שלום לכולם =]

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לכולם =]
    מורן
    07/02/2009

כיף לראות פורום כזה! השתחררתי מהצבא לפני כחודש ,אני מתכננת לעבוד ובע"ה להתחיל ללמוד, ובימים אלו אני חוקרת מה אני רוצה ללמוד בשנה הבאה........במהלך חיי עברתי כמה דברים בבית שלי, עם המשפחה שלי [בעיקר עם אבא] המון המון מתחים שהצטברו, כאבים נפשיים עמוקים,המון אשמה,ראיתי את עצמי לאורך כל ילדותי כאיזה מכשפה מאיימת, ותמיד היה את הקול הפנימי שידע שמשהו לא כשורה. בכל מקרה, סבלתי מהתקפי חרדה בגיל 16, ואז הלכתי לפסיכולוגית ,יותר מאוחר כשהמודעות העצמית שלי גברה לעוד אחת.....משם "במקרה" [אין דבר כזה במקרה :) ] הגעתי לאדם מקסים שמטפל בפסיכודרמה.....כבר יותר מחצי שנה שאני מטופלת אצלו ולפחות במקרה שלי, הפסיכולוגיה ממש לא עזרה כי המודעות שלי על דברים שקרו היא גבוהה אבל הייתי צריכה גם להתחבר לרגש שלי ולחסמים היותר עמוקים, לכאב, לכעס, הוצאת אשמה, פתיחת דף חדש, שאלו דברים שיש להם הרבה יותר מקום באמצעות טיפול כמו פסיכודרמה ......לטעמי טיפול כזה יכול להיות עמוק הרבה יותר מטיפול של שיחות -יבשות אצל פסיכולוג. בימים אלו אני חושבת על מה ללמוד.......המודעות העצמית שלי גברה מאד בשנים האחרונות, לפני כן הייתי בטוחה שאלך ללמוד להיות דיאטנית ,לאחרונה ירדתי מזה ואז התחלתי לחקור על תחומים שמגיעים יותר מבפנים-שזה כמובן שייך לפסיכולוגיה. ואז מצאתי את עצמי מגיעה לפסיכודרמה ......וכמו בהרבה מקרים שבהם המטופל הופך למטפל אני שוקלת ברצינות ללמוד לטפל בשיטה המופלאה הזו. אני שוקלת ללמוד תואר ראשון בפסיכולוגיה ולאחר מכן בתרפיה באומנות... ולאחר שסיפרתי על קצה המזלג על עצמי, רציתי לשאול איפה ניתן ללמוד לתואר שני בתרפיה לאומנות ומכאן להתמחות בפסיכודרמה? הבנתי שרצוי להוציא תואר שני........ אשמח לתגובות! :) תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכולם =]

הוספת תגובה

• תשובה למורן

מיה גל M.A.
    08/02/2009

מורן שלום,
    תואר שני בטיפול באומנויות עם התמחות בפסיכודרמה ניתן לעשות באוניברסיטת לסלי, שהיא אוניברסיטה אמריקאית בעלת שלוחה בארץ, בנתניה. בנוסף לכך אני חושבת שנפתח לאחרונה מסלול באוניברסיטת חיפה, כדאי לך לברר. שאר המסלולים מקנים תעודה ולא תואר שני.
    נשמע שאת בעיצומו של תהליך משמעותי ביותר, שעשוי להוביל אותך להיות מטפלת טובה. הרבה בהצלחה! מיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

תמי הלוי
    08/02/2009

מורן שלום,
    רציתי להודות לך על שאלתך. התרגשתי לקרוא אותה משני טעמים: אחד, מהאופן שבו הצגת את עצמך - בפתיחות וכנות רבה. ושתיים, מכוחה של הפסיכודרמה לחולל בחייך שינוי.
    אומנם תחום ההתמחות שלי אינו פסיכודרמה, אך אני יודעת ורואה יום יום כיצד התארפיה באומנות מסייעת, מקדמת, פותחת ומאפשרת שינוי צמיחה וגדילה.
    אז שוב תודה,
    כמובן שאאחל לך הצלחה!
    (יש לי הרגשה שאכן תצליחי.),
    תמי הלוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לשתיכן על התגובות :-)

מורן
    11/02/2009

באוני' לסלי בטח עולה הון תועפות ללמוד בגלל שזו אוני' אמריקאית..... נחמד לדעת שיש גם בחיפה לימודי תואר שני...... בכל מקרה עוד לא התחלתי בכלל ולא התקבלתי אפילו עדיין לתואר ראשון אז יש עוד זמן........ אבל זה נראה לי תחום מאד מעניין שאני מאד מתחברת אליו. אז תודה לכן ותמשיכו לעסוק בתחום המדהים הזה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו