מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מחיתולים- בן שנתיים וחודשייםתמר בן שושן04/06/2011
בני המתוק בן שנתיים וחודשיים, כבר מספר חודשים מראה סימנים של בשלות לגמילה מחיתולים. זה התחיל בכך שהיה מכריז "קקי" בכל פעם שעשה קקי, גילה עניין רב בישיבה על סיר במשפחתון בו נמצא, ואף החל לעשות קקי ופיפי גם בישבנון שיש לנו בבית, עדיין בלי להוריד את החיתול.
לפני כשבועיים החלו מספר ילדים במשפחתון בתהליך הגמילה, הגננת אמרה לי שלדעתה הוא בשל לגמרי, ומה ששכנע אותי להתחיל בתהליך היא העובדה שהוא עצמו אמר לי "אמא אני צריך תחתונים..".
עד כאן הכל נשמע טבעי.. אז התחלנו לפני כארבעה ימים להוריד את החיתול בשעות הערות. בהתחלה הוא מאד התלהב מהתחתונים, מהעידוד שמקבל בכל פעם שיושב על הסיר/ישבנון, והזכרנו לו כל חצי שעה-45 דקות ללכת לעשות את צרכיו והוא עשה זאת בהתלהבות רבה. חשבתי שתוך יומיים כבר לא נצטרך להזכיר לו ושהוא יתחיל לבקש לבד, (כמו שהיה עם הבן הגדול שלי, שנגמל תוך יומיים..). אבל מה שקורה עכשיו הוא שאם לא מזכירים לו יש כל הזמן פספוסים של פיפי, וזה נראה שזה לא מפריע לו כלל (לבן הגדול שלי זה מאד הפריע אם היה נרטב/מתלכלך). וכשמציעים לו ללכת הוא אומר "עוד לא" או "אין לי" ואני לא יודעת אם להמשיך לנדנד, וגם איך להגיב כאשר מפספס. ועוד עובדה שמטרידה- שכבר יומיים לא עשה קקי (כשקודם היה עושה 3 פעמים ביום) ואני חוששת שמפתח עצירות.אשמח לקבל הדרכה קצרה איך להמשיך מכאן... תודה רבה, תמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים- בן שנתיים וחודשיים - תגובה
טובי פלד06/06/2011שלום תמר
לפי דעתי הבן שלך עדיין לא מוכן להיגמל,הוא צריך עוד זמן , אל תלחצי אותו ותני לו את הזמן שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)