קצת סדר בבלגן עולם הטיפול הרגשי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קצת סדר בבלגן עולם הטיפול הרגשי
    אתי
    18/08/2009

שלום. יש לי בת מקסימה בת 5 שהיא מאד סוערת ולא מסופקת. קרובת משפחה מהתחום המליצה להתחיל אתה טיפול רגשי. מה שמבלבל אותי אלו כל הסוגים של הטיפולים. האם משנה סוג הטיפול, דרמה, תנועה, ציור, סיפורים? איך לדעת איזה סוג לבחור? מאד ברור לי איך מאבחנים בדרכים האלו אבל איך מתבצע הטיפול עצמו? כמה זמן בממוצע לוקח טיפול כזה?
    תודה
    אתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לאתי

מיה גל M.A.
    18/08/2009

אתי שלום,
    הייתי אומרת שיותר ממה שמשנה סוג הטיפול, משנה מקצועיותה ואשיותה של המטפלת (או של המטפל). מטפל טוב בהבעה ויצירה יודע לעבוד עם כל סוגי האמנויות ולהתאים את עצמו לנטיותיו ולצרכיו של הילד שבטיפולו. כך, למשל, על אף שהתמחותי הספציפית היא בפסיכודרמה ובדרמה תרפיה, הרי שיש ילדים שאעבוד איתם יותר דרך אמנות פלסטית או דרך תנועה, הכל בהתאם לצרכיו של הילד, לשלב הטיפולי ולנטיותיו הטבעיות.
    ברור שאם לבתך נטיות אמנותיות מסוימות, למשל, אם היא אוהבת לעשות הצגות או לשחק עם בובות או לשמוע ולספר סיפורים, כדאי להפנותה למטפלת בדרמה/פסיכודרמה, ואם היא מאוד אוהבת לצייר וליצור כדאי להפנותה למטפלת באמנות. אולם לעיתים דווקא ילד שאינו יודע לשחק באופן טבעי יכול להיתרם רבות דווקא מטיפול דרך משחק ודרמה. כך שאין כללים ברורים לענין.
    כאמור, מה שחשוב יותר הוא התרשמותך מהמטפלת.
    אין טיפול אחד שדומה למשנהו, מאחר וטיפול רגשי הוא ענין דינמי המותנה במטפל, במטופל ובאינטראקציה שנוצרת ביניהם. באופן כללי אוכל לומר שהמטופל, הילדה במקרה הזה, יכולה להביע את עצמה בצורה שאינה רק מילולית. האמצעים האמנותיים מאפשרים לה דרכי הבעה רגשית בלתי מילולית אולם מאוד עוצמתית. תפקיד המטפל מורכב וכולל בין היתר הכלה ואמפטיה, דרכי התערבות טיפוליות, שיקופים, פרשנויות ועבודה הן מילולית והן דרך האמנויות השונות.
    משכו של טיפול רגשי משתנה מאוד בהתאם למטופל ולקשייו, באופן כללי מדובר בטיפול שנע בין מספר חודשים למספר שנים.
    את מוזמנת ליצור קשר עם תמי או עמי לקבלת מידע נוסף.
    הרבה בהצלחה,
    מיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו