מסלול לעבר תרפיה באומנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסלול לעבר תרפיה באומנות
    יעל יעקב
    22/05/2013

היי,
    צריכה ייעוץ לעבר מסלול תרפיה באומנות.
    ידוע לי שכדי לקבל תואר 2 בתרפיה אני צריכה תואר ראשון במדעי ההתנהגות \פסיכולוגיה.
    יש תארים נוספים שניתן ללמוד? איזה מסלול הוא המומלץ ביותר כדי להמשיך לתרפיה באומנות? יש תואר במסלול הזה שאין צורך לעשות פסיכומטרי?

תודה רבה!:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסלול לעבר תרפיה באומנות

הוספת תגובה

• מסלול לעבר תרפיה באומנות - תגובה

מיה גל M.A.
    22/05/2013

יעל שלום,
    את יכולה ללמוד גם תואר ראשון אחר, לא בפסיכולוגיה/מדעי ההתנהגות, אולם אם תעשי זאת תצטרכי לעשות השלמות של קורסים בפסיכולוגיה כתנאי לקבלתך לתואר השני.
    אני לא מכירה תואר ראשון שאינו דורש פסיכומטרי.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תואר שני בטיפול באמנות

רבקה תייר
    02/06/2013

גם אני בדיוק במצב שלך ומכוונת ללימודי תואר שני בטיפול באמנות שגם מלמדת תואר שני בתרפיה באמנות . אחרי חיפושים רבים מאד מצאתי את התואר הראשון של המכללה האקדמית לחברה ואמנויות שמשלב בין מדעי ההתנהגות לאמנויות. את לומדת בתואר הזה את כל הקורסים שתצטרכי כקורסי קדם לתואר השני (ואז לא תצטרכי השלמות) וחוץ מזה יש להם ממש שיעורי סטודיו באמנות שאת נכנסת לסטודיו וצוברת שעות אמנות שגם הם דרישה לתואר השני. לפני שנרשמתי ללימודים היועצת נתנה לי לדבר עם אחת הסטודנטיות שאמרה שהלימודים שם מדהימים ושכמעט כל הכיתה שלומדת איתה רוצה את התארים השניים הטיפוליים ושהאנשים שם מדהימים. הבאסה היא שצריך פסיכומטרי אבל זה בקטנה ביחס לזה שהתוכנית הזאת באמת מדהימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האומנות

יעל
    03/06/2013

תודה רבה, אני אצור קשר ואברר פרטים!:)
    בתור מישהי שלא עסקה בלימודי האומנות, האם זה יהווה בעיה בשבילי במהלך הלימודים?

שוב תודה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רבקה תייר
    06/06/2013

לא , זה בדיוק העניין, הם ילמדו אותך כלים וטכניקות של אמנויות שונות והמטרה היא לחשוף אותך למקסימום סוגים של אמנויות במהלך התואר. חוסר רקע לא יהווה בעיה עבורך ואת תשלימי אותו תוך כדי התואר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יעל
    06/06/2013

המקום באמת נשמע מדהים וגם סוגר את כל הפינות לתואר ככה שלא צריך לרוץ ממקום למקום כדי ללמוד הכל!

שוב תודה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה!

רבקה תייר
    06/06/2013

בכיף ושיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכללת לסלי . או המכללה בשמה החדש

עלמה אחת
    10/06/2013

אם יש לך 70 אלף ש"ח כסף כיס
    אחלה.. כפי שכתבתי (ואמשיך לכתוב)
    תואר שני כיום איננו נדרש כחוק.
    כך שכל הנהירה לתואר שני קצת חסרת טעם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 70 אלף ש"ח?! השתגעו.

רות
    10/06/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלות

יעל יעקב
    19/06/2013

היי,
    אני רואה עכשיו את ההודעה של ה 70 שח וזה מה שמחזיר אותי לכאן.
    כסף תמיד יעלה מחשבה שניה בבחירת מקום. והמקום הנ"ל דורש הרבה מאוד כסף.
    השאלה אם הכסף שווה את זה במכללה הנ"ל.
    זה אפשרי עם המון עבודה.
    השאלה שלי אם כדאי לי ללכת למכללה הזאת, לשלם לה את כל כספי כדי לסיים עם תואר 2 בתרפיה.
    האם יש מסלול אחר פחות יקר שבסופו של דבר אגיע לאן שאני רוצה?
    אשמח לקבל הצעות וטיפים!
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלות תגובה

עלמה אחת
    20/06/2013

כתבתי הודעה ארוכה .. משום מה לא נקלתה ננסה לשחזר בקצרה

אישית כל עוד אין חוק לדעתי אין צורך למהר לתואר שני.
    אף מכללה לא יכולה להתחייב שהיא פועלת לפי המתווה מכוון שהכל כרגע בדיונים על שולחן הכנסת.

אם ישנה מכללה שכן מתחייבת שהיא פועלת לפי המתווה תבקשי זאת בכתב ואל תסתפקי בבעל פה.
    כולם כיום פועלים לפי מתווה משואר ,שכן, עלול להשתנות.. בין אם זה בפרקטיקום או כל דבר אחר.

ואם יום אחד החוק תואר שני יעבור אני כמעט בטוחה שהיו תוכניות השלמה למטפלים בפועל בעלי תעודה.

כן כיום יש בתחום הרבה בעייתיות בגלל החוסר וודעות המקצועית
    קחי בחבון את הדברים האלה אם בכל זאת את רוצה להוציא 70 אלף ש"ח ובקשי את הדברים בכתב.
    ואם את מוציא 70 אלף ש"ח תבררי אם את יכולה להמשיך עם זה לדוקתורט כי ואללה בסכום כזה גם הדלת הזו צריכה להיות פתוחה לך.
    שוב בקשי הבהרות בכתב וחתום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תואר שני -לחכות עם זה?

יעל יעקב
    23/06/2013

אז בעצם את אומרת שעדיף לא לרוץ לתואר שני?
    לעשות תואר ראשון ,ולאו דווקא במכללה כ"כ יקרה,וככה גם להימנע מלשלם כ"כ הרבה..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תואר שני -לחכות עם זה? - תגובה

מיה גל M.A.
    23/06/2013

יעל שלום,
    כאמור, את בכל מקרה חייבת ללמוד תואר ראשון לפני שתלמדי טיפול בהבעה ויצירה - בין כתואר שני ובין כלימודי תעודה. תואר ראשון הוא תנאי סף לקבלה בכל מוסדות הלימוד שמלמדים תרפיה באמנויות.
    לדעתי האישית במצב כיום בכל זאת עדיף ללמוד לימודי תואר שני מאחר ויש סיכוי לא נמוך שבעתיד זו תהיה הדרישה המחייבת ממטפלים באומנויות. אולם ההחלטה היא שלך כמובן.
    ולגבי עלויות יש כרגע שלש אופציות לתואר שני וכדאי שתבדקי את שכר הלימוד בשלשתן. בכל מקרה עד שתסיימי תואר ראשון המצב עשוי להשתנות ואולי יהיו אופציות נוספות לתואר שני.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תואר שני לחכות עם זה תגובה ותגובה

עלמה אחת
    25/06/2013

דעתי האישית היא כן לחכות .. לסיים תואר ראשון .. לסיים השלמות ואם עד עדיין אין חוק תואר שני לעשות תעודה.

וזה למה??
    כי א- מתווה התואר עדיין לא ממש ידוע ב100 אחוז . זאת אומרת כרגע כל המכללות פועולת לפי מתווה משואר שעלול להשתנות .
    שנית כשהחוק יעבור אני כמעט בטוחה שמי שיש לו תעודה לא יזרק לכלבים אלה תינתן לו האפשרות להשלים.. בנתיים הוא ייצבור ניסיון מעשי בעבודה שזה הדבר הכי חשוב..
    שלישית, כיום יש רק שני מקומות שמאפשרים לימודי תואר שני והם חיפה והמכללה החדשה AKA לסלי.
    שורה תחתונה הידע שתצאי איתו בין אם תלמדי תעודה או תואר שני הוא מאוד מאוד דומה כך שפרקטית ההבדל הוא מינורי.

ככה לפחות אני חושבת
    אולי אני טועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו