היי לכולן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי לכולן
    תמר
    05/07/2009

היי בנות
    אני רוצה לדעת האם ישנה אפשרות ללמוד תארפיה כל שהיא לתואר ראשון או שאין אפשרות וכל התארפיות למינהן הן בתואר שני אני פשוט לא מצליחה להבין זאת (תארפיה כמו: פסיכודרמה תארפיה באומנות הבעה מוסיקה דרמה תארפיה וכו').
    אני גם מנסה להבין אם אוכל ללמוד קורס ללא תואר כלל אני נורא מבולבלת,מישהוא יכול לעשות לי סדר בבלאגן....
    אני בת 27 ואין לי תואר ואם אתחיל ללמוד תואר ראשון ואצטרך לעשות תואר שני אוכל לעבוד בתחום רק בעוד 6 שנים בערך....
    מה עושים ממה להתחיל איך אוכל לעבוד בתחום התארפיות למינהן ולא לחכות 6 שנם עד שאסיים את כל הלימודים....
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי לכולן

הוספת תגובה

• תשובה לתמר

מיה גל M.A.
    05/07/2009

תמר שלום,
    עלייך להבין שתרפיה באומנויות הוא מקצוע רציני מאוד, הדורש ידע רב, בשלות, נסיון חיים, יכולת אקדמית ולימודית, אחריות רבה, רצון ללמוד ולהתפתח עוד ועוד וכן תכונות אשיות רבות - יכולת הכלה ואמפטיה, יכולת התבוננות פנימית, רגישות לזולת, מודעות עצמית, יכולת להציב גבולות ועוד ועוד . כל אלה מאפשרות למטפל לעסוק, ברגישות רבה ועם ידע רב, בנבכי הנפש. כמו שלא היית מצפה שפסיכולוג יהיה אדם שעבר קורס אחד, כך לא תצפי שמטפל באומנות יהיה אדם שעבר קורס אחד, או אפילו עם תואר ראשון בלבד.
    מסלול ההכשרה הוא מסלול רציני ותובעני, הן מבחינה אקדמית והן מבחינה רגשית.
    הלימודים הם לימודים לתואר שני או לימודי תעודה, לאחר תואר ראשון. בתקופה האחרונה מדובר על כך שמטפלים יהיו חייבים להיות בעלי תואר שני, אולם הדבר טרם הוסדר בחוק, וכרגע המצב אינו כזה.
    אם את באמת רוצה לעסוק בתרפיה, הרי שאת צריכה להבין במה הדבר כרוך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו