מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטות אמיתית וקשהליאת25/01/2009
שלום רב, אני מורה לאמנות (לשעבר) המתלבטת לגבי לימודים לתראפיה באמנות. רציתי לשאול מס שאלות אשר ימקדו אותי טוב יותר: -מה רמת הציע העבודה כיום בשוק ( והאם ע"פ דעתכם זה יתפתח, כי מדובר על עוד 3 שנים:) -מהם המקומות אשר מספקים עבודה בתחום זה? בנוסף לזה, על מנת להיות כנה, יש לי רתיעה מעבודה במוסדות פסיכיאטרים, האם לעניות דעתכם המקצועית זה מצביע על אי התאמה לעיסוק? בנוסף לזה אני כיום לא עוסקת באמנות, האם זה מהווה בעייה לדעתכן? נשמע שעסקתי בשלילי, אבל אני נמצאת בצומת משמעותי בחיי, ותמיד העסיקה אותי שאלת המקצוע הזה. אני מרגישה שהתחום הנכון לי, בו אהיה טובה הוא התחום הטיפולי, ואני מאמינה בתחום הרגשי- נפשי הקשור לאמנות. אבל ההתלבטות שלי היא אמיתית, ואני רוצה להיות בטוחה שאני יודעת למה אני נכנסת, לכן ברשותכן אתאר לכן אך אני רואה את המקצוע (באופן קצת פשטני מן הסתם): דרך עבודת האמנות, מתחברים ולומדים על עולם המטופל ( על משקל החשיבה האסוציאטיבית בטיפול הפסיכולוגי) ומגיעים אליו ויוצרים את הדיאלוג מתוך התכנים העולים. * רציתי לשאול שאלה נוספת- ברמת השיחה שנוצרת עם המטופל, מה הדימיון והשוני לטיפול פסיכולוגי *מצטערת על השאלון הארוך- אך כמו שאמרתי אני נמצאת בהתלבטות גלולה מאוד בחיי, וממש אודה לכן אם שתיכן תוכלנה לענות לי. תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה להדס
מיה גל M.A.25/01/2009הדס שלום,
את מעלה שאלה חשובה, לגבי התאמתך למקצוע הטיפולי. ממה שאת מתארת ברור שאת נמשכת לשם ומאמינה בכוחו של הטיפול הנפשי ובכוחה של האומנות. אלה הם דברים חשובים ביותר שיש להם משקל כבד וחשוב בהחלטה. בסופו של דבר, לפני שמתחילים ללמוד בפועל, ואפילו עד שמתחילים ממש לטפל, קשה להבין במה כרוך המקצוע הזה. לומדים זאת תוך כדי הלימודים, ובעיקר בעבודה בשטח. אולם מי שיש לו משיכה טבעית לכך, רבים הסיכויים שיתחבר לכך ויאהב את המקצוע. כמובן, אין ערובות לכך.
לגבי השאלות הקונקרטיות:
קיים היצע די נרחב ומי שרוצה לעבוד בתחום בד"כ ימצא עבודה. כמובן, רצוי להגיע עם המלצות.
מאחר ואת מורה לאמנות בעברך, סביר להניח שלא תהיה לך בעיה להתקבל לעבודה במשרד החינוך כמטפלת (במסגרת גוף הנקרא מתי"א), ויתכן שלאור שנות הותק שלך הדבר אף ישתלם לך כלכלית. בנוסף למשרד החינוך, קיימים מרכזים טיפוליים שונים ברחבי הארץ, לילדים ולנוער, המעסיקים מטפלים באומנויות, כמו גם עמותות שונות, מוסדות שונים (לאוטיסטים, לבעלי פיגור שכלי והפרעות נוספות), מקלטים לנשים מוכות, פנימיות, בתי כלא ועוד ועוד. אין חובה לטפל דווקא במוסדות פסיכיאטריים. זו כן שאלה שעלייך לשאול את עצמך, לדעתי, מנין נובעת רתיעתך, אולם אינני סבורה שזוהי סיבה שלא לעסוק בטיפול.
העובדה שאינך עוסקת באומנות כיום אינה נראית לי בעייתית, אלא אם כן היא מעידה על יחס שלילי כלשהו כלפי התחום. אולם בהנחה שאת עדיין מתחברת לכך ואוהבת זאת, הדבר אינו בעייתי כלל.
מבחינת השיחה הנוצרת עם המטופל, אין בהכרח הבדל גדול בינה לבין טיפול פסיכולוגי, אולם הדבר הינו מאוד אינדיוידואלי, תלוי הן במטפל, הן במטופל והן בקשר שנוצר. מן הסתם יש הרבה מקום גם לאומנות, מה שאינו נוכח בטיפול פסיכולוגי.
מדובר במקצוע קשה, מורכב, מאתגר ומספק מאוד. משאלותייך אני חשה שאת נמשכת לשם ושכדאי לך לנסות, אולם ההחלטה היא כמובן בידייך. אני מאחלת לך הצלחה בכל דרך שתבחרי בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה..
ליאת25/01/2009היי מיה, ראשית אני מאוד מעריכה את תשובתך המנומקת. ועוד שאלה אנפורמטיבית יותר, לגבי מוסדות הלימוד. הלסלי מבחינה כלכלית לא בא בחשבון, אך קראתי כי גם באוניברסיטת חיפה יש תואר שני, האם ידוע לך על כך? על הלימודים שם ואיכותם? והאם מותר לך להמליץ על מוסד לימודים שאת יודעת שהוא טוב. תודה רבה! הדס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה להדס
מיה גל26/01/2009אני יודעת שאכן נפתח לאחרונה מסלול של תואר שני באוניברסיטת חיפה, אינני יודעת פרטים על כך אולם אני מציעה שתתענייני שם, אני מניחה שהמסלול טוב. בנוסף, גם המסלול של סמינר הקיבוצים, שאינו מקנה תואר שני, נחשב לטוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תרפיה באומנות מיונים ועל מה בוחנים
טיפול באומנות למבוגרים תואר שני
תשלום שכר מטפלת בהבעה ויצירה
מתעניינת בלימודי תרפיה באומנות בוינגט
טיפול באומנות ללא לימודים אקדמאיים
מחפשת סטאג` לשנה הנוכחית- פסיכודרמה
לימודי תעודה -תרפיה באומנות איזה מכללות?
לימודי תרפיה באומנות היכן כדאי ללמוד?
מציאת סטאז` בפסיכודרמה בתשלום בשנה ג`
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)