טיפול בתנועה- אפשרויות תעסוקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בתנועה- אפשרויות תעסוקה
    ענבל
    29/12/2012

שלום רב,
    לפני שבוע וחצי נפל לי אסימון- אני רוצה ללמוד תרפיה בתנועה ובמחול.
    עד לאותו הרגע עברתי ייסורים רבים..
    את התואר הראשון (בניהול וסוציולוגיה) עשיתי כי כבר רציתי לחולל שינוי בחיי ואולי להעניק להם משמעות, לא באמת ידעתי מה אני רוצה ללמוד ולאן אני הולכת.
    מתום הלימודים ועד היום, כמעט 3 שנים אחריי- החלפתי 3 מקומות עבודה, כולל תקופה של אבטלה באמצע, לא דבר האופייני לי.
    לפני שבוע וחצי פשוט ישבתי עם עצמי בבית והתרכזתי!
    שאלתי את עצמי- מה אני אוהבת לעשות? במה אני טובה? ומה אני רוצה לעשות?
    התשובות שעניתי לעצמי: אני אוהבת לרקוד (ואף פעם לא מימשתי את אהבתי לעולם הריקוד), אני טובה באבחון אנשים (מגיעה מתחום הגיוס) ואני רוצה לעסוק במשהו הרבה הרבה יותר פרקטי מלראיין אנשים ויותר מעמיק מזה (כמו למשל לשמור על קשר עם האנשים, לתת יחס אישי, לעזור!!!).
    רשמתי כמה מילות חיפוש בגוגל ואז גיליתי את התחום.
    את תחושת האושר שהייתה לי באותו הרגע, קשה לתאר במילים, איך לא חשבתי על זה לפני!!
    מאז ועד עכשיו, שבוע וחצי אחריי, אני באופוריה,
    אני מרגישה שחזרה המשמעות לחיי ויש לי סוף סוף יעד ומטרה, רצון לחקור ולברר
    ומלא מלא דברים שאני רוצה עוד לעשות בעניין-
    אני רוצה לטפל, להרצות, לכתוב מאמר, להכיר עוד ועוד מקרים, רוצה לעבור טיפול בעצמי, רוצה לרקוד ועוד.
    אני מאוד מאמינה בתחום של הטיפול בתנועה, מאמינה בקשר בין הגוף לנפש.
    אני מרגישה כל כך מחוזקת ובטוחה שזה הדבר בשבילי.
    אבל- אני מודעת לכך שאחריי הכל- אני צריכה לדעת ולברר מה האפשרויות שיהיו לי לתעסוקה בסוף התואר?
    כיצד אני יכולה לקבל מידע זה? איפה אני יכולה להתייעץ עם אנשים שהם כבר כמה שנים בתחום ויספרו לי מה הם עושים? וכמה הם מרוויחים?
    זה מאוד מאוד מעניין אותי,
    כי אחריי הכל אני גם רוצה לדעת שאוכל לפרנס עצמי בכבוד בתחום הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול בתנועה- אפשרויות תעסוקה - תגובה

מיה גל M.A.
    07/01/2013

שלום ענבל,
    דברייך מרגשים, אני מאמינה שמהמקום שאת נמצאת בו אדם צריך להחליט ללכת לדרך של טיפול באנשים.
    באשר לאפשרויות תעסוקה, הרי שיש כאלה, וניתן להתפרנס בכבוד אם מוכנים לעבוד קשה, אולם עלייך לדעת כי זה לא מקצוע שמתעשרים ממנו, והשנים הראשונות בפרט הן בדרך כלל לא קלות מבחינה זו. כמובן שכל מקרה הוא לגופו ותלוי נסיבות, מספר שעות העבודה, מקומות התעסוקה וכדומה. העבודה בשירות הציבורי אינה מאד מתגמלת מבחינה כלכלית, ומובן שעבודה במגזר הפרטי הינה מתגמלת יותר מבחינה זו.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ענבל
    07/01/2013

תודה מיה!
    האם ידוע לך במקרה אם טיפול בתנועה פונה בעיקר לילדים ולאנשים בעלי מוגבלויות?
    מעניין אותי לעסוק בתחום הזה עם "חבר'ה נורמטיביים",
    אנשים כמוני אשר זקוקים לייעוץ והכוונה,
    מעוניינים להביט פנימה אל הנפש,
    להעלות ביטחון עצמי, להכיר את עצמם יותר טוב וכד'.
    האם התחום הזה אכן רלוונטי עבורי?

האם אוכל להיות מטפלת בפועל לא בתנועה, במידה שארצה לטפל בקהל היעד אשר ציינתי ולא יהיה ביקוש לשלב זאת עם תנועה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

מיה גל M.A.
    07/01/2013

בהחלט ניתן לעבוד עם אנשים "נורמטיביים" כהגדרתך, אולם בדרך כלל יש לך יותר אפשרות לבחור את האוכלוסיה שתטפלי בה במסגרת קליניקה פרטית. במסגרות ציבוריות בדרך כלל אין פריבילגיה כזו ומסגרות כאלה הן בדרך כלל ייעודיות לאוכלוסיות עם קשיים שונים ומגוונים.
    לגבי שאלתך השניה, גישתי הטיפולית היא שאני קודם כל מטפלת, ורק אחר כך נכנס תחום המומחיות הספציפי שלי, במידה והוא מתאים למטופל. אני עובדת בשילוב של אומנויות ושיחה, הכל בהתאם למטופל הספציפי שיושב מולי. המטרה היא טובת המטופל ולא עבודה דווקא דרך תחום אומנות מסוים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופטימית..

ענבל
    07/01/2013

אם כך, אני אופטימית, תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו