בעיות התנהגות אצלי ואצלו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגות אצלי ואצלו
    שלי
    30/05/2011

שלום,
    מזה כשלושה שבועות הילד שלי , בן שנה ושמונה, לא רגוע .
    הוא כל הזמן רק צועק ובוכה מכל שטות.
    ות'אמת שזה נראה כמו פינוק יתר, למרות שאנחנו ממש לא מפנקים אותו אך לא מן הנמנע שמלוא תשומת הלב מופנת אליו כי הוא ילד יחיד.
    ההתנהגות הזאת ממש מקשה עלינו, זה מתחיל להיות ממש בלתי נסבל. דיברתי עם הגננת וגם היא שמה לב לשינוי בהתנהגות שלו, אך לא יודעת להצביע מדוע.
    כתוצאה אני פחות סובלנית ויותר עצבנית וזה ממש מרגיש כמו כדור שלג שרק הולך וגודל.

אני צריכה עצה כיצד להתמודד עם התקפי הזעם והפינוק האלה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות אצלי ואצלו

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות אצלי ואצלו - תגובה

ד``ר אורה רבר
    31/05/2011

שלום לך אימא יקרה
    ראשית חשוב לציין כי צעקות, התקפי זעם וגילויי תוקפנות בכלל אצל פעוטות בגילאים אלו הם תופעה שכיחה ונורמאלית מבחינה התפתחותית. יחד עם זאת אין להתעלם מהם וצריך להתמודד עמם. לגילויי התנהגות הזאת יש מספר סיבות וביניהם: דחף מולד, קושי בביטוי מילולי, האגוצנטריות של הפעוט בגיל זה, (הוא במרכז) וגורמים סביבתיים. לפיכך בכול גילוי של התנהגות לא רצויה חשוב לנסות ולהבין מה עורר את ההתנהגות אצל הילד?
    מה לעשות?
    ראשית חשוב להיות ברורים- להבהיר מה מותר ומה אסור- אסור לצעוק, אסור להרביץ ועוד, (מותר לבכות אך עליכם לא להגיב לבכי כאשר אתם בטוחים שלא קרה דבר והבכי הוא רק ביטוי של תסכול). אל תגיבו על ההתנהגות בצעקות, כי הילד ילמד לחקות אתכם. העניקו תשומת לב חיובית כאשר הוא מתנהג כראוי, הרעיפו עליו חום ואהבה.
    בברכה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו