מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היכן ללמוד?מיכל10/10/2009
הנני בעלת תואר ראשון מהאוניברסיטה העברית בתולדות האמנות.
הייתי מעוניינת ללמוד תרפיה באומנות אך לא יודעת היכן כדאי לי ללמוד.
המקום המועדף עלי הוא כמובן לסלי קולג' אבל הלימודים שם עולים הון עתק כך שזה יורד מהפרק.
איזו מוסדות אחרים לימודי התעודה שלהם מוכרת.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ת11/10/2009מכללת דוד יליו במגמות מוסיקה, אמנות ותנועה
מכללת לוינסקי במגמות מוסיקה ותנועה .
אוניברסיטת חיפה במגמות תנועה, אמנות חזותית , ביבליותרפיה
מכללת תל חי במגמת דרמה תרפיה
מכללת בית ברל במגמת אמנות
מכללת סמינר הקיבוצים במגמות אמנות, תנועה ופסיכודרמה
שלוחת אוניברסיטת לסלי במגמות אמנות, תנועה ופסיכודרמה
לגבי לסלי - הם מעניקים תואר שני וגם תעודה של מטפל בהבעה ויצירה
אם תלמדי במקומות אחרים לימודי תעודה למטפל בהבעה ויצירה ולאחר מכן תלמדי תואר שני באוניברסיטה זה יעלה סך הכל כמו לימודים בלסלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודים באוניברסיטה לעומת לזלי
עדי12/10/2009החישוב של אלכס שנעשה כאן לגבי העלויות שבסה"כ יהיו זהות בין חיפה ללסלי, איננו ברור לי.
באוניברסיטת חיפה דורשים כ - 12,000 ש"ח לשנה + 6000 ש"ח פרקטיקום לשנה = 18,000 ש"ח.
הלימודים הם שנתיים ולכן מדובר ב - 36,000 ש"ח. הם עדיין לא יודעים לומר כמה יעלה הפרטיקום בשנה ב' אבל אני מאמינה שכנראה זה הסדר גודל.
36,000 ש"ח לעומת 100,000 ש"ח של לסלי - זה לא הבדל??????
גם אם לבסוף יצטרכו ללמוד בחיפה 3 שנים במקום שנתיים (שאני לא מבינה מדוע זה יקרה ואף אחד שם לא העלה את זה כשהתקשרתי להתעניין לגבי לימודים), עדיין מדובר בכ - 60,000 ש"ח.
מדוע בכלל לשקול את לסלי עם כאלו הפרשים בשכר הלימוד? ביחוד שהתואר שלהם לא ישראלי. האם יש להם איזשהו יתרון משמעותי שמכפר על שכר הלימוד המוגזם הזה??
למה לא ללכת על תואר שני של אוניברסיטה מוכרת?
אני באמת מעלה את הנושא לדיון היות וגם אני מתלבטת היכן ללמוד ואשמח לתגובותיכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ת13/10/2009הלימודים בחיפה הם שנתיים וחצי(כולל סמסטר קיץ), לכן נראה לי שיש להוסיף ל36000 כ6000 ש"ח(עבור חצי שנה נוספת) = 42000
שכר לימוד לשנה הוא בין 12000 ל13000 , לכן סה"כ זה בין 42000 לבין 44500 ש"ח
לגבי שנה נוספת(בנוסף לשנתיים וחצי) זה בעיקר השלמת 400 שעות התנסות והדרכה עליהם בנוסף ל500 שעות התנסות שמוענקים במשך שנתיים וחצי של לימודים(לפי הנחיות חדשות של משרד הבריאות ללא 900 שעות התנסות לא יתקבלו מועמדים במערכת הבריאות)
מה שכתבתי זה שבאוניברסיטת חיפה מסתירים את העלות האמיתית של הלימודים שם. עובדה(גם אני התקשרתי אליהם) שהם לא מוכנים להגיד כמה תעלה הדרכה עבור שעות התנסות אחרי שנה ראשונה. אנשים אמורים להתחיל שנה שניה בעוד כמה ימים והם לא יודעים כמה זה יעלה להם
הם גם לא אומרים אם תהיה התנסות מעשית(שזה מחייב הדרכה) בסמסטר קיץ שנוסף ל4 סמסטרים רגילים.
אז נניח ניקח ניחוש על 60000 כמו שכתבת. אז זה אומר שזה נכון? ואולי זה יותר? באוניברסיטת חיפה לא מוכנים לדבר על זה בשלב זה
האם לימודים בחיפה הם באוניברסיטה מוכרת? גם זה ספק - מכיוון שהמסלול של לימודי תעודה של אוניברסיטת חיפה היה מוכר בעבר(כאשר הוענקו רשיונות ע"י משרד הבריאות) ונסגר כאשר המסלול הנוכחי נפתח לפני שנה.
לגבי אוניברסיטת לסלי:
מאיפה המידע הזה שלסלי פחות מוכרת מחיפה?
שלוחת לסלי קיימת בישראל 30 כבר שנה. הלימודים עולים יקר, אך לעומת חיפה הם לא מסתירים עניינים כספיים, ולך תדע כמו שכתבתי עוד איזה 'הפתעות' יצוצו בקשר לשכר לימוד בחיפה.
כמו שכבר כתבתי(וזאת דעתי בלבד) - לימודים במכללות ובלסלי הם ללא בחינות אלא כותבים עבודות. אחת הסיבות לכך זה שצריכים לעבור תהליך(גם אישי) כאשר נעשים מטפל, ותהליך הזה לא מושג בצורה טובה אם מתכוננים לבחינות במקצעות שלומדים כדי לעמוד בקריטריונים של אוניברסיטה כמו חיפה שהבחינות שם הם חלק בלתי נפרד.
לא ברור לי מה הבעיה לגבי זה שתואר של לסלי לא ישראלי? התואר מוכר בארץ ע"י משרד החינוך כמו כל תואר ישראלי ולכן מתוגמל בעבודה בהתאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאונ' חיפה
אפרת22/10/2009התואר הינו שנתיים ולא שנתיים וחצי. תשלום על פרקטיקום לכל שנה 6000 ש"ח. בהקשר להשלמת שעות פרקטיקום בשנה ג' דרך היחידה ללימודי המשך עדיין לא נקבע תשלום מכיוון שעדיין לא נפתחה שנה ג' אך לא הגיוני וייתכן שעבור פרקטיקום נשלם שכ"ל של שנת לימוד מלאה (18,000) אני משערת שזה יהיה בסביבות ה-6000 ש"ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ת22/10/2009מעניין על סמך מה את מבססת את גובה שכר לימוד בשנה השלישית?
לימודי המשך הם הרבה יותר יקרים מהלימודים באוניברסיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אלכס, מהיכן המידע?
הדס26/10/2009בתור סטודנטית בתואר שני לתרפיה באמנות בחיפה, הפרקטיקום עולה 6000 גם בשנה השנייה ולא רק בראשונה..יש משהו שאתה יכול לחדש לי? (ייתכן ומסתירים ממני מידע? אני בשנה א וכך נאמר לנו...)
כמו כן, מה זה הסמסטר קיץ הזה? מעולם לא יודענו על כך....
אני מעדיפה לחכות לתשובתך לפני שאני מתקילה את הנהלת החוג אצלנו אז בבקשה תבסס את הדברים....
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל
ת26/10/2009שיהיה בהצלחה בלימודים
אני לא מוצא כרגע את המקור לסמסטר קיץ, לכן בהסתמך על המידע שנגיש כרגע הלימודים הם שנתיים(לא יודע כמה סמסטרים)
לגבי עלות הפרקטיקום בשנה שניה - כאשר התקשרתי קרוב לתחילת הסמסטר לשאול אז נאמר לי שעדיין לא יודעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תרפיה באומנות מיונים ועל מה בוחנים
טיפול באומנות למבוגרים תואר שני
תשלום שכר מטפלת בהבעה ויצירה
מתעניינת בלימודי תרפיה באומנות בוינגט
טיפול באומנות ללא לימודים אקדמאיים
מחפשת סטאג` לשנה הנוכחית- פסיכודרמה
לימודי תעודה -תרפיה באומנות איזה מכללות?
לימודי תרפיה באומנות היכן כדאי ללמוד?
מציאת סטאז` בפסיכודרמה בתשלום בשנה ג`
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)