מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מקרה פרטי שגם לי לחשובלימור22/02/2010
שלום,
אני אמא לשני ילדים ( 5 ו- 9). בחודשיים האחרונים שמתי לב שהבן הגדול שלי מתחיל להתכנס בתוך עצמו וכשאני מנסה לדבר איתו על מה שמציק לו, הוא כזה נסגר ולא מוכן לשתף פעולה. כשביקשתי ממנו לצייר כמה דברים הוא ביטא שם דברים שגרמו לי להבין שילדים מציקים לו. אני שמחה לומר שהיום הכל בסדר עם הבן שלי.
בעקבות המקרה הזה, הבנתי שיש תחום שנקרא טיפול באמנויות ובאופן יותר ספציפי, תרפיה באמנות, שזה בעצם טיפול באמצעות אמנות פלסטית כמו ציור, רישום או פיסול.
חברה טובה שלי שהיא חסידה של הגישות האלה, בייחוד עם ילדים, המליצה לי על הלימודים במדרשה לאמנות במכללת בית ברל.
כשאנחנו מדברות היא תמיד מגיעה עם תובנות מעניינות מהלימודים ואני חשבתי שאולי זה גם יעזור לילד שלי וגם לי לא יזיק להכיר עוד תחום שבאמת נשמע לי מאוד מעניין שיכול לעזור ללא מעט אנשים.
הייתי שמחה לשמוע דעה נוספת ממי שלומד במדרשה, מה הוא חושב על הלימודים שם. אני חושבת שזה תחום שאשמח להתחיל ללמוד אותו באופן רציני.
תודה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
מיה גל M.A.23/02/2010תחום התרפיה באמנויות הוא תחום מרתק העוזר להרבה ילדים ואנשים. לדאבוני אינני מכירה באופן אישי את המסלול בבית ברל, אני מקווה שתהיה הענות לפנייתך מאנשים שלומדים או למדו שם.
בהצלחה!
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לימור
דנה23/02/2010מה שכתבת ריגש אותי ואני שמחה שהמצב עם הבן שלך נפתר על הצד הטוב ביותר.
אני לומדת במסלול תרפיה באמנות במדרשה לאמנות במכללת בית ברל. כמו שהתרשמת מתובנות שונות אצל חברה שלך, גם אני לומדת כל פעם משהו חדש בתחום התרפיה באמנות וגם על עצמי. לא פחות חשוב לטעמי, זה מה שאת לומדת ומצליחה להביא אותו בגישה הטיפולית שלך.
באמת שקשה להגיד רק במשפט מה לימודי תרפיה באמנות במדרשה מביאים לסטודנטים. אני חושבת שדבר ראשון זה המהות של המקום שהוא pure art מההתחלה ועד הסוף. זה נותן לך יתרון עצום בלימודים ובעבודה המעשית בגלל שיש לך בעצם עוד פרספקטיבה ותפיסות אחרות שיכולות לעזור לך בתקשורת עם המטופלים.
אני חושבת שבוגרים רבים מתוך המדרשה לאמנות מצליחים להשתלב בתחום כמטפלים בזכות העובדה שיש כאן יתרון בהבנה ובשילוב תחומי האמנות השונים שמעלים רגשות ומחשבות אצל המטופל.
שיהיה לך בהצלחה בכל דרך שתבחרי,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תרפיה באומנות מיונים ועל מה בוחנים
טיפול באומנות למבוגרים תואר שני
תשלום שכר מטפלת בהבעה ויצירה
מתעניינת בלימודי תרפיה באומנות בוינגט
טיפול באומנות ללא לימודים אקדמאיים
מחפשת סטאג` לשנה הנוכחית- פסיכודרמה
לימודי תעודה -תרפיה באומנות איזה מכללות?
לימודי תרפיה באומנות היכן כדאי ללמוד?
מציאת סטאז` בפסיכודרמה בתשלום בשנה ג`
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)