מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תהיות שעולות לי בעקבות הצעות החוקמרוה18/02/2010
אני כבר תקופת מה קוראת עת העדכונים לגבי הצעת החוק בנוגע להסמכת מטפלים בעלי תואר שני בלבד.
אני תוהה האם מישהו ממקדמי ההצעה שם לב שזה משאיר אותנו עם מוסד וחצי בערך ללמוד בו מה גם שאחד מהם ידוע כיקר מאוד בהשואה למוסדות האחרים והשני הוא מסלול חדש בעל הגדרה מעורפלת(תואר שני בחינוך עם הסמכה לטיפול באומנות משהו כזה)?
האם זה לא מסכן את כל התפתחות והתקדמות התחום בארץ? כמה אנשים כבר יוכלו להרשות לעצמם ללמוד במקום יקר שהתואר שלו אפילו לא נחשב כישראלי?
אני מבינה את הצורך בחקיקה לאישור הסמכה על סמך תואר שני אבל לא במצב הקיים שבו אין כמעט אופציות להשיג את התואר השני הזה בצורה נגישה.
ואגב- למה מוסדות נחשבים ומוכרים ע"י המועצה להשכלה גבוהה כמו סמינר הקיבוצים ובת ברל למשל לא מקבלים אישור להענקת תואר שני לבוגרי המסלולים שלהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למרוה
מיה גל M.A.18/02/2010מרוה שלום,
אני מבינה מאוד את תהיותייך ואת תסכולך. לצערי אין לי תשובות עבורך, ופורום זה אינו יכול לסייע בענין זה. אולי כדאי שתפני עם השגותייך למקבלי ההחלטות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב החוק
אלון האס19/02/2010בימים אלו מתקיימים דיונים אודות השלב השני בחקיקה,
המל"ג אמורים להגיש הצעה לוועדה שתקבע בסופו של דבר את האופן בו יידרשו התלמידים שלומדים תרפיה באומנות להכשיר את עצמם.
אף אחד לא יכול לענות כרגע תשובה מלאה וכנה -
מי שבאמת יודע איפה הדברים עומדים לא רשאי לגלות לנו,
כל היתר מנחשים -
בעקרון - החוק הכללי עבר, קבע די הרבה כללים לגבי הפרא-רפואים, אבל עדיין לא נקבע מה יעלה בגורל ההכשרה של התרפיסטים באומנות ועדיין לא נגעו בכלל בתקופת המעבר.
נכון להיום, לאף אחד אין מסלול שעונה על כלל הדרישות - גם תואר שני ישראלי וגם שזכה להכרה לפני הבג"צ המפורסם - כך שברור שתקופת הביניים תצטרך לקבוע קריטריונים לשנים הקרובות.
אני מלמד בשני מוסדות שמכשירים תרפיסטים באומנות, המצב של הסטודנטים שמסיימים כרגע הוא מאוד לא נוח וכולנו תקווה שבשנה הקרובה יכול שינוי מהותי בהבנה של מה שיידרש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלון, ברוך הבא
אלכס23/02/2010מאז הפורום של תרפיה באומנות באתר של nrg שנסגר, אני ממשיך לעקוב אחרי התפתחויות של החקיקה באתר של קפה דה מרקר בפורומים שבניהולך
אלכס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
אלכס18/02/2010תהיה תקופת מעבר של כמה שנים שתאפשר למוסדות שמלמדים לימודי תעודה לקבל אישור לתואר שני. בתקופת מעבר ניתן יהיה לקבל רשיון גם למי שאין לו תואר שני.
הבעיה בקבלת אישור ממל"ג של לימודים של תואר שני היא זו שמוסדות לא מצליחים לקיים את התנאים הדרושים לכך ולכן בא העיקוב באישור כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לאלכס
מיה גל M.A.18/02/2010על התוספת החשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן מצב מתסכל
עלמה אחת18/02/2010ודי לא הוגן כי כפי שהמצב היום
כיום תואר II מיועד רק למעמד הכלכלי הגבוה
זה מצב לא שוויוני ולא הוגן
לכתוב למקבלי החלטות לדעתי לא יעזור .
אגב כל נושא הטיפול והמטפלים די פרוץ היום . זאת אומרת כל אחד יכול לקרוא לעצמו מטפל בלי ממש לקבל הכשרה .
כפי שכתבתי... מצב מתסכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחקיקה בנוגע להסמכת מטפלים
אסנת21/02/2010שלום רב,
ראשית ברצוני לומר שתהליך החקיקה המקדם תואר שני מצוין בראש ובראשונה למי שיעסוק בעתיד בתחום (מטפלים בהבעה ויצירה), הן בשל הקצאת תקנים במוסדות בריאות שיוגדלו ויוגדרו, הן בשל אופציות השתכרות והן לצורך קידום מעמדו ויוקרתו של מקצוע הטיפול בהבעה ויצירה.
אני רוצה לציין ששכר הלימוד במסלולים בטיפול ובהבעה ויצירה יקר בהשוואה ללימודים בתחומים קונבנציונאליים יותר, מכאן יוצא שללמוד טיפול בהבעה ויצירה יקר באופן יחסי גם במוסד אקדמי וגם במוסד ללימודי תעודה (הלימוד בקבוצות קטנות, חומרי האמנות, פרקטיקום מקיף ועוד). כמובן ששכר הלימוד במוסד אקדמי עולה יותר, ובצידו את מקבלת גם תואר שני קליני שלו יש יחס ישיר לכושר ההשתכרות שלך ולאופציות ההתקדמות המקצועיות שלך (דוקטורט, פסיכותרפיה, ניהול, שילוב במוסדות לימודיים כמרצים וכד').
שימי לב, במוסדות אקדמיים פרטיים רבים בישראל, שכר הלימוד זהה לשכר של לסלי.
ראוי לציין שהתואר של לסלי הינו תואר בעל הכרה בינלאומית ומקובל בארץ מזה 30 שנים.
בברכה, אסנת
לסלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה להוסיף ולחדד
עלמה אחת21/02/2010שכיום שום דבר לא ברור בקשר לרשיון ממשרד הבריאות.
יתכן שהחקיקה תעבור וכן , מטפלים יצתרכו להיות בעלי תואר שני כדי לטפל ויתכן שגם לא.
מה שכן , כיום ממה שאני הבנתי , משרד הבריאות לא נותן ראשיונות למקצועות טיפול הבעה ויצירה עד שהנושא יתברר.
כל הנושא כיום לוטה ארפל ואיננו ברור
מה גם שהאישור של לסלי מהמל'ג מתחדש כל כמה שנים ויתכן מצב שהמל'ג יחליט לא לחדש מתי שהוא
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לדוגמא
אלכס21/02/2010שלום,
אשמח לדוגמא אחת בלבד של מוסד פרטי ישראלי ששכר לימוד שלו הוא כמו שכר לימוד של לסלי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי לא יקר כמו לסלי אבל בהחלט יתר
עלמה אחת22/02/2010ממכללה רגילה או אוניברסיה
IDC בהרצליה המכללה הבינתחומי
מכללה בקריית אונו
מכללת נתניה
המרכז האקדמי
ואולי יש עוד ...
אבל יש לזכור ש (א) לסלי זה תואר בין לאומי ולא ישראלי כך שיש לזה יתרונות (וחסרונות שזה יקר יותר)
(ב) התואר הוא תואר שני שהוא בדרך כלל יקר יותר
(ג) התואר הוא תואר באומנות כך שגם זה בדרך כלל יקר יותר (אני מאמינה שתואר בבצלאל יקר יותר מתואר במכללה בגלל החומרים שצריך באומנות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבין את מה שאת מנסה להבהיר
אלכס22/02/2010אך הייתי בכל זאת מעוניין שנציגת לסלי תציג את ה'בשר' מאחורי הצהרותיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואתה חושב שתקבל תשובה מפורטת
עלמה אחת23/02/2010מצוות לסלי
שמע כל ה"רדיפה" הזו אחרי לסלי בגלל השכר לימוד קצת מוגזמת לדעתי האישית.
אז... נכון שהם יקרים (אפילו מאוד יקרים) ואני מסכימה שזה לא הוגן שהם מיעדים את עצמם למעמד הכלכלי הגבוה אבל לסלי היא אוניברסיטה פרטית בעל תואר בין לאומי כך שבעצם זכותם לקבוע לעצמם את שכר הלימוד.
מי שזה יקר לו , מי שזה לא מתאים לו ישנם עוד אופציות .
כן לסלי הוא מוסד אלטיסטי , מכוון למעלד הכלכלי הגבוה וכו
אבל איך אני רואה את זה היא האופציה היחידה לתואר שני טיפולי.
אבל מצד שני מי שזה לא מתאים לו ישנם מכללות שמקנות תעודות שהם ברמה טובה (ואפילו מאוד).
למשל מכללת תל חי יש שם לימודי פסיכודרמה - תעודה שוואלה אני מודה מכירה את המכללה ההיא ואם זה לא היה כלכך רחוק ואם לא הייתי כלכך להוטה לתואר שני טיפולי הייתי הולכת על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין שום רדיפה
אלכס23/02/2010ההצהרה של נציגת לסלי על גובה שכר לימוד שם הייתה מרצונה החופשי וללא קשר לשאלה שנשאלה קודם לכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תרפיה באומנות מיונים ועל מה בוחנים
טיפול באומנות למבוגרים תואר שני
תשלום שכר מטפלת בהבעה ויצירה
מתעניינת בלימודי תרפיה באומנות בוינגט
טיפול באומנות ללא לימודים אקדמאיים
מחפשת סטאג` לשנה הנוכחית- פסיכודרמה
לימודי תעודה -תרפיה באומנות איזה מכללות?
לימודי תרפיה באומנות היכן כדאי ללמוד?
מציאת סטאז` בפסיכודרמה בתשלום בשנה ג`
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)