מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
תואר טיפולי בפסיכודרמה
בובה17/01/2011הבנתי שגם במכללת תל חי וגם בכפר הירוק יש לימודי דרמה תרפיה וזה רק ענין של שנה או שנתיים שהלימודים יוכרו לתואר שני.אנימימלא רוצה ללמוד בעוד שנתיים מקווה לטוב. משרד החינוך יממן לי את הלימודים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודים בבר אילןענת03/02/2010
האם בר אילן תפתח מסלול לימודים לתואר שני בתרפיה באומנות?
עם מי אפשר לברר על מצב האישור המיוחל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
רונן04/02/2010גם כשאני ביררתי לפני 3 שנים, אמרו שעוד מעט ייפתח מסלול במוסד הזה והזה, תכלס, זה בזבוז זמן לשבת ולחכות. בסוף הלכתי על בטוח, נרשמתי וסיימתי בלסלי, והיום אני כבר עובד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני אומרת חבל לחכות
עלמה אחת04/02/2010עדיף ללכת על תוכנית שכבר קיימת שיש לה את האישורים וכבר "רצה"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אתה מסתדר
אלכס06/02/2010עם חוב של 100 אלף ש"ח שהיית צריך כדי לשלם שכר לימוד בלסלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונן
רונן08/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאלכס
רונן08/02/2010בפעם האחרונה שאני בדקתי במוסד שנתן רק לימודי תעודה המחיר היה 60 אלף שקל, גם חוב לא קטן!!! בשביל מעט מאוד אופציות להתפתחות מקצועית. ואגב, אני עושה היום גם פעילות עסקית וגם עובד במוסדות טיפוליים ששניהם יחד מפרנסים אותי בכבוד, לפחות אני לא תקוע במשרד החינוך עם משכורת. פעם אמר לי מישהו שעבד איתי שהוא לא מספיק עשיר בכדי לקנות בזול, ואני לקחתי את זה איתי הלאה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונן
עלמה אחת08/02/2010אני מאוד מסכימה עם מה שרונן אמר..
אכן לא זול **אבל** כיום אין הרבה אופציות אחרות.
אין כיום ממסד אקדמי שנותן תואר II טיפולי . למשל חיפה יש תואר II אבל הוא (לפי מה שהבנתי) לא ממש טיפולי.
המכללות (סמינר הקיבוצים , תל חי וכו) נותנים תעודה ולפי מה שהבנתי משרד הבריאות חותר לכך שבקרוב (עוד כמה שנים) טיפול בהבעה ויצירה יהיה לבעלי תואר II כך שמי שיש לו תעודה יצתרך לעשות השלמות שזה לעיתים כרוך בתשלום וללקיחת ימי חופשה מהעבודה כך לממרות שזה לא זול (ממש ממש לא זול) אין הרבה אופציות אחרות כיום.
אולי עדיף לשלם את המחיר היקר ואז בסיום הלימודים להכנס לשוק העבודה כמו שצריך מבלי לקחת את הסיכון שבעוד כמה שנים תצתרך לעשות השתלמויות ולקחת ימי חופש מהעבודה כי לא יקבלו את התעודה שיש לך מאחת המכללות
זה גם פרמטר שצריך לקחת בחשבון שכמתחילים ללמוד משהו..
אני הייתי שמחה אם היה עוד מקום לתואר שני טיפולי שהיה יותר זול אבל כיום אין.
יש רק את Lesly וזה אכן מאוד מאוד יקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופציות
אלכס08/02/2010עם לימודי תעודה יש אותן אופציות עבודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעתיד אולי לא
עלמה אחת08/02/2010יש סיכוי לא נמוך שבעתיד משרד הבריאות ידרוש תואר שני כדי להיות מטפל ואז יצתרחו כל בעלי התעודות לעשות השלמות לתואר 2 ש(א) זה גם עולה כסף (ב) ידרוש ממי שכבר עובד לקחת ימי חופש מהעבודה כדי ללמוד.
אז.. לדעתי כבר שווה להשקיע ולעשות תואר שני
אלה השיקולים שלי ואני לוקחת בחשבון מה עלול לקראות בעתיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מדובר
אלכס08/02/2010על השלמה אלא כולם(כולל בעלי תואר שני) יצטרכו לעבור מבחן ממשלתי כדי להיות מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שמעתי אחרת
עלמה אחת08/02/2010כל מי שירצה לטפל יהיה חייב להיות בעל תואר שני
כפי שלמשל קורה בפסיכולוגיה שבעלי תואר ראשון לא יכולים לטפל אלה רק תואר שני ואם אתה שואל אותי , לדעתי זה תהליך נכון וחיובי שיהפוך את נושא טיפול בהבעה ויצירה לנושא רציני עם פיקוח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה ציטות
עלמה אחת08/02/2010בהצעת בחוק להסדרת העיסוק במקצועות הבריאות (תיקון) (הרחבת תחולת החוק למקצועות בריאות נוספים), התשס"ט-2008, מח/269, שעברה בקריאה ראשונה בתאריך 5 בנובמבר 2008, רשום בדרישות להכרה:
"4. תואר שני בטיפול בהבעה ויצירה" (עמ' 83).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אמרתי
אלכס08/02/2010שזה תהליך לא נכון.
עד שיהיה חובה של תואר שני תהיה תקופת מעבר של כמה שנים שעד אז אלה שסיימו ללמוד מאז שנת 2004 ולכן לא קיבלו רשיון(גם בעלי תואר שני וגם בעלי תעודה) יצטרך לעבור בחינה ממשלתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שאתה רוצה להגיד זה
עלמה אחת08/02/2010מי שמסיים תואר שני למשל אחרי 2004 לא יקבל ראשיון?
למשל אני בעזרת ה' אתחיל באוקטובר השנה ואסיים בעוד שנתיים לא אקבל ראשיון?
סליחה אבל זה נשמע לי לא הגיוני עם כל ה כבוד
לא נראה לי שהמוסדות הלימוד והסטודנטים יסכימו לזה..
וכן בטווח הארוך שיהיה צורך בתואר שני וזה לא משנה אם זה יהיה בעוד שנה\ שנתיים או חמש שנים.
שורה תחתונה , יצתרחו תואר שני.
ועל זה אני חושבת שאני שוקלת המשך לימודים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדי לקבל רשיון
אלכס08/02/2010בעתיד יהיה כנראה צורך לעמוד בבחינה ממשלתית.
לגבי חובת תואר שני - זה יקרה אם וכאשר החוק החדש יכנס לתוקף וגם תהיה לכך תקופת מעבר של כמה שנים כדי שהמוסדות יוכלו להתארגן בהתאם.
את מוזמנת לשאול כל אחד ממטפלים בהבעה ויצירה, שסיימו את לימודיהם לאחר שנת 2004, אם יש להם רשיון של משרד הבריאות, ותופתעי לגלות שאין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוזה דבר מוכר
עלמה אחת08/02/2010וידוע כך שמוסדות הטיפוליים מודעים זה?
זאת אומרת אי אפשר לדרוש ראשיון ממשרד הבריאות כי פשוט נכון להיום מי שסיים לימודים אחרי 04 לא מקבל.
אגב ראיתי שמנהלת הפורום עובדת במכון טיפולי כל שהוא גם בלי ראשיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעקבות
אלכס09/02/2010פסיקת הבג"ץ בשנת 2004 נאסר על משרד הבריאות להנפיק רשיונות במקצעות פרא רפואיים כולל טיפול בהבעה ויצירה.
כרגע פועלת יהוראת שעה' של משרד הבריאות שמאפשרת למקומות עבודה להעסיק מטפלים בהבעה ויצירה גם ללא רשיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למשל למקצועות כמו
עלמה אחת09/02/2010ריפוי בעיסוק וקלינאות תקשורת גם אין ראשיון ממשרד ה בריאות (נכון להיום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שכן,
אלכס09/02/2010שוב, כדאי לבדוק מקצוע מקצוע כדי להגיד בודאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן = אין
אלכס09/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמחשבה שניה
אלכס09/02/2010כבר הייתה נגלה אחת של כמה מקצועות בכנסת הקודמת שנחקק עבורם החוק החדש.
יכול להיות שריפוי בעיסוק היה שם גם. אם כן, אז סביר להניח שמוענקים כבר רשיונות בו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב,
אלכס08/02/2010לא ענית על השאלה שלי - איך אתה מסתדר עם חוב של 100 אלף ש"ח שהיית צריך כדי ללמוד בלסלי(אם, כמובן, למדת שם כמו שאתה מעיד)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב אני מכירה לא מאט אנשים שלמדו
עלמה אחת08/02/2010בלסלי והצליחו לעמוד בהוצאות כך שזה לא בלתי אפשרי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אמרתי
אלכס08/02/2010שזה בלתי אפשרי אם לאבא שלך יש כסף לתת לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית כל
עלמה אחת08/02/2010אני לא רואה למה אתה שלילי ולא שזה קשור למשהו אבל אני חושבת שאם הורים יכולים לסייע בלמודים אז למה לא זו לא בושה. מדובר פה בהשקעה ועתיד מקצועי וכפי שישנם הורים שעוזרים לילדים שלהם בלרכוש דירה או מימון חתונה וכו..
זה לא קשור לפינוק
שנית לא תמיד המימון הוא על ידי ההורים.. ישנם אנשים שעבדו כל חייהם ומחליטים לחסוך כדי שיוכלו לממן לימודים . מכירה כאלה שההורים לא מימנו אותם ובכל זאת הצליחו ללמוד בלסלי.
סתם אני מרגישה שאתה קצת ממורמר וציני ואני מצד אחד יכולה להבין אותך , כנראה שלסלי יקר לך אבל זה לא נעים לי שמנסים להוציא אותי מפונקת או אלטיסטית או משהו בסגנון כי אני שוקלת מאוד ברצינות ללמוד בלסלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם מדברים על עלויות
עלמה אחת08/02/2010הנה השוואה שנעשתה פה בפורום בין חיפה ללסלי
.(עשיתי coppy paste)
קח בחשבון שהתואר אינו טיפולי
הלימודים בחיפה הם שנתיים וחצי(כולל סמסטר קיץ), לכן נראה לי שיש להוסיף ל36000 כ6000 ש"ח(עבור חצי שנה נוספת) = 42000
שכר לימוד לשנה הוא בין 12000 ל13000 , לכן סה"כ זה בין 42000 לבין 44500 ש"ח
לגבי שנה נוספת(בנוסף לשנתיים וחצי) זה בעיקר השלמת 400 שעות התנסות והדרכה עליהם בנוסף ל500 שעות התנסות שמוענקים במשך שנתיים וחצי של לימודים(לפי הנחיות חדשות של משרד הבריאות ללא 900 שעות התנסות לא יתקבלו מועמדים במערכת הבריאות)
מה שכתבתי זה שבאוניברסיטת חיפה מסתירים את העלות האמיתית של הלימודים שם. עובדה(גם אני התקשרתי אליהם) שהם לא מוכנים להגיד כמה תעלה הדרכה עבור שעות התנסות אחרי שנה ראשונה. אנשים אמורים להתחיל שנה שניה בעוד כמה ימים והם לא יודעים כמה זה יעלה להם
הם גם לא אומרים אם תהיה התנסות מעשית(שזה מחייב הדרכה) בסמסטר קיץ שנוסף ל4 סמסטרים רגילים.
אז נניח ניקח ניחוש על 60000 כמו שכתבת. אז זה אומר שזה נכון? ואולי זה יותר? באוניברסיטת חיפה לא מוכנים לדבר על זה בשלב זה
האם לימודים בחיפה הם באוניברסיטה מוכרת? גם זה ספק - מכיוון שהמסלול של לימודי תעודה של אוניברסיטת חיפה היה מוכר בעבר(כאשר הוענקו רשיונות ע"י משרד הבריאות) ונסגר כאשר המסלול הנוכחי נפתח לפני שנה.
לגבי אוניברסיטת לסלי:
מאיפה המידע הזה שלסלי פחות מוכרת מחיפה?
שלוחת לסלי קיימת בישראל 30 כבר שנה. הלימודים עולים יקר, אך לעומת חיפה הם לא מסתירים עניינים כספיים, ולך תדע כמו שכתבתי עוד איזה 'הפתעות' יצוצו בקשר לשכר לימוד בחיפה.
כמו שכבר כתבתי(וזאת דעתי בלבד) - לימודים במכללות ובלסלי הם ללא בחינות אלא כותבים עבודות. אחת הסיבות לכך זה שצריכים לעבור תהליך(גם אישי) כאשר נעשים מטפל, ותהליך הזה לא מושג בצורה טובה אם מתכוננים לבחינות במקצעות שלומדים כדי לעמוד בקריטריונים של אוניברסיטה כמו חיפה שהבחינות שם הם חלק בלתי נפרד.
לא ברור לי מה הבעיה לגבי זה שתואר של לסלי לא ישראלי? התואר מוכר בארץ ע"י משרד החינוך כמו כל תואר ישראלי ולכן מתוגמל בעבודה בהתאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה ציטוט שלי
אלכס08/02/2010ואני לא נגד ללמוד בלסלי - יש בזה הרבה יתרונות.
מה שמקומם אותי זה פרסומת מוסוות כאן בפורום שמעודדת ללמוד בלסלי ולא מזכירה שיש צורך להתמודד עם הלוואה של 100 אלף ש"ח ומפחידה אנשים שמי שילמד לימודי תעודה יצטרך אחר כך להשלים לתואר שני(דבר שאין מאחוריו שום בסיס).
כמו כן, לא דיברתי על אוניברסיטת חיפה(מסיבות שונות), אלא דיברתי על עלות לימודי תעודה לעומת לימודים בלסלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אישית לא לוקחת ברצינות תהומית
עלמה אחת08/02/2010את מה שנכתב כאן כי הרי ברור שאחוז נכבד זה פרסומת.
אני עושה את השיקולים שלי למה שנראה לי הגיוני ומה שלא.
לגבי תואר שני זה נראה לי הגיוני שבעתיד תהיה דרישה לתואר שני ולדעתי זה תהליך חיובי ונכון. יקנה לתחום רצינות כפי שצריך להיות חתום טיפולי כי הרי עוסקים פה בנפשות ובאנשים וזה לא משהו שצריך לקחת בקלילות.
תואר ראשון + תעודה זה לא מספיק לדעתי . הרי גם בפסיכולוגיה וגם בעבודה סוציאלית צריך תואר שני כדי לטפל פרופר.
אני לא לוקחת מה שנכתב בפורמים כתורה מסיני ולכן לא מתעצבנת .
מה שלא נראה לי הגיוני אני פשוט מתעלמת
זה ככה פשוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך
אלכס08/02/2010להתעצבן,
אך כדאי מאוד לפי דעתי יחד עם היתרונות של לימודים בלסלי להציג גם את החיסרונות.
אולי כך גם ירד המחיר שם בסופו של דבר
אגב, לא הייתי משווה את הלימודים הקליניים בהבעה ויצירה לאלה של פסיכולוג קליני או עו"ס קליני.
יש בעיתיות לא מעטה ללמוד טיפול בהבעה ויצירה לתואר שני טיפולי באוניברסיטאות בארץ, והחוק החדש ביו היתר מנסה להתמודד עם המכשולים האלה גם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך
אלכס08/02/2010להתעצבן,
אך כדאי מאוד לפי דעתי יחד עם היתרונות של לימודים בלסלי להציג גם את החיסרונות.
אולי כך גם ירד המחיר שם בסופו של דבר
אגב, לא הייתי משווה את הלימודים הקליניים בהבעה ויצירה לאלה של פסיכולוג קליני או עו"ס קליני.
יש בעיתיות לא מעטה ללמוד טיפול בהבעה ויצירה לתואר שני טיפולי באוניברסיטאות בארץ, והחוק החדש ביו היתר מנסה להתמודד עם המכשולים האלה גם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי מה המכשולים
עלמה אחת09/02/2010ולמה אי אפשר להשוות עו'ס קליני \ פסיכולוגיה קלינית לטיפול בהבעה?
שנהם טיפוליים אומנם הטכניקה שונה אבל זה טיפול לכל דבר ועיניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו שציינתי
אלכס09/02/2010יש לא מעט מכשולים בדרך לחקיקה של החוק החדש.
מנסים להתגבר עליהם תוך כדי הדיון בחוק.
למשל, כרגע, חקיקה של החוק מוקפאת ל-4 חודשים בגלל חוסר אחידות של שם המסלול הראשי באוניברסיטאות ומכללות שבהן מלמדים טיפול בהבעה ויצירה. אם לא יצליחו להגבר על הבעיה הזאת, יכול להיות שהחוק יחוקק למקצעות פרא-רפאיים אחרים ומקצוע טיפול בהבעה ויצירה יוסר מהחוק וימשיך להיות לא מוסדר.
לא אוכל להיכנס לעניין של הבדלים בין לימודי טיפול בהבעה ויצירה לבין לימודי פסיכולוגיה קלינית או עו"ס קלינית. מה שכן אוכל להגיד, למשל, זה שיש בחינות באוניברסיטאות זה פגע בתהליך של לימודי טיפול בהבעה ויצירה, מכיוון שזה תהליך שעוברים תוך כדי למודים שמצריך בין היתר להגיש עבודות(ולא לעשות בחינות) בסיומם של הקורסים השונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שיש לו כסף
אלכס08/02/2010של 100 אלף ש"ח ורוצה ללמוד בלסלי שיהיה לו בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב כמה דברים
עלמה אחת09/02/20101 התואר בלסלי הוא תואר בינלאומי ואתה יודע כמה עולה תואר שני בארצות הברית במקום טוב?
(ממה שאני שמעתי זה יכול להגיע ל80 אלף $ אם לא יותר)
2 תואר שני מקנה לך אפשרות להמשיך ללמוד פסיכותרפיה אם תרצה מה שתעודה לא מאפשרת. ולא נראה לי שתואר שני בחיפה נחשב כי הוא לא טיפולי
ושאלה.. נראה שיש לך המון ידע האם זה מעבודה בשטח (אתה מטפל?) או פשוט כי עשית שיעורי בית וחקרת את הנושא?
מאיפה הידע הזה?
אם יורשה לי לשאול כי זה מעניין אותי
עלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הייתי עושה השוואות
אלכס09/02/2010עם ארה"ב כי המשכורות שם יותר גבוהות.
חוץ מזה 100 אלף ש"ח זה עדיין הרבה יותר מכל מקום לימודים בארץ
לגבי פסיכותרפיה, לא בהכרח תמיד דורשים תואר שני. למשל, תבדקי במכללת צפת - שם מספיק תואר ראשון.
לגבי חיפה, הייתי מחכה עד שיהיה החוק החדש או עד לשנת לימודים הבאה, ואז נראה עם בחיפה יתיישרו עם 950 שעות התנסות מעשית ויעשו שנה שלישית עבור זה. אז אפשר יהיה עם תואר של חיפה לעבוד גם במשרד הבריאות
אני עובד כמדריך שיקום עם נפגעי נפש בדיור מוגן. אני עוקב כבר כמה שנים אחר התפתחות החקיקה ותנאי קדם של לימודי התחום של טיפול בהבעה ויצירה, וכמובן מעוניין ללמוד את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן להרחיק עד צפת
עלמה אחת09/02/2010שאני גרה במרכז זה אומר שאצתרך לשכור דירה שזה גם עולה כסף
ואני בעצם די בעד שיהיו דרישות של תואר שני קליני כדי ללמוד פסיכותרפיה לא יודעת עם הייתי מרגישה טוב עם עצמי ללכת ללמוד את זה עם תואר ראשון בלבד.
כאילו יש פה אחריות על נפשות של בני אדם וזה בעניי לא צחוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית
אלכס09/02/2010הלימודים בצפת הם כמה שעות יום אחד בשבוע
חוץ מזה, על איזה מקום במרכז את מדברת שמקבל מטפלים בהבעה ויצירה.
שוב, אין ספק שהחוק החדש, אם וכאשר יחוקק, מיטיב עם המקצוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה כמה מקומות לימוד
עלמה אחת09/02/2010בית-הספר-לפסיכותרפיה-דינמית-ממוקדת
אוניברסיטת תל אביב
מכון אדלר
מכון שינוי הרצליה
לי שאת זה בדקתי לעומק כי זה משהו שיכול להיות רלוונטי לי בעתיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקומות שציינת
אלכס09/02/2010מלמדים פסיכותרפיה ממוקדת
אני מתעניין יותר בפסיכותרפיה דינאמית רגילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מה שאני בדקתי כי זה מה שמעניין
עלמה אחת09/02/2010אותי
אבל תבדוק את מכון מגיד בירושלים (שייך לאונ' העברית)
תבדוק באונ' בר אילן גם שם נדמה לי שיש משהו בסגנון הדינמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבר אילן
אלכס09/02/2010לא מקבלים מטפלים בהבעה ויצירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכון מגיד של אונ' העברית?
עלמה אחת09/02/2010אישית
המכומות שלי הכי נראים זה או בתל אביב או מכון שינוי בהרצליה
או פסיכותרפיה התנהגותית CBT בבית החולים תל השומר ושם כן מקבלים תואר שני בהבעה ויצירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתל השומר
אלכס09/02/2010CBT בתל השומר אין צורך בתואר שני
במכון מגיד - כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש צורך אני בדקתי ושאלתי
עלמה אחת09/02/2010בפורום של האיגוד פסיכותרפיה התנהגותית.
מי שלמשל יש תעודה בטיפול יצירה והבעה לא יוכל להתקבל
זה אני בדקתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתל השומר
אלכס09/02/2010יכולות להתקבל למסלול CBT גם אחיות פסיכיאטריות - שמין הסתם לא בעלות תואר שני בזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודעת למשל
עלמה אחת09/02/2010שלא מקבלים תואר ראשון עבודה סוציאלית או תתואר ראשון בחינוך\ פסיכולוגיה.
חייב להיות תואר קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההינה, העתקתי מהפורום שלהם
אלכס09/02/2010מאת: עו"ס תאריך: 5/2/2010 15:27
נושא:
קבלה ללימודים לתכנית
תוכן: היי ,
קוראים לי אלינור , מזה 3 שנים , עו"ס במרכז לטיפול בהתמכרויות , במשרה מלאה . מטפלת פרטנית וקבוצתית במכורים , תחלואה כפולה , נשות מכורים . מבקשת מענה על מס' שאלות :
1. האם אפשר להתקבל לתכנית ללא MA ?
2. אני מקבלת הדרכה קבועה אחת לשבוע , למשך שעה וחצי (ממקום העבודה ) . האם זה יחשב כהדרכה או שבכל זאת עליי לקנות הדרכה ? לא אצליח לעמוד בשכ"ל וגם בתשלום להדרכה ...
3. האם אוכל להצטרף לאיט"ה לאחר התכנית הדו-שנתית וללא MA ?
4. מה מבדיל בין התכנית הדו-שנתית לתלת שנתית ( מעבר לחומר הלימוד ) ?
-------------------------------------------------------------------- תגובה - יעקב סיני תאריך: 9/2/2010 06:47
שלום לך
ניתן להתקבל לתוכנית גם עם תואר ראשון בעו"ס.
הקבלה לאיטה של עו"ס תואר ראשן היא למעמד של חבר ולא של חבר מומחה.
לגביי הדרכה אנא קראי בעיון שאת ההתייחסות לעניין עלויות ההדרכה בתוכנית.
רוב התלמידים לוקחים הדרכה קבוצתית שפירושה 120 ש"ח לשעת הדרכה קבוצתית
או כ 3000 ש"ח לשנה לצורך צבירת 26 שעות הדרכה שנתיות
הדרכה במקום העבודה מוכרת אך ורק עם היא ניתנת ע"י מדריך מוכר באיט"ה או מדריך אחר המומחה בטיפול התנהגותי קוגניטיבי
לפרטים נוספים את מוזנת ליצור איתי קשר טלפוני
תודה
יעקב
0522224959* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעיניין עם חיפה הוא
עלמה אחת09/02/2010שאני מהמרכז מה שאומר או לנסוע כל יום הלוך ושוב ברכבת ,ברכב או לשכור דירה וזה גם לא בחינם.
וחיפה כיום לא רלוונטית כי זה לא תואר טיפולי
לא יודעת... החיים שלי במרכז..
עוד דבר שטוב בלסלי הוא שהלימודים הם יום בשבוע וחצי יום פרקטיקום בשנה ראשונה שנה ב' יום לימודים ויומיים פרקטיקום + לימודים בחופשים וכו
כך שאפשר לשלב את הלימודים עם עבודה
.
אז נכון ... יקר רצח אני לא אומרת שלא
אבל כפי שגם כתבת אתה ואני ציטתי אותך בחיפה העלות הסופית לא ממש ידוע מה שבלסלי כן ידוע..
אתה יודע בוודעות שאתה משלם X בלסלי בלי תוספות
בחיפה (לפי מה שאתה כתבת ) העלות הסופית לא ידוע.
כן לסלי יקר
כן לסלי מכוונת למעמד הכלכלי הגבוה וכן הוא אלטיסטי
אבל איך שאני רואה את זה כיום אין עוד אופציה למי שחשוב לו להיות בעל תואר שני טיפולי.
הלוואי והיה עוד אופציה קרובה יותר שפוייה אבל אין (נכון להיום ה9.2.10)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואגב חיפה זה גם משהו כמו 3 ימים
עלמה אחת09/02/2010או יומיים בשבוע + עבודה מעשית וכו
שזה כרוך או בנסיעות (אוי הדלק הדלק ) או רכבת גם לא זול
או להשכיר דירה לימי הלימוד (זול?)
אני בזמנו למדתי בל חי כך שאני מודעת יפה מאוד לעלות הנסיעות
כך שגם בחיפה - לא זול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תרפיה באומנות מיונים ועל מה בוחנים
טיפול באומנות למבוגרים תואר שני
תשלום שכר מטפלת בהבעה ויצירה
מתעניינת בלימודי תרפיה באומנות בוינגט
טיפול באומנות ללא לימודים אקדמאיים
מחפשת סטאג` לשנה הנוכחית- פסיכודרמה
לימודי תעודה -תרפיה באומנות איזה מכללות?
לימודי תרפיה באומנות היכן כדאי ללמוד?
מציאת סטאז` בפסיכודרמה בתשלום בשנה ג`
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)