תרפיה באמנות אוניברסיטת חיפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרפיה באמנות אוניברסיטת חיפה
    יוליה
    01/06/2013

אני סטודנטית בחוג המשולב למדעי החברה: פסיכולוגיה, סוציולוגיה וקרימינולוגיה בתואר הראשון. השנה אני עתידה לסיים את התואר.
    בנוסף יש לי תעודה טכנולוגית של מעצבת גרפית-3 שנות לימוד בגימנסיה גן נחום.
    הממוצע שלי עומד על 90. יש לי תיק עבודות.
    יש לי ניסיון רב בתחום ההדרכה.
    רציתי לשאול מהם הסיכויים שלי להתקבל לתואר שני בתרפיה באמנות חזותית באוניברסיטת חיפה?
    האם ההרשמה עדיין נמשכת? באתר אוניברסיטת חיפה לא מצאתי מידע לגבי זה.
    תודה רבה ויום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תואר שני בתרפיה באמנות

רבקה תייר
    02/06/2013

לגבי אוניברסיטת חיפה אני לא באמת יודעת כי הכיוון שלי הוא ממש לעסוק בטיפול ולא לעסוק במחקר , אני יודעת שתנאי הקבלה לתואר השני מאד דומים בשני המוסדות שמלמדים אותם היום. אני התחלתי תהליך מול המכללה האקדמית לחברה ואמנויות, הם דורשים ממוצע מעל 85, מהתחומים של התואר הראשון שלך סביר להניח שיהיו לך את הקורסים שהם דורשים לפני תחילת הלימודים (יש משהו כמו 7 ואם לא עשית אותם בתואר הראשון אפשר להשלים) , 300 שעות באמנות- אני לא יודעת אם עיצוב גרפי נחשב, אבל הם בודקים ואומרים לך בדיוק כמה שעות יש לך. זה מה שאני יודעת, לדעתי זה דומה מבחינת הקבלה מעבר לנתונים היבשים הם גם בודקים אותך ברמה האישיותית... מקווה שעזרתי ושיהיה בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרפיה באמנות

יוליה
    02/06/2013

תודה רבה.
    האם חיפה זה רק מחקר?
    כי הבנתי שהם גם מלמדים לצורך הטיפול, אם כך איזה מקומות מומלצים לתואר השני על מנת לעסוק בטיפול.
    רציתי לשאול עוד בנוסף על חוק שהיה אמור לעבור בנוגע לתרפיה באמנות, האם הוא עבר, מהן השלכותיו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפה ממש לא עוסקים רק במחקר

עינת
    04/06/2013

הם מלמדים טיפול...
    מניחה שבשאיפה הם היו רוצים לגדל גם אנשי מחקר, אבל זו ממש לא ההתמקצעות היום ואני מניחה שגם לא השאיפה הבלעדית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רבקה תייר
    06/06/2013

ממה שאני הבנתי חיפה מתמקדים יותר בלימוד התיאורטי ופחות בפרקטיקה ובהכשרה שלך כמטפלת ולן אני לא רוצה ללמוד שם. מציעה לך גם לבדוק את המכללה האקדמית לחברה ואמנויות , יש להם נסיון של 30 שנה בערך בהכשרת מטפלים ואני יודעת שהבוגרים שלהם מאד מוערכים בחוץ. לגבי החוק, הוא עבר בקריאה ראשונה אבל בגלל שהכנסת התפזרה בטח ייקח עוד קצת זמן עד שיעבוד סופית. בגדול החוק הזה אומר שכל מי שמחליט ללמוד לימודי תעודה ולא תואר שני מכניס ראש בריא למיטה חולה כי הם דורשים שהמטפלים יהיו עם תואר שני טיפולי קליני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכללה

יוליה
    06/06/2013

תודה רבה
    האם המכללה מעניקה תואר שני ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה תואר שני

עלמה אחת
    10/06/2013

כיום ** אין** דרישה לתואר שני מכוון שהחוק עדיין לא עבר בכנסת באופן רשמי..
    כך שכיום אין כל חובה לתואר שני..
    אישית המכללה (לסלי או בשמה החדש) ממש לא לעיניין השכר לימוד (70 אלף ש"ח) הוא מוגזם ביותר..

אישית אני כנראה אלמד תעודה ואם יום אחד החוק יכנס לתוקף (כיום הוא בדיונים על שולחן הכנסת) אני כמעט בטוחה שיהיו תוכניות השלמה לMA מקוצר למטפלים בעלי תעודה..

זאת דעתי..
    הנהירה לתואר שני כפי שהמצר נראה היום מיותרת
    אלה אם כן חיפה ממש קרובה ו יומיים לימודים ויום פרקטיקום נוח לך

לשלם 70 אלף ש"ח לדעתי זה מוגזם

עלמה אחת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תואר שני באונ' חיפה- טיפולי קליני?

ענבל
    16/06/2013

היי עופרה,
    האם התואר השני בתרפיה (בתנועה) באונ' חיפה הוא טיפולי קליני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה..

ענבל
    16/06/2013

עפרה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרפיה באמנות אוניברסיטת חיפה - תגובה

ד``ר עפרה קמר
    05/06/2013

נראה שהסיכויים שלך טובים, אולי תנסי להתקשר אתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יוליה
    06/06/2013

תודה רבה על התגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לעלמה אחת

רבקה
    11/06/2013

כן, המכללה מעניקה תואר שני טיפולי קליני, כמו שכתבתי למעלה זה הם או חיפה.
    אגב, נכון להיום אין דרישה לתואר שני כי החוק עדיין לא עבר, אבל אם זה לא היה רציני כל המוסדות שלימדו לימודי תעודה לא היו מתחילים לסגור את התוכניות שלהם ולעבוד קשה על לקבל היתרים להיפתח כלימודי תואר שני.
    יותר מזה, לגבי תוכניות ההשלמה, יש לי חברה שהבטיחו לה בכפר הירוק שהיא תוכל ללמוד בתוכנית ההשלמה של תל חי וכשהיא ביררה מול המועצה להשכלה גבוהה אמרו לה שהמועצה הודיעה שאף מוסד לא יכול להגיש בקשה ללמד תוכנית השלמה לפני שיקבל את ההכרה. זאת אומרת שיש להם לפחות שנה עד שיוכלו לבקש לפתוח תוכניות השלמה, וזה לקוח זמן, אז אני לא הייתי בונה על משהו שבמקרה הטוב יוכל לקרות עוד ארבע שנים. חוצמזה שלעשות לימודי תעודה ואחר כך השלמה לתואר שני יעלה יותר מהתואר במכללה וזה לא בזבוז כסף?ומה עם הפסד ההכנסות שלנו? והזמן היקר שלנו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרבקה

עלמה אחת
    11/06/2013

אני יכולה רק להגיד לגביי
    המכללה בשמה החדש בנתניה גובהה 70 אלף ש"ח שכר לימוד.. אין כל מצב שבעולם שאשלם שכר כזה...
    חיפה זה -א רחוק לי (אני גרה במרכז) ב- יומיים + יום בשבוע פרקטיקום... מתי יש זמן לעבוד??.

לגבי תעודה.. אני לא כלכך מודאגת כי (1) לרוב המטפלים כיום יש תעודה
    (2) לא נראה לי שמטפלים בעלי תעודה יוזרקו לכלבים אלה ימצאו איזה הסדר שיאפשר לבעלי תעודה לעבוד.

אני מעדיפה לדאוג לעיניין תואר השני שהחוק יעבור ואז אדע את המתווה בצורה מסודרת .. ולא כפי שהמצב כיום ששום דבר לא ממש סגור והכל יכול להשתנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו