בת שנה ו-8 פוחדת מאמבטיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה ו-8 פוחדת מאמבטיה
    דקלה
    27/05/2011

שלום רב,
    בתי בת שנה ו-8, ובחודש חדשיים האחרונים התחילה להביע פחד באמבטיה.
    זה התחיל מזה שהיא ראתה לכלוכים קטנטני שצפים במים, ולא הסכימה להמשיך לשבת באמבטיה, ועם הזמן התגובה ללכלוכים הלכה והחמירה, עד כדי בכי וצרחות ואימה בעיניה.
    היא מגיבה באותה צורה גם לבועות סבון שצפות במים. חשוב לי לציין שהיא לא הייתה עושה בעיות בכניסה לאמבטיה, והיתה יושבת ומשחקת במים למשך זמן ארוך, עד שהיתה רואה משהו צף במים.
    ניסינו גם לרחוץ אותה בטוש, אבל לזה היא מגיבה ממש בפחד ובכי (גם אם מישהו מההורים מתרחץ איתה).
    כדי לבדוק את זה לקחנו אותה לעשות אמבטיה עם בת של חברים קרובים, שהיו עושות אמבטיות משותפות ונהנות מזה בגיל יותר צעיר. במקרה הזה לא התעוררו שום בעיות! גם לא כשהשניה שפכה לה מים על הראש וסיבנה אותה.
    בקיצור, אני אובדת עצות, אני לא יודעת איך לנהוג בהמשך, מה כדאי לי לעשות כדי שלא כל מקלחת תהפוך לסיוט (אגב, בשבוע האחרון היא ממש מסרבת להכנס למקלחת)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ו-8 פוחדת מאמבטיה

הוספת תגובה

• בת שנה ו-8 פוחדת מאמבטיה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    27/05/2011

לדקלה היקרה
    אכן לא פשוט להיאבק כול יום מחדש עם פעוטה המסרבת להיכנס לאמבטיה, זה מתיש את שני הצדדים במיוחד מכוון שבדרך כלל מדובר בסיומו של יום, כאשר כולם כבר מאוד עיפים. ציינת בצורה ברורה את התחלת הפחד- "הליכלוכים הקטנים שצפו במים".
    נסי להיזכר כיצד הגבת לליכלוכים הקטנים? אולי היה לכך קשר להתגברות הפחד- אולי היא למדה "להפעיל אותך" בדרך זו לקבלת תשומת לב בסיומו של יום.
    אז מה עושים?
    אם לפעוטה יש אוצר מילים מתאים אפשר לברר עמה למה היא לא רוצה להיכנס לאמבטיה ואחר כך לשאול מה כדאי לעשות כדי שתיכנס?
    אפשר להוסיף הצעות משלך כמו: אולי כדאי לעשות אמבטיה לבובות? ונבדוק קודם שאין לכלוכים קטנים באמבטיה. נכניס את הבובות לאמבטיה (רק בובות מתאימות כמובן), אבל בשביל לרחוץ אותם צריך להוריד בגדים על מנת לא להירטב. אפשר לעזור לה לרחוץ את הבובות, ומדי פעם ממש בעדינות לטפטף מיים בטמפרטורה מתאימה גם עליה. אולי עכשיו אחת הבובות רוצות לרחוץ אותך? הפעילי את הדימיון המצאי רעיונות חדשים. הפכי את חווית האמבטיה לחוויה מישחקית רגועה ונעימה
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו