אובדת עצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובדת עצות
    rebeka
    20/06/2011

שלום!
    בני בן שנתיים ותשעה חודשים מזה 4חודשים הוא הולך לגן (מונטסורי)בכל בוקר יש את הפרידה הכואבת שמלווה בבכי ,דמעות ואימרות כמו"אני לא רוצה ללכת לגן" ולא כיף בגן וכדומה...הוא משתמש בכל מה שהוא יודע שמשפיע עליי בקלות כי אני מאוד משתדלת להיות מעורבת באיך עובר עליו היום גם עם הגננות וגם איתו.יש לציין שמדובר בילד מאוד מאוד חכם ומפותח לגילו שדובר שתיי שפות בשליטה מלאה(עברית ואנגלית)האנגלית מכיוון שאנחנו גרים בארה"ב ילד שכבר אובחן כמעל הממוצע עכשיו לאחרונה יש לו כל מיני התנהגויות מוזרות כמו לחקות בכי של תינוק והכי גרוע אגרסביות ממש משתמש באלימות כלפיי וכלפיי אביו עם חבריו לא עושה זאת בכלל אך איתנו מרשה לעצמו.אני לא יודעת אם כל זה קורה לו מכיוון שאני כבר בחודש האחרון להריוני והוא יודע שמשהו קורה או שרע לו בגן או שמשהו אחר אני כבר לא יודעת מה לעשות בבקשה מתחננת תעזרו לי...איך אני אדע אם באמת רע לו בגן?מצד אחד מבחינה מנטלית הוא מאוד מתקדם לומד המון ומצד שני אני לא יודעת אם אחריי תקופה כ"כ ארוכה שהוא הולך לגן הוא עדיין אמור לבכות..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

• אובדת עצות - תגובה

ד``ר אורה רבר
    21/06/2011

רבקה יקרה
    על הפעוט וכן גם עליכם עוברת תקופה לא פשוטה של שינויים: "גיל המרד הראשון"- תקופה שבה הפעוט עובר מתלות לעצמאות, הוא מתאמן בלהיות עצמאי, משתמש הרבה במילים לא רוצה, בכן גם מתנסה בכפיית רצונותיו על האחרים: אני לא רוצה לגן, לא רוצה להיפרד, מנסה את כוחותיו עליכם גם בצד הנפשי, " אני אחליט מה יהיה" וגם בצד הפיזי "אם לא תמלאו את רצוני אני אכה אתכם". בנוסף לגיל המרד התחלתם גם גן חדש, ועומד להצטרף בשעה טובה תינוק למשפחה. כול המשתנים האלו יחד מקשים מאוד גם על הפעוט וגם עליכם.
    אז מה עושים: את הגן כמובן ממשיכים, מגיעים לגן נותנים נשיקה וחיבוק ויוצאים, בלי ייסורי מצפון ורגשות אשם, כאשר הוא יראה שאתם עקביים ולא מוכנים לוותר הבכי בבוקר יחלוף, (זאת כמובן אם אתם שלמים עם הגן).
    בקשר ללידה הקרובה יש לדבר איתו על הצטרפות אח למשפחה. אם את רוצה לקרוא מאמר בנושא פתחי את האתר שלי "כישורי הורות" ותמצאי שם בפרסומים מאמר בנושא.
    בקשר למכות: אין לאפשר לפעוט להכות אתכם, בולמים במידה הדרושה – תופסים את היד שעומדת להכות, ואומרים בצורה ברורה "אסור להרביץ".
    בהצלחה ובשורות טובות אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו