מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף-איפה עושים השלמות בפסיכו''?עדי27/09/2009
אני מעוניינת להתחיל ללמוד בשנה הבאה תרפיה באומנות. התואר הראשון שלי הוא בתקשורת וניהול ולכן עליי לעשות השלמות של 4 קורסים בפסיכולוגיה. איפה אפשר לעשות את זה? אפשר לעשות באוניברסיטה הפתוחה כבר באוקטובר אבל הם נורא יקרים!!!
בית ברל וסמינר הקיבוצים יותר זולים אבל עושים מרתונים רק לקראת מרץ (סמינר) ויולי (ברל) .
חבל לי לבזבז זמן עד אז כי עכשיו אני פנויה יחסית. האם יש מקומות נוספים שאפשר להשלים בהם כבר החל מאוקטובר?
ובכלל - מישהו עשה את ההשלמות בסמינר הקיבוצים? זה היה בשעות הבוקר או הערב? זה היה כל יום? הם לא עונים כרגע על השאלות האלה כי הם לא יודעים מה יהיה במרץ 2010 ואני רוצה לדעת כדי להשוות ולקבל החלטה במהרה כי אוקטובר מגיע בקרוב...
האם בגלל הצעת החוק שכרגע ממתינה לאישור יתכנו שינויים בדרישות הקדם ולכן לא כדאי לי למהר ולעשות כרגע את ההשלמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה דברים
ת27/09/2009אין הבדל משמעותי בין מחיר של קורסים באוניברסיטה הפתוחה לבין סמינר הקיבוצים ובית ברל
אם תלמדי את הקורסים באוניברסיטה הפתוחה תקבלי החזר לא מבוטל לפי ועדת וינוגרד לאחר שתשלימי 18 נק'(אני קיבלתי אחרי אפילו אחרי פחות)
קחי רק בחשבון שלימודים באוניברסיטה הפתוחה הם יותר קשים מכיוון שיש צורך בלקרוא המון חומר ולהכין שיעורי בית. הבחינות גם יותר קשות
בסמינר הקיבוצים ובבית ברל אין צורך לקרוא חומר בנוסף לחומר ההרצאות(אלא אם כן רוצים) והבחינה יותר קלה וגם השאלות הן שאלות אמריקאיות וגם משך הבחינה פי שניים יותר קטן מאוניברסיטה הפתוחה(שעה וחצי לעומת 3 שעות)
אם את רוצה כבר עכשיו להתחיל להיכנס לעניינים ובמידה ותחליטי מעשית להתחיל במרץ ללמוד את הקורסים כמו שאמרו לך בסמינר הקיבוצים כדאי אולי שפשוט תבקרי בשיעורים באוניברסיטה הפתוחה מאוקטובר ותקשיבי לקורסים בתור שומעת חופשית(ניתן לראות את מיקום הקורסים וזמנם באתר של אוניברסיטה הפתוחה). כמו כן את יכולה גם להגיע לאוניברסיטת תל אביב למשל וגם שם תוכלי לשמוע בתור שומעת חופשית את הקורסים הרלוונטיים(ניתן לראות את מיקום הקורסים וזמנם דרך אתר של אוניברסיטת תל אביב)
לגבי החוק החדש - בהצעת החוק שעברה קריאה ראשונה שכנסת הקודמת הקורסים בפסיכולוגיה הם אותם קורסים ובאותו היקף של שעות כמו שמלמדים עכשיו בסמינר הקיביצים ובבית ברל
לגבי שעות של קורסי השלמה:
בבית ברל זה ימים מרוכזים מהבוקר עד הערב בדרך כלל
בסמינר הקיבוצים במרץ זה פעם בשבוע בשעות הערב, בקייץ זה פעם או פעמיים בשבוע תלוי בקורס בעיקר בשעות הצהריים ויש גם מעט בבוקר ומעט בערב , והלימודים בקייץ למשך 6 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות לאלכס
עדי27/09/2009תודה רבה על התגובה המהירה.
מאיפה אתה יודע שמקבלים החזר עפ"י ועדת וינוגרד? למה שיחזירו לי את עלות הקורסים? אתה ממש קיבלת החזר כספי מהמדינה?
לגבי הבחירה של לימודי הפסיכולוגיה - אני מעדיפה להחליט על מקום ולא סתם לבזבז זמן בלבקר ולשבת בכיתות...אגב, האוניברסיטה הפתוחה יותר יקרה כי אצלם כל הקורסים עולים אותו הדבר 2000 ש"ח (גם הקצרים וגם הארוכים), ובבית ברל ובסמינר יש הבדל בעלויות . מאיפה ידוע לך אילו בחינות יש לפתוחה ואילו ליתר? ובכלל - מאיפה כל הידע הנרחב הזה על כל החוקים והפרוצדורות? עשית ממש תחקיר רציני. כל הכבוד ! אתה בעצמך מטפל? סטודנט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ת27/09/2009קיבלתי החזר חלקי של מה שילמתי באוניברסיטה הפתוחה מהאוניברסיטה עצמה, לכן אין כמעט הבדל בין עלות הקורסים באוניברסיטה הפתוחה לבין עלות הקורסים בסמינר הקיבוצים ובית ברל(שזה מעט יותר זול מסמינר הקיבוצים)
כמובן זאת החלטה שלך אם לא להגיע ללא רישום לשמוע את הקורסים. מה שהבנתי שזה בוער לך, לכן הצעתי את האפשרות הזאת. כמו כן, למשל, באוניברסיטת תל אביב ישנה אפשרות להרשם לקורסים של לימודים לתואר במסגרת של לימודים לא לתואר(בבנין של לימודי חוץ נדמה לי) וכך לשלם בנפרד עבור כל קורס כאשר הגדלה במספר הקורסים מורידה את המחיר הכולל שלהם.
אני לומד קורסים בפסיכולוגיה להנהתי בפתוחה וגם לקחתי בקיץ קורס בסמינר הקיבוצים.
הידע שלי מתוך מעקב כבר במשך שנה אחרי התפתחויות לגבי החוק החדש שהתנהל בפורום של טיפול באומנות(שכלל בו השתתפותו של יושב ראש י.ה.ת. - איגוד של מטפלים ביצירה) באתר של אן.אר.ג'י שלצערי נסגר עקב סגירה של כל הפורומים שם.
כרגע המנהל שהיה בפורום שם התמנה לאחרונה להיות מנהל של כמה פורומים דומים בקפה דה מרקר וכרגע ראיתי שהתחדש הדיון שם בנושא זה ע"י מנהלי מסלולים של טיפול בהבעה ויצירה, יושב ראש י.ה.ת. ועוד אנשי מקצוע מהתחום הטיפולי
אני מעניין ללמוד טיפול בהבעה ויצירה
יש לי אומנם תואר ראשון במדעי המחשב, אך אני עובד כרגע כמדריך שיקום עם נפגעי נפש בדיור מוגן מכיוון שאוהב לעזור ולעבוד עם אנשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלכס
עדי28/09/2009למה בעצם קיבלת החזר מהאוניברסיטה? מה האינטרס שלהם להחזיר כסף???
מתי אתה מתכנן להתחיל ללמוד את התרפיה?
האם בדקת את השוק לפני כן שיש בזה עבודה?
ממה שהבנתי (גם מהפורום), אין הרבה עבודה באיזור המרכז. אני לא יודעת מאיפה אתה אבל אם אתה מהמרכז יתכן ותהיה לך בעיה.
אין ספק שהלימודים יהיו מרתקים אבל השאלה היא מה יקרה אח"כ...
השלמת כבר שעות אומנות?
איפה אתה מתכוון ללמוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ת29/09/2009>>למה בעצם קיבלת החזר מהאוניברסיטה? מה האינטרס שלהם להחזיר כסף???
האוניברסיטה מחוייבת לגבות את התשלום על פי ועדת וינוגרד, לכן יש החזר כאשר לא מיד נרשמים אלא מגיעים בהדרגה ל 18 נקודות
>>מתי אתה מתכנן להתחיל ללמוד את התרפיה?
אני מתכנן בשנה הבאה
>>תהאם בדקת את השוק לפני כן שיש בזה עבודה?
>>ממה שהבנתי (גם מהפורום), אין הרבה עבודה באיזור המרכז. אני לא יודעת מאיפה אתה אבל אם >>אתה מהמרכז יתכן ותהיה לך בעיה.
>>אין ספק שהלימודים יהיו מרתקים אבל השאלה היא מה יקרה אח"כ..
עניין של עבודה כרגע פחות חשוב לי מכיוון שכמו שציינתי אני עובד בעבודה מסודרת שאני אוהב אותה. אם וכאשר אהיה מטפל בהבעה ויצירה אקודם בעבודה הנוכחית שלי למשרה של עובד מקצועי כמו עובד סוציאלי. אחר כך אלוהים גדול. אם אמצא משהו חלקי ב טיפול בהבאה ויצירה אוכל לחלק את העבודה שלי בין שתי משרות חלקיות
>>השלמת כבר שעות אומנות?
אני רוצה ללמוד טיפול בתנועה. השלמתי בשנה אחרונה 300 שעות תנועה ואני ממשיך גם השנה
>>איפה אתה מתכוון ללמוד?
האפשרוית מבחינתי הן - לסלי, סמינר הקיבוצים, מכללת דויד ילין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנסי באקדמית ת"א יפו
שירה01/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תרפיה באומנות מיונים ועל מה בוחנים
טיפול באומנות למבוגרים תואר שני
תשלום שכר מטפלת בהבעה ויצירה
מתעניינת בלימודי תרפיה באומנות בוינגט
טיפול באומנות ללא לימודים אקדמאיים
מחפשת סטאג` לשנה הנוכחית- פסיכודרמה
לימודי תעודה -תרפיה באומנות איזה מכללות?
לימודי תרפיה באומנות היכן כדאי ללמוד?
מציאת סטאז` בפסיכודרמה בתשלום בשנה ג`
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)