התנהגות ילד בן שנה ו 8 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות ילד בן שנה ו 8 חודשים
    אילנית גבאי
    06/06/2011

בוקר טוב,
    יש לי תינוק בן שנה ו 8 חודשים , פעיל עצמאי , אוהב להשתולל ממש מתנהג כמו ילד בן שנתיים .
    ילד שאוהב מאוד לנשק ולחבק ילדים אחרים וכשילד אחר לא מגיב לו באהבה שהוא נותן \אז הוא לפעמים דוחף אותו .
    לאחרונה אני מרגישה שהילד בודק את הגבולות שלי
    הוא נוגע בכוונה בדברים שמסוכנים וגם אם אני אומרת לו בטון כועס שאסור הוא מיד מגיב בכמה צורות : או שהוא צוחק לי , או שהוא מבקש נשיקה , או שהוא מתחיל לצעןק .
    וכמובן , שאני ממשיכה בשלי ולא מתייחסת אליו עד שיבין שזה אסור אך אני ממש לא מצליחה לגרום להבין כשאני כועסת על דברים מסוכנים הוא ממשיך כל הזמן לחזור על זה וגם אם אנחנו בגן שעשועים כמעט כל יום הוא מנסה לעשות דבים של גדולים ואני פשוט לא מצליחה להניע אותו מזה ואז הוא מחל לצעוק.
    חייבת לציין כי אני בהריון כבר בחודש 5 ואני לא יודעת עד כמה זה קשור אבל יכול להיות שהוא מרגיש ?
    מאוד שמחה באם תוכלו לכוון אותי אך לללמד אותו גבולות שאסורים ...

תודההההה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התנהגות ילד בן שנה ו 8 חודשים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    06/06/2011

אימא יקרה
    ראשית בנך כבר אינו תינוק, הוא פעוט בן שנה ושמונה חודשים. הגדרת יפה את המצב הפעוט שלך בודק גבולות. קודם כול חשוב שתביני בשביל מה צריך גבולות?
    צריך להציב גבולות על מנת ליצור אצל הילד ציפיות ברורות- ידע מה מותר ומה אסור. שהילד ילמד לדחות סיפוקים, ירגיש יציב ובטוח. על מנת שהחברה האנושית תוכל להתקיים. על מנת שהילד יוכל להשתלב בה.
    לאחר שהשתכנעת בחשיבות הצבת הגבולות מה רצוי שתעשי?
    כאשר הילד עושה דברים מסוכנים, על פי תפיסתך, אל תאפשרי לו. ראשית הסבירו לו במילים שיבין מדוע אסור, ואחר כך מנעי ממנו את עשיית הדבר המסוכן. זכותו להביע את מורת רוחו, את יכולה להתעלם מהצעקות, בכול מקרה לא לאפשר לו לעשות את מה שמסוכן.
    מרבית הפעוטות בגיל זה בודקים גבולות, גם אם אימם לא בהריון. בכול זאת אתייחס להריון- כאשר כבר רואים את הבטן והנושא מדובר בחופשיות, עם בני משפחה חברות ועוד... הילד שומע וקולט משהו ואינו מבין. אני מציעה כי תנצלי את שבוע הספר ותקני את אחד מספרי הילדים העוסקים בנושא.
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אילנית גבאי
    09/06/2011

תודה רבה רבה !!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו