מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול באומנותגיל03/09/2009
אני קצת מתקשה להבין מה קורה בחדר הטיפול באומנות מבחינת מלל? אני רואה תיאורי מקרה שמראים את השיפור ביצירות המטופל אבל איך הוא מגיע לזה? הוא משתקם נפשית רק ע"י ציור שוב ושוב? אין דו שיח שמתנהל מאחורי זה בינו לבין המטפל? אדם ורבלי לא מתאים להיות מטפל באומנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
תמי הלוי06/09/2009שלום גיל,
להשאלות שלך נדרשת למידה אינטנסיבית של מספר שנים. השאלות נוגעות לטיפול הפסיכולוגי בכללו, לאופן יצירת קשר טיפולי, לאיכות האחרת/שונה/ייחודית של הטיפול באומנות וכל אלה יחד פותחים קשת רחבה מאוד מעמיקה מאוד של נושאים טיפוליים מגוונים ומורכבים. בכל זאת נדרשת תשובה.
בטיפול באומנות גם מדברים, לעיתים רק מדברים, איך וכמה ועל מה מדברים - לשם כך נדרשת הלמידה וההתנסות תו"כ הדרכה. האם הציורים גורמים לשיקום הנפש - כן! אך לא רק ולא כל מטופל מצייר/יוצר לא כל יצירה/עבודה גורמת לתהליכי שינוי וכו' וכו'.
חשוב לחשוב על הטיפול כמורכב יותר!
אני מציעה ללמוד לעומק. אולי להשתלב בקורס ארוך, שנתי המלמד את תחום הטיפול בכללו - ופורש אותו לכל גווניו ולאחר מכן ללמוד את איכות הטיפול באומנות בפרט.
תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה תודה על התשובה! אני ממש מתלבטת
גיל06/09/2009הייתי בלסלי וביררתי לגבי פסיכודרמה כי הבנתי, גם מהם, שהמקצוע מתאים מאוד לאדם ורבלי.. העניין הוא שמבחינה מעשית אני מאוד אוהבת אומנות.. אז יש כאלו שאמרו לי להשאיר את התחביב כתחביב וללמוד מה שאני מאמינה בו מבחינה טיפולית.. אז איך אדע? קראתי הרבה על פסיכודרמה וזה נראה לי טיפול אינטנסיבי וחזק אך לפעמים אולי חזק מדי.. ולגבי אומנות לא כ"כ הבנתי איך זה עובד.. ושוב הרי שבעבודתי אני לא אעסוק באומנות ישירות אז אולי באמת אני לא צריכה לקשר את התחביב שלי להתמחות המקצועית בה אבחר.. בקיצור, חבל שהם הפסיקו עם הדרמה תרפיה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכללת חל חי - יש לך שם דרמה תרפיה
ת07/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אני יודעת תודה.. אבל עם כל
גיל08/09/2009הדיבורים על תואר שני.. כנראה שאין ברירה.. אני פשוט נמשכת לשני התחומים לא רק מבחינה לימודית אז כנראה שאצטרך להחליט ואולי אח"כ להרחיב את ההכשרה שלי, אם אראה בכך צורך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתואר שני
ת09/09/2009חוק חובת הענקת תואר שני בהבעה ויצירה בדרך. הוא עבר בקריאה ראשונה בכנסת הקודמת, לכן בקרוב הלא רחוק בכנסת הנוכחית הוא אמור לעבור קריאה שניה ושלישית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כ"כ הבנתי.. זה אומר שהמכללות
גיל09/09/2009יתחילו לתת תואר שני? או שלא נוכל לעבוד בלי תואר שני?
ובלי קשר אני מקווה שיסדרו את החוק הזה כבר כי זה פשוט מוריד מערך המקצוע וגורם לתחום להיות ממש פרוץ בלי חוק מסודר לכאן או לכאן וזה חבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה אומר
ת10/09/2009שלא ניתן יהיה לאף מקום בישראל ללמד טיפול בהבעה ויצירה ללא הענקת תואר שני במקצוע זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה הצפי.. שהמכללות יסגרו את
גיל10/09/2009התוכניות שלהן? או יתחילו להעניק תואר שני?
אני מקווה שזו אופציה ב'.. אולי עד אז אני אחסוך הרבה נסיעות :)
אבל האמת שאין לסמוך על זה, אני מכירה חוק שעבר קריאה ראשונה ותקוע כבר שנים רבות.. :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחוק
ת11/09/2009אמור להיחקק במרץ אפריל 2010
מה שהיה תקוע זה שהדיונים בחוק לא הועלו עד לאחרונה בתור חוק אף פעם להצבעה
מה שאמור לקרות(וכנראה שתהיה תקופת מעבר) זה שהמכללות יגישו בקשות למועצה להשכלה גבוהה לאפשר להן לקיים לימודים לתואר שני וסביר להניח שאוניברסיטאות יצטרכו לעדכן את תוכניות לימוד שלהן כדי יוכלו להעניק תואר שני שיכלול הסמכה לטיפול
התזוזה בחקיקה התאפשרה בעזרת השקעת משאבים כספיים רבים ע"י י.ה.ת בלובי בכנסת והתחברות לח"כ טיבי שיזם את החוק(שכולל עוד מקצועות פרא רפואיים) כחקיקה פרטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה על העדכון..
גיל12/09/2009אבל עכשיו קצת נילחצתי.. יש סיכוי שעכשיו, אני בשנת השלמות לתואר שני (שעות באומנות), ושנה הבאה כשארצה להירשם זה לא יהיה מספיק? או שהעידכונים יהיו בתוכנית לימודים עצמה ולא בתנאי קבלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקופת מעבר
ת13/09/2009בתקופת מעבר - מחקיקת החוק עד לקבלה ע"י מוסדות אישור הוראה של תואר שני - קרוב לוודאי ימשיכו עם תוכניות נוכחיות וללא תואר שני(לפחות לא בתחילת הלימודים) חוץ מלסלי וחיפה אך כן כולם יקבלו רשיון של משרד הבריאות בסיום הלימודים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי תנאי קבלה
ת13/09/2009כרגע זה מופיע בחוק כמו שהיה מקובל עד היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה.. אני מחזיקה אצבעות!
גיל14/09/2009זה יפתח דלתות גם לאנשים עם פחות "אמצעים" וגם יעלה את יוקרת המקצוע לנוכח ההתייחסות הרצינית... שיהיה לנו בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תרפיה באומנות מיונים ועל מה בוחנים
טיפול באומנות למבוגרים תואר שני
תשלום שכר מטפלת בהבעה ויצירה
מתעניינת בלימודי תרפיה באומנות בוינגט
טיפול באומנות ללא לימודים אקדמאיים
מחפשת סטאג` לשנה הנוכחית- פסיכודרמה
לימודי תעודה -תרפיה באומנות איזה מכללות?
לימודי תרפיה באומנות היכן כדאי ללמוד?
מציאת סטאז` בפסיכודרמה בתשלום בשנה ג`
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)