שעות התנסות בתרפיה בדרמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעות התנסות בתרפיה בדרמה
    שירה
    26/02/2009

שלום ותודה על הפורום! כמה שאלות.. 1.האם מישהו יודע אם גם בהתמחות בדרמה זו צריך 600 שעות התנסות מעשית לקבלת רישיון? 2.איך צוברים אותם- זה הרי לא פסיכודרמה- המתקיימים בבתי ספר למשחק... 3.האם עבודה קרן קרב כמספרת סיפורים למשל תחשב? 4 .אני רוצה לחכות עוד שנה ואז להתחיל בחיפה, נראה לכם שתנאי הקבלה והענקת התואר יוקשחו? 5. איפה אפשר לקרוא יותר על דרמה תרפיה והאם זה מקביל לPLAY THERAPY ? תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שעות התנסות בתרפיה בדרמה

הוספת תגובה

• תשובה

תמי הלוי
    26/02/2009

שירה שלום,
    לשאלתך, אני אומנם לא מטפלת בדרמה-תראפיה אבל אני יודעת שבלסלי מלמדים דרמה-תראפיה. לכן אני מציעה להתקשר ולשאול את כל השאלות הטכניות לגבי כמות השעות המעשיות והרקע הנדרש. אם אני לא טועה צריך גם רקע במשחק. לגבי הדמיון ל Play Therapy אני חושבת שכל תחומי התראפיה למיניהן בבסיסן הם גם Play Therapy והנושא מוטמע בתוך תוכניות הלמידה השונות. אני מציעה לך לגשת לספריה של לסלי קול'ג בנתניה ושם תמצאי ספרים בתחום זה שיעניקו לך את המידע הנדרש.
    בכל מקרה, בהצלחה!
    תמי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשירה ממיה

מיה גל M.A.
    26/02/2009

שירה שלום, אנסה לענות על חלק משאלותייך,
    אכן, צריך 600 שעות של לימודי משחק, כאשר את צריכה להגיע עם 300 לתואר ובמהלך התואר צוברים 300 שעות נוספות, כך היה באוניברסיטת לסלי לפחות כאשר אני למדתי שם.
    ניתן לצבור את השעות בסדנאות משחק, אפילו חוג דרמטי בתיכון יכול להיחשב לצורך הענין. אינני יודעת לגבי עבודה כמספרת סיפורים בקרן קרב, בעקרון על מנת לקבל את השעות המוסד שבו רכשת אותן צריך להוציא לך מכתב מפורט לגבי מהותן של השעות - מה הן כללו, במה התנסית. הכל תלוי בניסוח.
    לגבי הסיכוי להקשחת תנאי הקבלה - אינני יכולה להתיימר ולהיות נביאה בנושא. קשה לי להאמין שמשהו מהותי ישתנה אבל יתכן שהקורסים המקדימים ישתנו.
    יש ספרים רבים על דרמה תרפיה, רובם באנגלית, ובענין זה אני מצטרפת לתמי בהצעתה שתיגשי לאוניברסיטת לסלי ותעייני בספרים שם באגף הדרמה תרפיה. יש גם ספרים בעברית.
    ספר אחד שאמליץ לך לקרוא, שנותן הבנה כוללת על טיפול באומנויות בכלל, הינו "בשפה אחרת", בעריכת אמירה אור ודורית אמיר.
    מאמר נהדר שכדאי לך לחפש: The play is the thing' העוסק במשמעותו ותרומתו של המשחק להתפתחות הרגישת ולטיפול. אכן דרמה תרפיה ו play therapy הינם תחומים משיקים ודומים.
    ספר נהדר על תרפיה במשחק - דיבס, על טיפול בילד באמצעות משחק.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהלן שירה

דנה
    02/03/2009

תנאי הקדם לדרמה תרפיה באונ' חיפה הם 56 שעות עיוניות (באומנות/דרמה/תאטרון) ו56 שעות מעשיות במשחק. כל השעות חייבות להיות ממוסד אקדמי מוכר (להבדיל מלזלי קולג' ששם ניתן להשלים שעות בסדנאות פרטיות). אני מתכוונת להרשם לשנה הבאה לדרמה תרפיה בחיפה (בעזרת השם....) אני עושה את השעות המעשיות ביורם לוינשטיין. נראה לי שיהיו שינויים שתנאי הקבלה בשנים הקרובות כיוון שהם עדיין לא סגורים על עצמם. אבל אי אפשר לדעת אם זה יהיה לטובה או לרעה. בהצלחה- אם אפשר לעזור בעוד משהו- בכיף.. דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו