תרפיה באומנות - בנוגע לתואר M.A

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרפיה באומנות - בנוגע לתואר M.A
    ליאור
    02/06/2009

שלום רב,
    אני בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות ומתעניינת בלימודי תראפיה באומנות.
    אני מתלבטת בין מס' מוסדות. הסיבה להתלבטות שלי היכן ללמוד היא התעודה.
    אני מעוניינת ללמוד במדרשה לאומנות בבית-ברל, אך הבנתי שהלימודים שם אינם לימודי תואר שני אלא לימודי תעודה, אולם נאמר לי שם שבשנתיים הקרובות זה אמור להשתנות לתואר שני, אך אין לדעת באמת מה יהיה...
    שאלתי היא - עד כמה התואר בתחום זה הינו קריטי? האם יש חשיבות רבה לכך שזה תואר M.A או תעודה?

אודה לתשובתכם,
    ליאור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לליאור

מיה גל M.A.
    03/06/2009

ליאור שלום,
    שאלתך נשאלה פעמים רבות בפורום זה, שאיננו פורום שמטרתו ייעוץ ללימודים אלא מטרתו מתן מענה לשאלות טיפוליות. מנסיוני ומהיכרותי עם מטפלים שונים אוכל לומר לך שגם מטפלים בעלי תעודה בלבד ולא בעלי תואר שני עובדים כיום בתחום, והם יכולים להיות מטפלים מעולים. ברור שיתכן שיש מקומות עבודה המתנים את הקבלה בתואר שני, אולם אלה כבר דרישות ספציפיות של כל מוסד.
    מה שכן, במידה ותרצי ללמוד לימודי המשך כלשהם, כגון פסיכותרפיה וכדומה, ישנם מוסדות הדורשים תואר שני כתנאי קבלה. כל מוסד לימודים ודרישותיו הספציפיות. בנוסף לכך, אינני יודעת מה יהיו הדרישות של המקצוע לפי החוק הנמצא בהליכי חקיקה. במצב כיום, אין בעיה למטפלים בעלי תעודה לעבוד בתחום.
    בהצלחה בכל דרך שתבחרי בה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

תמי הלוי
    03/06/2009

עדי שלום,
    קשה לי לענות לך על השאלה הזו מאחר ואני באופן אישי בחרתי בלימודי החינוך המיוחד מתוך חיבור לסמינר הקיבוצים, למקום לאוירה למרצים.
    בכל זאת,
    לטעמי מסלול שיכול לשלב גם אומנות, וגם פסיכולוגיה הוא המסלול המועדף.
    לגבי לימודי חינוך מיוחד, אין מספיק למידה מתוך עולם הפסיכולוגיה.
    אולי אפשר לשלב תואר ראשון בפסיכולוגיה ובמקביל גם לימודי אומנות.
    רוב המטפלים שמקבלים בסופו של עניין תואר שני, לומדים לאחר מכן לימודי פסיכותראפיה באחת מהאוניברסיטאות השונות. כך שידע מעמיק בפסיכולוגיה נדרש ונחוץ בעבודה כמטפל/ת באומנות.
    מקווה שעניתי לשאלתך.
    בהצלחה!
    תמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו