אישיות מטפל בפסיכודרמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אישיות מטפל בפסיכודרמה
    עלמה אחת
    28/01/2010

היי
    נאמר לי שמטפל בפסיכודרמה ובאומניות בכלל צריך להיות טיפוס תאטרלי ו קְסְטְרוֹבֶרְטי
    האם זה נכון?
    האם גם אדם שהוא קצת יותר מופנם (לא מידי ) ולא "שחקן בנשמה " יכול להיות מטפל באומנויות?

עשיתי קורס של שנה בפסיכודרמה כחלק מה BA ומאוד התרשמתי מהשיטה ואני מאוד רוצה להמשיך ללמוד את זה בMA אבל מהססת כי אני ממש לא טיפוס תאטרלי .

אשמח לקרוא מה שיש לכם להגיד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אישיות מטפל בפסיכודרמה

הוספת תגובה

• אשיות מטפל

מיה גל M.A.
    28/01/2010

שלום רב,
    שאלת שאלה חשובה מאוד. מה שנאמר לך עשוי מלהיות מטעה. מטפל בפסיכודרמה לא חייב להיות אדם מאוד מוחצן, דרמטי ואקסטרוברטי. אדרבה, אישיות שכזו עלולה אף לפגוע לעיתים באיכויות הנדרשות ממטפל - להיות קשוב לאחר, לא לשים את עצמו במרכז אלא את המטופל, להיות מכיל ואמפטי וכדומה.
    נכון כי כמטפלת בפסיכודרמה, ובמיוחד אם תעבדי עם קבוצות, רצוי שלא תהיי מופנמת מאוד ועם חרדת קהל, מאחר ותצטרכי לעמוד בפני קבוצה ולהנחותה. נדרש כאן בטחון בעצמי המקצועי שלך. בטחון שכזה עשוי להירכש גם במהלך הלימודים, שגורמים לסטודנטים לעבור תהליך עמוק ואישי. אבל בהחלט אינך צריכה להיות מאוד דרמטית ומוחצנת. קיימים כל מיני סגנונות הנחיה וכל מיני טיפוסים של מטפלים ושל מנחים. כל אחד מביא את האיכויות המיוחדות שלו. גם להנחיה שקטה שנותנת הרבה מקום למטופלים יש את האיכויות שלה. לגבי ענין ה"שחקן בנשמה" - גם כאן אין צורך להיות שחקן בשביל להיות מטפל בפסיכודרמה. צריך להכיר טכניקות של משחק, ושמשחק לא יהיה זר לך (נדרשות גם הרבה שעות של לימודי משחק כתנאי להתקבל ללימודים), אולם כמטפלת בפסיכודרמה אינך נדרשת לשחק, אלא להנחות, לטפל.
    אגב, בטיפול בילדים, שם עובדים הרבה דרך דרמה ומשחק, כן תידרשי לעיתים לשחק דמויות תוך כדי המשחק, אולם אינך נדרשת לכשרון משחק מיוחד אלא ליכולת משחקית (playfulness), להתחבר לעולמו הפנימי של הילד ולשתף עימו פעולה.
    עלייך לדעת כי במהלך הלימודים נעשות פסיכודרמות רבות שבמהלכן מן הסתם תידרשי לקחת תפקידים אולם כאמור, אין הדבר דורש כשרון משחק אלא דווקא יכולת אמפטית, יכולת להיכנס לנעליו של האחר מבחינה רגשית.
    הרבה בהצלחה,
    מיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדרשות לימוד משחק כדי

עלמה אחת
    28/01/2010

להתקבל ללימודי פסיכודרמה?
    אני למשל למדתי פסיכודרמה שנה בערך כחלק מלימודי הBA
    זה לא ממש משחק
    :-\

playfullness יש לי (רוח שטות שכזו)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודי משחק

מיה גל M.A.
    31/01/2010

נדרשות 600 שעות של לימודי משחק, 300 לפני תחילת התואר ועוד 300 במהלכו. יתכן שלימודי הפסיכודרמה ייחשבו לך, תצטרכי לפנות למוסד שבו תלמדי עם האישור על הלימודים והם יחליטו אם זה יכול להיות כלול במסגרת השעות. יש מוסדות שבמהלך הלימודים עצמם מלמדים גם קורסים הנחשבים כלימודי המשחק. כך היה באוניברסיטת לסלי כשלמדתי שם, כדאי לך לברר במוסדות השונים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנאי קבלה ל M.A

סיון
    01/02/2010

שלום רב,

אם את מעוניינת להתחיל ללמוד השנה חשוב מאוד כבר בשלב זה לברר האם את עומדת בכל תנאי הקבלה למסלול.

תנאי הקבלה ל-M.A בטיפול בהבעה ויצירה (בהתמקדות בפסיכודרמה) באוני' לסלי הם: קורס במבוא לפסיכולוגיה (60 שעות), קורס בפסיכולוגיה התפתחותית (60 שעות), ו-300 שעות משחק מאושרות.

יש כמובן תהליך קבלה שכולל גם הגשת טפסים, ראיונות והמלצות. לפרטים המלאים אודות תנאי קבלה למסלול את מוזמנת לגלוש לאתר לסלי. באתר תמצאי גם את הקריטריונים המלאים כפי שפורסמו בחוזר מנכ"ל משרד הבריאות.

בהצלחה,

אסנת שטרן, לסלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודי פסיכודרמה לסלי

עלמה אחת
    02/02/2010

ממה שהבנתי ממיה גל (מנהלת הפורום הזה)
    במסגרת לסלי אפשר להשלים לימודי משחק כחלק מהלימודים.

לגבי שאר הקורסים למדתי חינוך BA ומתוך התואר למדתי כמובן פסיכולוגיה מבוא ופסיכולוגיה התפתחותית..(חלקן במסגרת האו"פ גם)
    למדתי גם בבליותרפיה (2 סמסטרים) , בבליותרפיה ( ) תיאתרון בובות ככלי טיפולי וכו..

אני מאמינה שלא כל הסטודנטים לפסיכודרמה שלכם יש להם רקע במשחק אז אתם פוסלים אותם?
    שולחים אותם ללמוד במקום אחר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקום ביבליותרפיה פעמיים - להחליף

עלמה אחת
    02/02/2010

את השני בפסיכודרמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודי פסיכודרמה לסלי

אסנת
    03/02/2010

שלום לך,

תנאי הקבלה למסלול טיפול בהבעה ויצירה אינם נקבעים ע"י מוסד זה או אחר. תנאי הקבלה נקבעים ע"י משרד הבריאות וכל המוסדות המאושרים ללמד את התחום דורשים את התנאים שנקבעו בחוזר מנכ"ל משרד הבריאות.
    ולכן כל מי שרוצה ללמוד פסיכודרמה חייב כתנאי קבלה 300 שעות משחק - לא משנה היכן הוא לומד.

חשוב מאוד לכל סטודנט עתידי לוודא שהמוסד שהוא לומד או מעוניין ללמוד בו מקיים את דרישות ההכשרה, הלימודים ותנאי הקבלה של משרד הבריאות. את מוזמנת לקרוא בחוזר מנכ"ל משרד הבריאות בעמוד 2 סעיף 7 - כי "חלה חובה על המעסיקים במשרד הבריאות לוודא בטרם העסקת עובד במערכת הבריאות, כי הוא עומד בכל דרישות ההשכלה וההכשרה המעשית כפי שפורטו בחוזר זה".
    ניתן לצפות בקישור לחוזר מנכ"ל משרד הבריאות בעמוד הבית של לסלי

בהצלחה בהמשך הדרך.
    אסנת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב אני שואלת

עלמה אחת
    04/02/2010

מה עושה מי שאין לו רקע במשחק שלא עושה הסבה מלימודי תואר בתאתרון (ציניות)?

אדם שלמד בחוג לפסיכולוגיה\ חינוך וכו
    האם המכללות \ לסלי לא לוקחים זאת בחשבון ונותנים אפשרות להשלים שעות משחק כחלק מהלימודים עצמם?

שוב אני כן מתכוונת ללמוד בלסלי כי חשוב לי דווקה התואר השני הטיפולי
    אבל אם אני חייבת להיות שחקנית או עם תואר בתאתרון אוותר

עלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעלמה אחת

מיה גל M.A.
    04/02/2010

כשאני למדתי בלסלי היה סימסטר מקדים שמהלכו היו גם שעות משחק שנחשבו לצורך השעות. אני לא יודעת מה המצב שם כיום, תצטרכי לברר זאת אצלם. בכל מקרה, זה לא מספיק ויהיה עלייך ללכת לסדנת משחק כלשהי ולקבל אישור על שעות משחק. אין מה לעשות, זה חלק מהדרישות של ההתמחות הספציפית בפסיכודרמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלמה שלום

אסנת
    07/02/2010

כפי שכתבה מיה, דרישות קדם של 300 שעות משחק הן של משרד הבריאות ולא ניתן להתחיל לימודים ללא השלמת דרישות קדם אלו.
    בכדי להשלים את 300 השעות הללו את לא חייבת ללמוד תיאטרון או כל תכנית ארוכה אחרת במוסד כלשהו, ישנם גם מורים פרטיים וקורסים ממוקדים לצורך השלמת שעות אלו, ואם תיערכי לכך עכשיו תוכלי להשלימן עד תחילת הלימודים באוקטובר הקרוב.
    במידה ואת זקוקה לעזרה או למידע על קורסי הכנה/ קורסים להשלמת שעות את מוזמנת לפנות אלינו ודאנו ננסה לעזור.
    את יכולה לחפש גם במקום מגורייך קורסים רלוונטיים שמתאימים ללו"ז שלך. בכל מקרה חשוב מאוד לאשר מולנו כל קורס שאת מתכוונת ללמוד.
    את הניירת של הקורס את צריכה לשלוח אלינו לפקס: 09-8656503.
    בהצלחה,
    אסנת שטרן.
    אוני' לסלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסנת שלום

עלמה אחת
    07/02/2010

אני בהחלט מתכוונת לקבוע פגישת הכרות עם מישהי מלסלי כדי לראות איך ולאן ניתן להתקדם.

יחד עם זאת
    למדתי שנה תאתרון בובות ככלי טיפולי (שנה שלמה) וגם קורס פסיכודרמה (סמסטר שלם ) וגם ביבליותרפיה (שנה שלמה)
    אני חושבת שאלה יכולים להחשב לי כחלק מהשעות (נראה לי הגיוני בכל אופן)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסמכים רלוונטיים - לסלי

אסנת
    08/02/2010

עלמה שלום,
    תביאי איתך בבקשה לפגישה את המסמכים הרלוונטיים לקורסים שציינת, המסמכים יצולמו ויועברו לאישור מסודר אצל ראש המגמה. בד"כ תהליך האישור לוקח כ-10 ימי עבודה.
    בברכה, אסנת
    אוני' לסלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי מסמכים לקורסים מכוון שזה חלק

עלמה אחת
    08/02/2010

מתואר ראשון
    אני כן אוכל להביא מסמכי זכאות לתואר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו