ההבדל בן פסיכודרמה לדרמה בתרפיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ההבדל בן פסיכודרמה לדרמה בתרפיה
    אורנה
    30/12/2008

רציתי לדעת מה ההבדל בין ספיכודרמה לדרמה בתרפיה ואם אני רוצה ללמוד את אחד משניהם ויש לי תועדה של בוגרת בית ספר למשחק האם זה מקנה משהו? או שחייבים תואר ראשון.? ואפה אפשר ללמוד את זה באזור המרכז, מה שראיתי זה רק בית ברל סמינר תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פסיכודרמה ודרמה תרפיה

מיה גל M.A.
    30/12/2008

ההבדלים בין פסיכודרמה לדרמה תרפיה הם רבים וניתן לכתוב על כך עבודת מחקר שלמה, אולם מבחינה מהותית ההבדל העיקרי הינו במידת הישירות של הפסיכודרמה לעומת מידת ההרחקה שבה משתמשת הדרמה תרפיה. בעוד שבפסיכודרמה המטופל עובד על קשייו הרגשיים כפי שהוא מכיר אותם, ומביא לטיפול בעיה מסוימת, מודעת ברמה זו או אחרת, שהיה רוצה לעסוק בה, הרי שהדרמה תרפיה עובדת באופן מורחק ומושלך יותר: דרך סיפורים, הצגות, תאטרון בובות וכלים השלכתיים שונים. המטופל בעצם משליך את עולמו הפנימי וקשייו אל תוך עולם דמיוני הנוצר בטיפול. לעיתים עושים את הקישור למציאות ולעיתים לא, תלוי ביכולתו של המטופל לקבל ולעכל את הקשר בין יצירתו הדרמטית לבין המציאות שלו. עם ילדים קטנים עובדים בדרך כלל באמצעות דרמה תרפיה, ויש המכנים זאת "פסיכודרמה מותאמת לילדים". כך הילד מרגיש מוגן ובטוח יותר, מאחר והוא משחק ויוצר עולם דמיוני, ולא מדבר באופן ישיר על קשייו. אולם האפקט הרגשי קיים.

למיטב ידיעתי חייבים תואר ראשון במרבית המוסדות המלמדים פסיכודרמה, אולי במכון "כיוונים" אין דרישה כזו. התעודה מבית הספר למשחק תקנה לך את שעות לימוד המשחק הרבות (600 במספר) שיש לאסוף לפני ובמהלך לימוד התואר השני (באונ יברסיטת לסלי בנתניה) או לימודי התעודה (בסמינר הקיבוצים וביתר המוסדות - בית ברל ואולי גם מכללת לוינסקי).
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכון כיוונים

אורנה
    05/01/2009

האם כדאי ללמוד במכון "כיוונים" ? והאם יש בעייה לאלו שמסיימים ומקבלים תעודה מאשר אלו שמסימים ומקבלים תואר? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכון כיוונים

מיה גל
    05/01/2009

אינני מכירה באופן אישי את מכון כיוונים ולכן אינני יכולה לענות לך אם כדאי ללמוד שם אם לאו. אני מציעה שתבקרי שם ותתרשמי בעצמך. באשר לשאלתך לגבי לימודי תואר לעומת לימודי תעודה, הרי שאני יודעת שגם מטפלים שלמדו לימודי תעודה עובדים במוסדות שונים, אולם יתכן שקיימת התיחסות רצינית יותר למטפלים בעלי תואר שני. באשר ללימודי המשך - דוקטורט, בי"ס לפסיכותרפיה ועוד, הרי שבדרך כלל קיימת דרישה לתואר שני, ומי שאין לו כזה נאלץ לעשות לימודי השלמה לתואר שני. עם זאת אני יודעת שגם המסלול בסמינר הקיבוצים נחשב למסלול טוב על אף שאין הוא מקנה תואר שני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למיה גל- תעודה ותואר

פאולה עובדיה
    10/03/2009

שלום רב מה שחשוב זה לא התואר אלא אופי המנחה. התכונות החשובות שלדעתי צריכים להיות למנחה הם: מקצועיות, אמפתיה למטופלים, אהבה למקצוע, יצירתיות, נתינה, תמיכה ועוד ועוד.............. מנחים עם תואר,ראשון, שני, וכל האותיות הלועזיות שמעידות על תארים , ולהם אין תכונות מתאימות יכולים רק לתלות את התעודות שלהם על הקיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו