מה זה תרפיה באומנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה זה תרפיה באומנות
    אושי
    23/12/2009

שלום!
    הייתי רוצה לקבל קצת אינפורמציה בגדול לגבי כל התחום הזה שנקרא תרפיה באומנות, מוסיקה תנועה, צילום... ובכלל איך זה שיש כל כך תחומים שאפשר ללמוד בתרפיה בכלל ואיך ביכולתם לעזור?
    אם אפשר מידע קצת על התחום הזה שממש נראה לי כוללני וזאת אני אומרת מכיוון שאני לא רואה התמקדות אחת בנושא אלא שלל פיזור בתחום.

ממש מתעניינת והייתי שמחה לקבל איו תשובה מוסברת וברורה.
    אושי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה זה תרפיה באומנות

הוספת תגובה

• תשובה לאושי

מיה גל M.A.
    23/12/2009

טיפול בהבעה ויצירה הוא שם כללי הכולל בחובו כפי שהזכרת טיפול באמנות פלסטית, בדרמה, בפסיכודרמה, בתנועה ובמוסיקה, וכיום נוספו גם טיפולים שונים נוספים - דרך צילום, דרך בישול ועוד.
    שם כולל זה משמעו טיפול רגשי המשתמש בתחומי האמנות השונים שפורטו לעיל כדרך נוספת להבעת תכנים פנימיים ורגשיים. גם העבודה הטיפולית נעשית הן באופן מילולי והן דרך תחומי האמנות השונים.
    האמנויות השונות מאפשרות ערוץ נוסף שבאמצעותו ניתן לגעת בחומרים רגשיים לא מודעים כלל, מודעים בחלקם או מודעים, להגיע לקונפליקטים פנימיים בלתי פתורים, למחסומים רגשיים, פחדים וחרדות, קשיים ביחסים בינ-אישיים, טראומות ועוד ועוד, ולעבדם.

לכל תחום יש את היחודיות שלו, את דרכי ההתערבות שלו, את הטכניקות שלו ואת הידע המקצועי והתאורטי שעליו הוא מושתת, ונכתבו ספרים ומאמרים רבים על כל תחום. מטפלים רבים בהבעה ויצירה עובדים באופן משולב עם האמנויות השונות, בהתאם לשלב הטיפולי, לתכנים המובעים ולנטיתו של המטופל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתה של מיה

אסנת
    27/12/2009

שלום רב,

בהמשך לתגובתה של מיה, אני מצרפת גם פירוט על כל תחום התמקדות:

התמקדות בטיפול באמנות חזותית
    תרפיה באמנות הינה טכניקה טיפולית לא מילולית בעיקרה אשר משתמשת בחומרים
    ובכלים מתחום האמנות בכדי לבנות תהליך של הבנה עצמית ושינוי אישי. מסלול זה מכשיר את הסטודנטים לעסוק בטיפול באמנות חזותית ומקנה להם ידע והבנה תיאורטיים כמו גם כישורים יישומיים לשילוב האמנויות בתהליך הטיפולי. במהלך הלימודים רוכשים הסטודנטים כלים מתחומי הטיפול באמנות אשר יאפשרו להם חידוד יכולת ההתבוננות, הבנת הנראה וטיפול בבעיות שונות ומגוונות ובגילאים שונים.

התמקדות בטיפול בפסיכודרמה
    הפסיכודרמה היא במהותה "הנפש בפעולה"- השילוב בין פסיכו (נפש) ודרמה (הצגה, פעולה) - ומבוססת על התיאוריה, הפילוסופיה והמתודולוגיה של דר' י.ל. מורנו שיצר את השיטה מתוך אמונתו בכח הטיפולי העצום הגלום בשחזור מצבי חיים ובחוויית הפעולה הדרמתית . פסיכודרמה הינה שיטה טיפולית חווייתית בה מוזמנים המשתתפים ליטול חלק בתיאטרון הנפש ולהעלות מצבים מתוך עולמם הפנימי והחיצוני בטכניקות של דרמטיזציה, משחקי תפקידים וחילופי תפקידים באמצעות תקשורת מילולית ולא מילולית.

התמקדות בטיפול בתנועה ומחול
    הטיפול בתנועה הינו תהליך הממוקד בהכרה הגופנית, תוך התבוננות והקשבה עצמית מובחנת לחלקי הגוף השונים, בניסיון לפענח את מערכת היחסים ביניהם ולבחון את האינטגרציה המתרחשת בין האדם לבין עצמו.
    הטיפול בתנועה מתרחש מתוך שפת הגוף אל תוך השפה המילולית תוך שימוש בשפת הגוף הדוממת ומה שמתדבר מתוכה. במהלך הלימודים מושם דגש על עיבוד של תחושות, רגשות, ידע טרום יכולת מסירה, חשיבה, הבנה והסקת מסקנות, ושילובם אל שפת הדיבור והשיח הטיפולי.

מקווה שסייעתי
    אסנת, לסלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו