מתלבטת איפה ללמוד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתלבטת איפה ללמוד?
    סיון
    14/07/2010

שלום. שמי סיון וזה פעם ראשונה שאני נכנסת לפורום הזה... בעוד שנה אני אסיים את לימודי לתואר ראשון במדעי ההתנהגות. חשבתי אולי להמשיך לתרפיה באומנות, אך אני עוד לא סגורה על התחום ובודקת אופציות. למקרה שאחליט להמשיך בכיוון הזה... רציתי לשאול- האם עדיף תואר על תעודה? והיכן ניתן ללמוד תואר חוץ מלסלי ואוניברסיטת חיפה? ומה עדיף?
    ושאלה נוספת- האם כל המדריכים לתרפיה באומנות מאד כישרוניים באומנות או שמספיק לאהוב את התחום?
    ולגבי השלמת השעות- איך המכינ שבית ברל עושים בקיץ? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתלבטת איפה ללמוד?

הוספת תגובה

• תשובה

אלכס
    14/07/2010

את שואלת מה עדיף - לימודי תואר שני או לימודי תעודה. מאיזה בחינה עדיף?
    כרגע לסלי ואונ' חיפה היחידים שמעניקים תואר שני.
    לגבי לסלי יש צורך להשלים 300 שעות באומנות לפני תחילת הלימודים ו-300 נוספות עד לסיום הלימודים. בחיפה - יש צורך להשלים 56 שעות באומנות לפני תחילת הלימודים וקורס שנתי תאורתי באומנות. מכאן את יכולה להבין שכל אחד יכול לעשות זאת ואין צורך להיות אומן בשביל זה.
    לגבי קורסי השלמה בפסיכולוגיה בבית ברל - אני מכיר את המרצה של הקורסים האלה - הוא מצויין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.. ושאלה נוספת

סיון
    14/07/2010

בחיפה שכר הלימוד האו אוניברסיטאי?
    היכן אתה למדת? והבנתי שקשה למצוא עבודה בתחום? האם זה נכון?
    ומה בערך המשכורת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אלכס
    14/07/2010

בחיפה שכר לימוד הוא 18 אלף ש"ח לשנה כאשר לימודים נמשכים שנתיים. אם מעוניינים לעבוד לא רק במשרד החינוך אלא גם במשרד הבריאות ישנה שנה שלישית לאחר התואר שהיא במסגרת לימודים מתקדמים בעלות של 7000 ש"ח.

לגבי קבלה לעבודה - כרגע זה לא משנה אם זה תואר שני או לימודי תעודה מבחינת קבלה לעבודה במשרד החינוך או במשרד הבריאות.

אני מתכנן ללמוד לא בשנה הקרובה אלא בשנה שלאחריה.

שימי לב שמקומות לימוד לתעודה (חוץ מאונ' חיפה ולסלי שהם לתואר) שמאושרים כדי להתקבל לעבודה במשרד החינוך או למשרד הבריאות הם : סמינר הקיבוצים, לוינסקי, בית ברל, דוד ילין, תל חי.

עומד לצאת חוק חדש שיחייב לימודי תואר שני, אך כנראה יקח כמה שנים עד שמוסדות הנ"ל שמלמדים לתעודה יקבלו אישור לכך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיף מבחינת תעסוקה בעתיד

סיון
    14/07/2010

נשמע שתואר שני יותר "יוקרתי" אך האם רואים את ההבדל בפועל?
    האם יש הבדל בביקוש לבעלי תואר לעומת תעודה?
    והאם יש הבדל בשכר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בדיוק מבררת גם

גלית
    14/07/2010

גם אני עשיתי הרבה בירורים, והבנתי שהכי חשוב זה ללמוד במסגרת תואר שני. לפי הבירורים שעשיתי בינתיים שני המקומות הם מקומות טובים ללימודים. כמו שאלכס אמר שעות האמנות שצריך להשלים הם תנאי הכרחי לעבודה בתחום ולפי מה שהבנתי מספר השעות בחיפה לא מספיק, אני לא יודעת מה זה אומר מבחינת משרד הבריאות, אני מבררת את זה עכשיו. אם יש לך תובנות בהמשך אשמח לדעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

אלכס
    14/07/2010

תואר שני בלסלי עולה 100 אלף ש"ח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו