מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפולים נוספים לחולת סרטן ריאותרונן03/03/2015
אמי חולה בסרטן ריאות אדנוקרצינומה כשנה. היא שלילית ל EGFR ו ALK. בתחילה הטיפול הכימוטרפי הפחית את הגידול המקורי כמעט לגמרה מ 11 ס"מ ל 1.5. לפני כ3 שבועות התגלו גרורות במוח שפגעו בתנועה ביד ורגל שמאל (תוך כדי טיפול כימוטרפי שלא עבד). שטופלו בקרינה כשבועיים (10 טיפולים). אמי חזקה, למרות הגידול בריאה שחזר לחצי גודלו המקורי, נושמת טוב, אוכלת טוב וחזקה מנטלית. אבל הרופאה בכל זאת שלחה אותה הביתה. ללא המשך טיפול.
שאלתי היא: בכל מקור אינטרנטי אפשרי ראיתי שכל מטופל עובר רשימה ארוכה של תרופות ונסיונות עד ששום דבר לא עובד. על פניו נראה שמה שניסו היה כימוטרפיה פעם אחת שעבדה וכמה חודשים לאחר מכן פעם שניה, שלא עבדה וזהו.
איפה הנסיונות בביולוגיות? (למרות שלא אמורות להתאים לפעמים עוזר) איפה חשיבה מחוץ לקופסא?.
הרופא אומרת שקיטרודה לפי דעתה מסוכן מאוד. אז מה כן? כלום?
אני מתקשה להבין את הגישה של לשבת ולחכות למוות כטיפול רפואי. ברור שמרפא לא יהיה אבל מי יודע אולי זה יתן עוד שנה עוד שנתיים.
יש לי הרגשה חזקה שמוותרים פה מאוד מאוד בקלות.
מה עושים במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים נוספים לחולת סרטן ריאות - תגובה
פרופ' חובב נחושתן02/04/2015מצטער שאני עונה מאוחר היו לי גם בעיות משפחתיות משלי ...
כדאי לראות את החולה וכן את האמצעים של המשפחה
צריך לזכור שברפואה לפעמים האויב של הטוב הוא הכי טוב
טיפול שנראה מצוין בתיאוריה יכול לגרום לסיבוך
יחד עם זאת אני מודה שאני לא על סמך ניסויים רנדומלים
נותן לפעמים טיפולים נוספים
אני חושב שצריך למצוא רופא שיסביר היטב את מהלך המחשבה
אין כאן אמת אחת אבל אנו נזהרים מאד מלסבך אנשים
אבל אם המצב הקליני עוד טוב יחסית אפשר לשקול למשל צירוף לנסוי שבו אם יש מוטציה
ב KRAS נותנים תרופה לא כמותרפית
הניסוי נערך במספר מרכזים בארץ כולל מאיר באר שבע הדסה ועוד ( לא זוכר את כל הרשימה)
קיטרודה יכולה להיות מסוכנת אצל חולים עם מחלות אוטואימוניות לרוב החוליםנסבלת טוב אבל מחירה נושק לשמים ולכן יש לנסות לעשות בירור לפני הבחירה שלה
חובב
חובב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)