שאלה

מנהל הפורום

ד``ר מיה גוטפריד
ד"ר מיה גוטפריד
לקביעת תור אצל ד"ר מיה גוטפריד ללא פרסום בפורום

• שאלה
    נועה
    16/03/2015

שלום רב.
    בן זוגי בן 47 בריא בד״כ ושומר על תזונה ופעילות ספורטיבית.
    לפני 3.5 שנים לערך הפסיק לעשן לאחר כמעט יותר מ 20 שנה בהן עישן.

לפני כשבועיים הרגיש לא טוב..מעין שפעת (צינון, מעט שיעול וללא חום. למשך יומיים גם איבד קצת את הקול) לאחר שבוע השתפר מצב הצינון אך בימים האחרונים הוא התחיל להשתעל (לא חזק ובעיקר בבוקר) שיעול המלווה בליחה. בין היתר התחילו כאבים/לחצים באזור החזה ובצד השמאלי של הגב. ללא חום! יצוין שהשיעול אינו חזק והוא ישן בלילה רצוף אך עדיין חש חולשה ועייפות.
    היום ניגש לרופאת משפחה ששמעה ציפצופים/חרחורים ואף סתום (צינון) ושלחה אותו לצילום ריאות שם נכתב ״הצללה בבסיס הריאה השמאלית״ מעבר לכך לא נרשם דבר.
    הרופאה קבעה שמדובר בדלקת ריאות ונתנה לו טיפול של רוקסו ואוגמנטין. האוגמנטין ניתן במינון נמוך.
    מה משמעות הממצא ״הצללה״? האם ניתן לדעת בבירור שמדובר בדלקת במובחן מגידול למשל? קראתי באינטרנט שהצללה כאמור יכולה להיות גם גידול?
    האם הטיפול שניתן לו הוא מספיק בנסיבות אלה? האם יש בדיקות נוספות שרצוי שיעשה?
    מאחר ומכרה טובה שלי נפטרה מסרטן הריאות אני מאוד חרדה וחוששת לבן זוגי. ומקריאה ברשת אני מבינה שסכנת סרטן הריאות קיימת גם אם האדם הפסיק לעשן.
    אשמח אם תשיב לשאלתי כי אני מאוד לחוצה מהמצב.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

פרופ' חובב נחושתן
    02/04/2015

הצללה אומרת שכנראה אין גוש מוצק ולכן סיכוי סביר שמדובר פשוט בדלקת ראות
    אם בכל זאת את דואגת ואפשר להבין מדוע
    ניתן בהחלט לבצע סיטי עם קרינה נמוכה לחזה אבל לא כעת כי אם בעוד נאמר 6 שבועות
    לאחר שיתאושש מדלקת הראות
    אם לא מתאושש תקופה כדאי לשקול זאת קודם
    כאמור הסיכוי הסביר ביותר שלא מדובר בסרטן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו