מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלות..תודה.שרון28/05/2011
שלום. לנו פעוטה בת שנה ו-4 חודשים. ילדה ראשונה אחרי טיפולי פוריות רבים. מקסימה, שובבה מאוד ובאמת אינטיליגנטית, סקרנית וחוקרת ללא הרף כל דבר. לרוב זה מתיש כי היא באמת תזזיתית כזו ומאוד קשה למצוא אותה יושבת במקום אחד, מתרכזת במשחק אחד, צופה בטלוויזיה או סתם מתמסרת ויושבת עלינו מחובקת (לא קורה אף פעם, לצערי לא פעם אחת מוצאת אני את עצמי מקנאה בחברות שלי שהתינוקות שלהם מתמרחים עליהם, יושבים עליהם ונהנים מזה).היא תיכנס לגן רק ב- 1.9. היא מטופלת אצל אמי היקרה מאז היוולדה. חשוב לספר כי גם הנסיעות איתה ברכב סיוט. היא כל הזמן רוצה לצאת, בוכה, צורחת. זה מוביל אותנו למצב שאנו בקושי יוצאים איתה מהבית. אם יש נסיעות ארוכות הן תמיד נגמרות בבכי שלי גם כי אני בוכה מרוב עצבים. וניסינו הכל, שירים ברכב, סרטים ברכב, משחרים, אוכל, מים הכל. היא מאבדת את הסבלנות מהר מדי. היא שוקלת 9 קילו. מאוד רזה ויש לנו מלחמות אין סופיות עם האוכל שלה. לאחרונה היא רוצה רק מים. מבקשת בקבוק מים. מסיימת 4 בקבוקים ביום (של 120 מל), התחלנו לדאוג . שלחנו אותה לרופא. בדיקות דם. חששו שיש סוכר כי יצא 107. חזרנו על הבדיקה ויצא שיש 100. הרופאה אמרה לעקוב אחר כמות המים הנכנסת כי "חבל" שהבטן תתמלא במים. אבל היא צורחת ובוכה רק מים רק מים. בכל מקרה, המאבקים המרכזיים כעת הם על בקבוק המטרנה אותו היא מסרבת בכל תוקף לקבל אפילו בבוקר מוקדם כאשר היא קמה. ניסינו הכל: חלב שהורתח והגיע לטמפרטורת החדר, שמנו את המטרנה בבקבוק של המים כדי שהיא אולי תיתן לזה צ'אנס (קצת רמאות מצדנו), ארוחת ערב רגילה שכוללת חביתה, גבינה, ירקות. היא אוכלת מעט מאוד ומעיפה הכל על הרצפה. יש לציין שעדיין קמה בלילות פעם אחת. לאחרונה זה קצת התאזן אך אם היא קמה אז זה למים ולא למטרנה. אנו יודעים כי המטרנה חשובה מאוד לתזונה שלה. כולם המליצו לא להפסיק ואחות טיפת החלב נתנה את הרעיון של החלב המורתח . זה מבאס בטירוף. אנחנו גם כל הזמן רואים מסביבנו פעוטות שאוכלים הכל ממש הכל כמו גדולים וגם לא מוותרים על בקבוק החלב / מטרנה /סימילאק בבוקר ובערב. אני יודעת שהדבר הכי לא נכון מבחינתנו זה להשוות אבל לעתים אנו כה חסרי אונים, נכנסים ללופ כזה של תסכול שלא ניתן לצאת ממנו. במשך היום היא אוכלת פירות מרוסקים, מרק ירקות ולעיתים שטוזים (מעדן גבינה). אנו מוצאים עצמנו מדברים רק על זה. מתאמצים בטירוף להאכיל , שמחים על כל ביס שנכנס לפה. ההאכלות הן במלחמה. חייבים הסחות דעת. אנו אומרים לה לפעמים "איזו קשה את , איזו קשה" ומצטערים.לי במיוחד יש ייסורי מצפון כל הזמן כי אני לפעמים מוצאת את עצמי אומרת בלבי למה היא לא רגועה יותר? מה אני לא עושה טוב איתה? אני מצטערת על המכתב הכה ארוך. יש פה כמה סוגיות אותן אני מעלה ואשמח לקבל התייחסות לגביהן. אני מודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות..תודה. - תגובה
טובי פלד29/05/2011שלום לאמא היקרה והמותשת
כל מה שאת מתארת הוא בעצם קשיים בעיכול סדיר ,חוסר שקט מוטורי,.יש אולי גם צורך חזק במגע גופני חזק לעומת מגע גופני רך.
הכל מולד ולא קשור למה שאתם עושים.לדעתי זה נובע מטיפולי הפוריות הרבים שעשיתם. אולי עודף טסטוסטרון.הדבר שאני יכול להציע הוא מגע גופני רב, גם בלילה לחבק אותה חזק המגע הגופני ההדוק ,גם בלילה,משפר את הפעולה של מערכת העיכול.
במשךהשנים זה קצת יותר יסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה טובי, האם להניח גם לאוכל?
שרון29/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)