"הקוסם מארץ עוץ"

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• "הקוסם מארץ עוץ"
    יפית
    11/01/2009

שלום, אני מתכוננת לכתוב עבודת סמינריון בקורס דרמה תרפיה שאני לומדת. אני נורא רוצה לכתוב את עבודתי על הספר "הקוסם מארץ עוץ" ולמרות שקיימת מציאות דרמתית בסיפור שהיא כמובן ארץ עוץ, אינני מוצאת איך אני יכולה לקשר את העבודה לנושא לתרפיה, כלומר בסיפור אין אמירה ברורה של קיום משחק כמו בסיפור "פיטר פן" כאשר המשחק הוא דרך הטיפול. טעיתי, אולי אתן, עם הידע שלכן, תוכלו לכוון אותי ולעזור לי לקשר את הסיפור לתחום התרפיה (שיטות טיפול כמו משחק בסיפור) מקווה שזה המקום הנכון. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    "הקוסם מארץ עוץ"

הוספת תגובה

• הקוסם מארץ עוץ

מיה גל M.A.
    11/01/2009

יפית שלום,
    אינני זוכרת את מלוא הפרטים של הסיפור, אולם כמדומני שיש בו מעבר ברור, גם אם לא מדובר באופן מפורש, בין המציאות לבין הדמיון, ושם לדעתי כדאי שתתמקדי. כאשר ילד מגיע לקליניקה בדרך כלל הוא לא יכריז: טוב, עכשיו אנחנו עוזבים את המציאות ועוברים למשחק. בדרך כלל הוא פשוט יתחיל לשחק. ואז ברור שעוברים למרחב המשחקי, למרחב הפוטנציאלי כפי שהגדיר זאת וויניקוט. כך גם בסיפור "הקוסם מארץ עוץ". הגיבורה וכל הקורות אותה נמצאים ומתרחשים במרחב הפוטנציאלי הזה. דרך הקורות אותה במרחב זה היא מתחזקת, לומדת, מתפתחת וצומחת. כמו בטיפול דרך דרמה ומשחק (כמובן עם הבדלים מאחר וזהו לא טיפול ואין שם מטפל).
    מקווה שעזרתי, בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיה

טופי 25
    12/01/2009

עזרת מאוד! תודה רבה . שמחה שמצאתי את הפורום הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול והקוסם מארץ עוץ

מיה גל M.A.
    13/01/2009

בשמחה, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו