האם חוג שחייה נחשב תרפיה באומנות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם חוג שחייה נחשב תרפיה באומנות?
    אילנה
    28/04/2009

בתי בת 6 ילדה בוגרת, נבונה, תלמידה טובה, אך רגישה מאוד.
    לאחרונה בעקבות שיחה לי עם המחנכת שלמיטב ידיעתי, מאוד מקצועית , יסודית וחמה, לאור מספר
    מקרים שאירוע בגן, הובהר לי כי ייתכן שבתי צריכה לעבור איזשהו טיפול רגשי.
    הומלץ לי בין השאר על רכיבת סוסים, פסיכודרמה וכדו. שאלתי היא, האם חוג שחייה
    גם נחשב לסוג של תרפיה באומנות? ואם כן, אשמח לדעת מדוע.
    שאלה נוספת, האם לרשום גם את אחיה, הקטן ממנה בשנתיים, או שלתת לה לבד את הבמה
    ושתבין שרק היא לומדת שחייה. או שמא אני טועה?
    הייתי שמחה לקבל יותר אינפורמציה בנושא.

תודה רבה
    וחג עצמאות שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

תמי הלוי
    28/04/2009

אילנה שלום,
    חוג שחיה שונה מטיפול בעזרת מים - הנקרא הידרותראפיה. אך הבנתי כי במקרים רבים חוגי השחיה מהווים מסגרת חשובה שבה הילדים מתגברים על קשיים שונים.
    אפשר באותה מידה להתייחס גם לחוג אומנות, פיסול, מחול או מוסיקה. אולם כל התחומים כולם מלמדים את התחום עצמו ואין הכשרה לגבי ההיבט הרגשי שהוא בעצם משמעותי יותר.
    אני ממליצה מאוד על הידרותראפיה וכמובן שלמפגשים הללו היא צריכה ללכת לבדה ולא עם אח שלה. הטיפול הפרטני מייצר מקום אישי, פרטי - סביבה שיכולה לעבד ולחולל שינוי מבלי שתהיה הרגשת תחרותיות או מאבק על מקום.
    תמי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה.מבקשת עוד הבהרה

אילנה
    28/04/2009

תמי שלום שוב תודה רבה.
    בעצם הטיפול אמור להיות יחידני, פרטני שהילדה תקבל את מלוא תשומת הלב
    ולא תצטרך להתחלק עם עוד ילדים? האם נכון הדבר
    אשמח לדעת אילו עוד טיפולים ניתן לקבל במסגרת התראפייה?
    האם הקושי פתיר? איזה עוד כלים אמא (אני מורה לאנגלית במקצועי) ואבא יכולים
    לעזור ולסייע בביית לילדה שלנו?
    תודה רבה על מענה מקצועי ומהיר

יום עצמאות שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

תמי הלוי
    29/04/2009

אילנה שלום,
    לגבי סוגי התראפיה השונים, למיטב ידיעתי קיימים: אומנות פלסטית, תנועה, פסיכודרמה, בבליותראפיה, הידרותראפיה, תראפיה באמצעות בעלי חיים, תראפיה ברכיבה על סוסים, תארפיה באמצעות גינון, תארפיה באמצעות בישול, ועוד. למעשה כל תחום אומנות יכול להפוך לכלי תקשורתי רגשי המאפשר כניסה למעמקי הנפש, הבנת הקושי ונסיון באמצעות אותה אומנות לעבור תהליך של שינוי. כל התראפיות כולן מעניינות ומרתקות והוכיחו את עצמן. אולם, הדבר החשוב ביותר לטעמי, הוא הקשר שנוצר בין המטפל לילד/מטופל. בזכות הקשר אפשר להגיע למקומות המורכבים, הנסתרים ולעבור תהליך של ריפוי.
    על מנת שמטפל יהיה מסוגל ליצור קשר, ולאפשר טיפול - המטפל צריך ללמוד, בצורה רצינית, לעבור הכשרה מתאימה ורצוי שיהיה גם בעל נסיון.
    את הבנת אותי בעיניין המקום הפרטי המאפשר תשומת לב מלא מבלי לחלוק בה עם מישהו אחר. יחד עם זאת, קיימת גם אפשרות של טיפול קבוצתי. אבל במקרה כזה הבעיה היא האינטראקציה עם האחר, ולכן לחדר הטיפול מגיעים מס' מטופלים והמטפל עובד איתם על התקשורת בינהם.
    לגבי העזרה הספציפית לילדה שלך, על מנת לענות לך אני זקוקה להרבה יותר אינפורמציה.
    במידה ואת כן חושבת על סוג של טיפול עבור הבת שלך המטפל/ת, לאחר שיחת ההכרות ותאום הציפיות, אמור לסייע גם במה שקורה בבית, כולל הדרכת ההורים באשר לקשר שלהם עם הילד ובכלל.
    טיפול בילדים כפי שאינ רואה אותו, אינו מסתכם רק במפגש הפרטני עם הילד, הוא כולל הדרכת הורים, מפגש עם גננות ומורים אשר זקוקים לעיתים רבות להסבר ולהדרכה כדי לסייע בצורה מקסימלית לילד/ה עם הקושי שלו/ה.
    לך ולמשפחתך חג עצמאות שמח!
    תמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמי שוב תודה רבה רבה . ושוב הבהרה.

אילנה
    29/04/2009

ללא ספק הפנייה היא למטפל מקצועי שעבר הכשרה לכך.ואת זה אני מחפשת לילדה שלי.
    אנ ובעלי חשבנו גם ביחד לתת לה תפקיד בביית שיהיה רק שלה ובתחום אחריותה. אנחנו עדיין
    מתלבטים מה לתת אולי משהו שקשור להתארגנות לא.ערב או להתארגנות בבוקר.
    לגבי סוג הטיפול: סוסים מבחינה בטיחותית אני קצת חוששת (לאחרונה שמעתי מקרה לא נעים
    וזה קצת מלחיץ), פיסול ועבודות יצירה שונות- מאחר ואנחנו גם עובדים בביית על כך, נראה לי שהיא
    מיצתה את זה. ולכן ביקשה לעזוב חוג שהייתה רשומה לו. "חוג יצירה". חשבתי על כוון של שחייה כי היא מאוד אוהבת את זה. היא בנוסף, בחוג ג'אז שהיא מאוד אוהבת.
    תמי, תנחי אותי בבקשה אם זה הכוון ואת רשאית לשאול איזו שאלה שאת רוצה. אני כאן
    כדי לעזור לבת שלי וללמוד.

שוב תודה רבה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

תמי הלוי
    29/04/2009

אילנה שלום,
    אני באמת מתרשמת מהרצון הרב לעזור לבתך, מהמחשבה הרבה עליה ואותה.
    לגבי תחום אחריות בבית, לגמרי לא מזיק, רצוי שתסכמו בינכם (את ובעלך) כדי לא לשדר בלבול.
    לגבי תחום הטיפול: אני לא ממליצה להגיע לטיפול שיש ממנו חשש כפי שציינת לגבי התראפיה דרך סוסים, ונכונה המחשבה על תחום אומנות מועדף שאליו ביתך מתחברת כגון האומנות והיצירה או התנועה מאחר והיא לומדת גא'ז. טיפול דרך המים הוא נפלא, ואני שומעת ויודעת על הצלחות רבות מאוד ואם היא אוהבת לשחות אז בכלל...
    אני חושבת שכדי לא לבלבל אותך כאם ואת בעלך כאב ובכלל אתכם, אני ממליצה לבחור את סוג טיפול, לקבל המלצה לגבי מטפל/ת, וכאשר כבר תפגשו לפגישת הכרות כדי לשאול את כל השאלות המטרידות, המעסיקות אותכם.
    אני יכולה לתת לך דוגמא קצת שונה - אמא שהגיעה אליי לטיפול עבור ביתה, (אני מטפלת באומנות פלסטית), שוחחה איתה והציגה את כל תמונת המצב, לקראת אמצע השיחה הגעתי למסקנה שהם צריכים בכלל טיפול משפחתי. נכון להיום המשפחה בעיצומו של תהליך טיפול יעיל ונכון עבורם.
    הדוגמא הזאת הובאה כאן כדי להצביע על השונות הרבה ממקרה למקרה, ועל כך שכדי לתת הדרכה, ייעוץ ובטח טיפול צריך לדון בכל מקרה לגופו, בצורה מעמיקה ורצינית.
    אני מתרשמת מאוד מהרצון לעזור, לשפר ולקדם את הבת שלך. ולכן אני בטוחה שתטיבי לעשות אם תמתיני למפגש עם המטפל/ת.
    בהצלחה רבה!
    תמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמי שוב תודה רבה. עזרת לי מאוד.

אילנה
    29/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו