תואר שני בתחום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תואר שני בתחום
    הדס
    10/12/2008

שלום רב, אני בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה מאוניברסיטת בר אילן, ורציתי להתעניין לגבי תואר שני בטיפול באומנויות. הבנתי מדברייך שלמדת בלסלי קולג', יש תואר שני גם באוניברסיטת חיפה , אולם חוששני שהם שמים דגש רב מאוד על שיטות מחקר וקריאת מאמרים באנגלית, ופחות על התחום היצירתי....הכוונה מבחינת הלימודים עצמם. כיצד זה בלסלי קולג'? האם הלימודים כללו קריאת מאמרים באנגלית מדי שיעור, ולימודי שיטות מחקר כמותיות? לגבי המחיר- עד כמה זה יקר? (אומדן) תודה, הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תואר שני בתחום

הוספת תגובה

• תשובה

תמי הלוי
    10/12/2008

הדס שלום,
    לגבי לסלי קול'ג. אפשר לומר שהם מדגישים מאוד את החוויה בלמידה. אך ישנה גם למידה דרך מאמרים שונים גם באנגלית וגם בעברית (בזמנו אף חוייבנו לסוע לבוסטון לחודש ימים ושם הלמידה היתה אך ורק באנגלית כולל הגשת עבודות, היום כבר אין צורך לסוע). בלסלי אני בעצמי, כמו חברותיי, עברנו תהליך אישי משמעותי מאוד. מבחינת לסלי התהליך האישי קריטי להכשרת מטפל באומנות.
    לגבי המחיר מאחר והם שלוחה של קול'ג אמריקאי התימחור בהתאם. אך כדי פשוט להתקשר אליהם ולברר לגבי המחיר.
    לגבי אונ' חיפה אני ממש לא יודעת וגם לא מכירה מטפלים שסיימו שם את לימודיהם.
    בכל מקרה, בהצלחה!
    תמי הלוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באותו נושא-

דנה
    11/12/2008

גם אני מחפשת מקום ללמוד בו תואר שני בדרמה תרפיה/תרפיה באמנות. עד כמה ההבדל קריטי בין תואר שני ללימודי תעודה? הבנתי כי מנסים להעביר חוק שעל כל מטפל להיות בעל תואר שני.. גם אני מתלבטת היכן ללמוד- (לסלי או חיפה), האם אין שום בעיה עם העובדה שלסלי מעניקים תואר אמריקאי ולא ישראלי? ומה זה אומר בעצם שהתואר לא ישראלי? תודה רבה, דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

תמי הלוי
    11/12/2008

דנה שלום,
    משרד הבריאות הוא האוטוריטה המחליטה באם מוסד כזה או אחר ראוי להכרה. ולכן לאחר לימודי התראפיה צריך לעבור תהליך של איסוף תעודות ואישורים שונים ולהגיש אותן למשרד הבריאות אשר בסופו של עיניין מאשר ומסמיך את התראפיסטים השונים לעבודה.
    הלימודים בלסלי זכו להכרה של משרד הבריאות. אך בשנים האחרונות הם יצרו קשיים רבים סביב קבלת התעודה הפורמלית מהם.
    מבחינת המקצועיות בתחום התראפיה - לסלי קול'ג הוא מהראשונים שהחלו ללמד תחום זה. ללסלי שם עולמי בתחום מורים ומרצים רבים ייסדו את גישות העבודה השונות אותן מלמדים בכל מקום כיום. הם מוכרים הן בכנסים ברחבי העולם והן בצורת הלמידה וההכשרה שלהם.
    בזמנו חשבתי לחיות תקופה מסויימת באוסטרליה ושם קבלו באופן מידי את התואר שלי מלסלי מאחר ולסלי קולג ידוע ומוכר להם.
    אני רוצה להדגיש שוב, כי יש להתרשם באופן אישי מכל מקום. לדבר עם סטודנטים שלומדים (אני סיימתי לפני עשור - בכל זאת דברים משתנים), לבקש לשמוע הרצאה או שתיים וכמובן לקחת בחשבון את העלות הכספית.
    בהצלחה!
    תמי הלוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו