תרפיה באמנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרפיה באמנות
    יפית
    25/11/2008

שלום אני שוהה בארהב ויש לי הזדמנות ללמוד את המקצוע לתואר שני. יש לי תואר ראשון ושניבחינוך מיוחד ונסיון רב בעבודה עם נוער בסיכון כולל ביצירת אמנות במחשב שאלתי היא איך אדע שאני מתאימה לתחום. זה מאוד מושך אותי אבל אני מפחדת שההשכלה שלי היא לא מתחום הפסיכולוגיה והטיפול וגם אני לא רוצה להגיד לאנשים מה לעשות כמו פסיכולוגים או יועצים למיניהם. אני טובה בלהקשיב לאחרים אבל לפעמים לוקחת ללב את הסיפורים יותר מדי וממשיכה לחשוב עליהם גם בבית. אני חוששת שזה חסרון רציני. איך תהליך התרפיה עובד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרפיה באמנות

הוספת תגובה

• תשובה לשאלתה של יפית

מיה גל M.A.
    25/11/2008

יפית שלום רב,
    העבודה הטיפולית הינה מרתקת, מאתגרת, קשה, תובענית וגם מאוד מספקת ומרגשת. ללא ספק, זוהי עבודה עם מעורבות רגשית גבוהה ביותר. אני מאמינה שמטפל טוב אכן "לוקח את העבודה הביתה", ממשיך לחשוב על המטופלים שלו גם מחוץ לשעה הטיפולית, לנתח את הפגישות ולחשוב על טובת המטופלים. וכן, הרבה פעמים זה קשה. אבל כאשר מרגישים שמצליחים לעזור למטופלים שנמצאים במצוקה, זה שווה את הכל
    שאלתך הינה מורכבת ומובן שמאחר ואינני מכירה אותך באופן אישי אינני יכולה לדעת בודאות אם הנך מתאימה להיות מטפלת אם לאו, אולם ממה שתיארת, מהתחומים בהם עסקת ואותם למדת ומהתיאור האישיותי הקצר שנתת לגבי עצמך, נשמע שתחום הטיפול אכן מושך אותך ומתאים לך. מובן שצריך ללמוד לשים גבולות בינך לבין המצוקה של המטופלים, על מנת שלא להיבלע בתוך המצוקה, רק כך תוכלי לעזור באמת.
    אינני רואה את תפקיד המטפל כתפקיד של מתן עצות למטופלים. מטרתו ותפקידו של המטפל הינה לעזור למטופלים להבין ולהכיר את עצמם טוב יותר, להכיר דפוסים ישנים ומזיקים, לעזור להם להשתחרר מהם, להעצימם ובכך לסייע להם להגיע להתנהגויות ולהחלטות נכונות יותר עבורם, ולחיות בשלום עם עצמם, באינטגרציה פנימית של כל חלקיהם המנוגדים.
    חשוב מאוד שתדע שלהיות מטפל דורש מודעות עצמית גבוהה מאוד, נכונות שלך להיות בטיפול ולגעת במקומות הקשים שלך. רק כך תוכלי לטפל באחרים, מעבר לדרישות העיוניות והלימודיות הכרוכות בלימוד המקצוע. מנסיוני, הלימודים עצמם הינם מרתקים ובמהלכם תעברי תהליך פנימי עמוק ומשמעותי.
    על מנת להבין מהו טיפול אני מציעה שתתנסי בכך בעצמך, כמטופלת, בטרם תחליטי לכאן או לכאן.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו