מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 5 עם גמגום על רקע רגשיניבין18/02/2009
שלום, אני משוחררת טרייה והשבוע מתחילה טיפול בילד עם גמגום על רקע רגשי, האם יש לכם עצות או המלצות או רעיונות נוספות להאיר לי . תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לניבין
מיה גל M.A.20/02/2009ניבין שלום,
לצערי קשה מאוד להתייחס לשאלתך מבלי לדעת פרטים על הילד: מהו הרקע הרגשי שבגינו התפתח הגמגום, בן כמה הוא, פרטים על המשפחה שלו ועוד. בנוסף, לא ברור האם את מתחילה לטפל בילד כמטפלת רגשית או כמטפלת שמטפלת בו ושומרת עליו בזמן שהוריו בעבודה, אני מניחה שאם את משוחררת טריה האפשרות האחרונה היא הרלבנטית.
כהערה כללית רק אומר שלגבי ההתייחסות לגמגום עצמו, חושב מצד אחד לא לתת לילד הרגשה שהגמגום שלו הוא "לא בסדר", פגום וכד' (יתכן שהילד נושא תחושה זו בתוכו, אך חשוב שזה לא יגיע ממך), ומצד שני, לא להתעלם מהגמגום ולעשות כאילו הוא לא קיים. חשוב להתיחס לגמגום ממקום של הכרה, של קבלה, שהילד ירגיש שהנושא הזה יכול להיות מדובר איתך, גם אם הוא קשה. יתכן שמעבר לסיבות הרגשיות הגורמות לגמגום, גם הגימגום עצמו גורם לילד לתחושות קשות של חוסר ערך, אשמה ואף לקשיים חברתיים. חשוב שתשמשי עבורו אוזן קשבת, אם דרך שיחה (לא כתבת בן כמה הילד) ואם דרך משחק, אומנות וכדומה. חשוב שלא ירגיש שאת בקורתית כלפיו, בזה לו או מנסה ל"תקן" אותו.
הנוכחות המקבלת והאמפטית שלך יכולה לעזור לו להרגיש טוב יותר עם עצמו ועם הגמגום שלו.
מעבר לכך יתכן שהוא זקוק לטיפול רגשי, שיכול להיות טיפול באומנויות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה לניבין
מיה גל M.A.20/02/2009אחרי ששלחתי אתהתגובה ראיתי שכתבת את גילו של הילד בכותרת השאלה, סליחה. ילד בן 5 סביר שיתקשר בקלות רבה יותר את קשייו בדרך של משחק ויצירה מאשר בצורה מילולית ישירה של שיחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ניבין21/02/2009גם לצערי לא ידעתי הרבה פרטים על המקרה לפני שהתחלתי, אך תודה על ההיענות המהירה שלך והמעמיקה. מדובר במקרה של טיפול באומנות, אך הייתי מעוניינת לשמוע רעיונות להפעלה או ליצירה עם הילד שאוהב חיות. בפרקטיקה שלי עבדתי עם גילאים יותר מבוגרים לכן אני קצת מתלבטת לגבי ההפעלות שאפשר לעשות עם הילד כי מדובר בילד שצריכים לעניין אותו במשחקים והפעלות למיניהן ומשתעמם מהר מהמשחקים. תודה על כל תשובה תינתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצירך לציין
ניבין21/02/2009שכחתי לציין שהילד מסרב להיכנס לבוד והאימא מצטרפת במפגש. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת לניבין
מיה גל21/02/2009נשמע שחלק מהבעיה היא הקשר של הילד עם אמו, קשי פרידה, אולי התקשרות חרדה, אולי קשר סימביוטי. נארה שיש הרבה מקום לעבודה עם האם במקביל לעבודה עם הילד. לגבי פעילויות לילד, אני מאמינה שהדבר החשוב ביותר בטיפול הוא הקשר שנוצר בין המטפל למטופל. השאלה "מה עושים" היא חשובה אך משנית. כל פעילות שהיא יכולה לקדם את הקשר ביניכם, אם האינטראקציה היא טובה, אם הילד ירגיש שאת רואה אותו, מכילה את חרדותיו ותוקפנותו, ומחזקת אותו. לצורך הענין, גם התמסרות בכדור או משחק קלפים יכולים להיות משמעותיים, לפחותבתור התחלה, לצורך יצירת הקשר והאמון. אני מאמינה שלאחר שהילד ירגיש בטוח איתך הוא יוכל להתמיד יותר בפעילויות של אומנות, משחק סימבולי וכדומה. אם הוא אוהב חיות אפשר ליצור חיות מפלסטלינה או מחומרי יצירה אחרים, אפשר לשחק במשחים עם בובות של חיות ואפשר אפילו לגלם חיות בדרמה. למשל: בוא תבחר חיה שבא לך להיות עכשיו ותנסה לשחק כאילו אתה היא. את גם תבחרי חיה ותהיה אינטראקציה בין שתי החיות שבחרתם. הרבה תכנים יכולים להיות מובעים בכזה משחק. נשמע לי שאחת ממטרות הטיפול היא להוציא את האם מהחדר ולאפשר לילד להרגיש בטוח בחדר רק איתך. ניתן לעשות זאת בתהליך הדרגתי. למשל, יצירת "טלפון של פעם" משתי קופסאות לבן/יוגורט עם חוט ביניהן, כשהילד קובע כל פעם את אורך החוט, ויודע שכל פעם שהוא רוצה את אמו הוא יכול לפנות אליה ב"טלפון", עד שלאט לאט החוט מתארך מספיק כדי שהאםתצא עימו מחוץ לחדר ותשב בחוץ. הדבר נותן לילד תחושת בטחון שאמו בהישג יד אם ירצה אותה, אך מאפשר לו להתפנות. זה תהליך שיכול לקחת גם כמה פגישות, תלוי בעומק החרדה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ניבין21/02/2009תודה מיה על ההתייחסות, עזרת לי הרבה ונתת לי רעיונות איך להמשיך ולהתנהל. מודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תרפיה באומנות מיונים ועל מה בוחנים
טיפול באומנות למבוגרים תואר שני
תשלום שכר מטפלת בהבעה ויצירה
מתעניינת בלימודי תרפיה באומנות בוינגט
טיפול באומנות ללא לימודים אקדמאיים
מחפשת סטאג` לשנה הנוכחית- פסיכודרמה
לימודי תעודה -תרפיה באומנות איזה מכללות?
לימודי תרפיה באומנות היכן כדאי ללמוד?
מציאת סטאז` בפסיכודרמה בתשלום בשנה ג`
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)