מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה זה תרפיה באומנות?אילה15/07/2010
מתעניינת בלימודי תרפיה באומנות
אשמח לקרוא יותר על הרציונל, גישות ודרכי טיפול, מה כוללת עבודתו של המטפל.
אשמח לקבל גם קישורים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילה
מיה גל M.A.18/07/2010אילה שלום,
את מוזמנת לקרוא מאמר שכתבתי לאתר זה וסרטון בנושא.
משום מה אינני מצליחה להביא לכאן את הקישור, חפשי באתר ואם לא תמצאי פני אלי שוב עם כתובת המייל שלך ואשלח לך לשם.
טיפול באמנויות הוא תחום רחב מימדים וקיימת כמובן ספרות נרחבת בנושאים השונים. אני ממליצה לך על הספר "בשפה אחרת" בהוצאת מודן שבאמצעותו תוכלי להתרשם מהסוגים השונים של טיפול באמנויות.
בהצלחה!
מיה גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין
אלכס24/07/2010כל קישור שמופיע בפורום הזה נמחק.
מעניין מה יקרה עם הקישור הזה אשר קשור עם מנהלת הפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכס
ורד24/07/2010היי אלכס
איפה ומתי אתה מתכוון ללמוד?
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ורד
אלכס24/07/2010אני מקווה שבשנה הבאה. לגבי איפה - בלסלי אם ירד שם גובה שכר לימוד או במכללה אחרת אם תקבל אישור להעניק תואר שני. לכן, התקווה היא בשנה הבאה, אך במציאות אני לא יכול לדעת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה?
ורד24/07/2010היי אלכס,
תודה על תגובתך. גם אני מתכננת על שנה הבאה, ולא השנה הקרובה. בתקווה רבה להתקבל לחיפה, בעיקר משום שאני מכוונת לתואר שני בשכר לימוד אוניברסיטאי.
ההתלבטות היחידה שלי היא מכיוון של מכללות אחרות שמלמדות תרפיה באמנות (לוינסקי, בית ברל) שממש בא לי ללמוד שם...אך הן מלמדות כלימודי תעודה ולא תואר שני.
מה לגבי אונ' חיפה? זו אפשרות מבחינתך?
לגבי לסלי - גם אם הם יורידו את שכר הלימוד...יש לך מושג אם הם מתכננים לעשות זאת?
לגבי מכללות אחרות - גם אם החוק יעבור בכנסת, אנו מצפים שתהיה דרישה לתואר שני, האם המכללות שמלמדות כיום כלימודי תעודה יעברו הסבה לתואר שני.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
ורד24/07/2010התכוונתי למכללת סמינת הקיבוצים ולא לוינסקי (מהודעתי הקודמת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס24/07/2010קודם כל שיהיה בהצלחה עם חיפה!
לגבי אונ' חיפה זאת לא אפשרות - גם מבחינת מרחק וגם מבחינת תנאיי קבלה.
לגבי לסלי, אני חושב שזה עניין של היצע וביקוש. אם יהיו עוד מכללות שיעניקו תואר שני אז נראה לי שיש סיכוי סביר שירדו מהעץ הגבוה שטיפסו עליו.
המכללות שיעמדו בדרישות של החוק מבחינת רמת הלימודים הטיפוליים הנדרשים סביר להניח שיורשו לפתוח תוכניות לתואר שני. אני מאמין שרוב המכללות הגדולות שמלמדות היום לימודי תעודה ימהרו להתאים את עצמן לתנאים החדשים של החוק כדי לקבל אישור לפתיחת מסלולים של תואר שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכס - יש לי ספק
עלמה126/07/2010אם מכללת לסלי ירדו מהעץ הגבוהה הזה של שכר לימוד בקרוב כך שממש לא הייתי שמה את כל הביצים שלי בסל של לסלי.
גם אני בהתחלה חשבתי ללמוד בלסלי אבל אחרי שקראתי על שכר הלימוד ירדתי מהר מאוד מהרעיון הזה.
השכר לימוד פשוט אבסורד!
חיפה -התנאים קשים ודי גבוהים וגם שמעתי ממישהי שלומדת שם שיש שם די הרבה בלגן החוג מכוון שהוא די חדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס26/07/2010הזמן יגיד מה נכון. החוק החדש עומד לצאת מאוד בקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני קראתי מיו"ר יהת שהם די רחוקים
עלמה126/07/2010מלהעביר את החוק
ככה שלא הייתי תולה בזה יותר מידי תקוות
(או שאתה יודע משהו שאנחנו לא יודעים )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת מתסכל ש....
ורד26/07/2010מה שמתסכל אותי שלא מדובר רק במתי יצא החוק, אלא מה ההשלכות שלו
כרגע אני לומדת קורס אמנות מעשית של 56 שעות - כנדרש באונ' חיפה.
אני מאוד מתלבטת האם כדאי להתחיל באוקטובר קורס באמנות עיונית - כנדרש גם בחיפה.
אני לא רוצה למצוא עצמי מוכנה עם דרישות קדם שאינן רלוונטיות....
מה גם...לכשיצא החוק..אי אפשר לדעת האם גם המכללות השונות שמלמדות תרפיה באמנות כתעודה, יחלו ללמד לתואר שני.
ממש מתסכל...חוסר הוודאות הזו.
ומתסכל גם חוסר התחרות היחסית בתחום - לתואר שני.
אני מבינה שאף מוסד לא יעשה שינויים עד שידעו בוודאות מה יאמר החוק.
לא נותר אלא לחכות (ולא ממש בסבלנות)
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני קיבלתי לפני כמה דקות טלפון
עלמה127/07/2010ממשהי בלסלי שבעצם השכר לימוד שלהם (100.000) לא כזה שונה מהשכר לימוד בחיפה
מכוון שבחיפה יש את השני ג ' הנוספת.
מה גם שבלסלי כוללים כל חומרי העזר (לא מובן לי איזה חומרי עזר יש לפסיכודרמה)
ושהם (לסלי) חוסכים לנו את שנה שלישית כמו בחיפה
כך שלסלי בעצם חוסכת לנו כסף
ואני טוענת ש100.000 זה המון!! גם בהשוואה למכללה פרטית כמו המכללה לישראל (תואר שני בייעוץ חינוכי).
רק מעטים יכולים להרשות לעצמם 100.000 שקל שכר לימוד
אני מקווה כמו אלכס שאם גם המכללות יקבלו אישור לתואר שני לסלי תצתרך לעשות חישוב מחדש מכוון שיהיה לה תחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלא יבלבלו אותך
אלכס27/07/2010שנה שלישית בחיפה עולה 7000 ש"ח כולל הדרכה.
לגבי חומרים, זה נשמע לי אפילו ילדותי להתייחס לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא (הפקידה מלסלי שהתקשרה)
עלמה127/07/2010טענה שאונ' חיפה יוצא אותו מכיר כמו לסלי יחד עם שנה ג' שיש בחיפה (אין לי מושג איך זה מתכזז).
גם טענה שלסלי משלם למקומות הפרטיקום (כל מוסד השכלה גבוהה אמור לשלם למקומות שבו הסטודנט עושה פרקטיקום זה תגובה לטענה על גובהה שכר לימוד?!).
היא גם אמרה שהכיתות קטנות ואינטימיות וכו.
כל זה הן לדעתה סיבה לשכר לימוד הלא הגיוני הזה!
אישית, נראה לי שללסלי קצת חסר סטודנטים לכן הם מתקשרים לאנשים הביתה כדי לנסות לשכנע.
אותי לא ישכנעו שהשכר הלימוד שפוי כי הוא פשוט לא!
זה לא אישי .. זה עיניין פרקטי לחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצויין
אלכס27/07/2010שמח לאת עומדת על דעתך ומראה להם שהחוצפה שלהם לא תקדם אותם לשום מקום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודעת אם חוצפה
עלמה127/07/2010הם פשוט מבינים שאין להם תחרות לכן מרשים לעצמם לדרוש סכומים פשוט לא הגיונים כאלה.
מקווה שיבוא יום וכן תהיה להם תחרות והם יצתרכו לעשות חישוב מחודש לגבי הנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה
אלכס27/07/2010החוצפה זה שהם מוסרים מידע שיטחי ולא מדוייק אודות המקומות האחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שיטחי?
עלמה127/07/2010הם מנסים לעלות את הערך של עצמם כדי שיבחרו ללמוד אצלהם.
מנסים להקטין את נושא השכר לימוד.
אבל מצד שני גם אונ' חיפה לא מקום מושלם.. גם שם יש חסרונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס28/07/2010תוספת של 7000 ש"ח עבור שנה שלישית בחיפה לא מקרבת את גובה שכר לימוד בחיפה(42 אלף ש"ח ל 3 שנים) ל-100 אלף ש"ח של לסלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיון
אלכס02/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבלבלים אותך
יהודה28/07/2010תואר שני בייעוץ חינוכי במכללה האקדמית לישראל עולה כ- 40000 שקל, ואין מה להשוואות בין התחומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההשוואה היא בסיסית
עלמה128/07/2010שגם ייעוץ חינוכי הוא תואר שני(1) (2) המכללה לישראל מכללה פרטית (3) התחום הוא גם תחום טיפולי (פחות או יותר)
לסלי גם מכללה פרטית רק שהשכר לימוד שם הוא 100.000 (סכום בהחלט מוגזם ביותר לדעתי לפחות) . תחום הלימוד הוא קליני (גם ביפול באומנויות וגם לייעוץ חינוכי אפשר להשלים לפסיכותרפיה) אה וב2 המקומות הלימוד הוא שנתיים.
כך שזה שונה אבל דומה ברמה בסיסית ביותר.
(לדעתי לפחות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורד היי
א02/08/2010מה יש להתלבט? זה מאוד ברור מהמלצות הועדה.
את חייבת לעשות תואר שני.
איך את מתכוונת להתחיל ללמוד במסלול רק עם 56 שעות אמנות, כשרשום במפורש בכל מקום שנדרשים 300 שעות אמנות! זה פשוט להכניס ראש בריא למיטה חולהאני לא מבינה את העמדה של חיפה, רשום שהם ישבו בוועדה, והם לא מיישמים את ההמלצות שלה? מה רק אני רואה את האבסורד? וחוצמזה, בכלל לא רשום שהמסלול בתרפיה באמנות מאושר (וגם לא תנועה וגם לא דרמה), יש להם אישור רק לבבליותרפיה. אז שמישהו יסביר לי למה הם בכלל רלוונטיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס26/07/2010גם יודע שהמלצות של משרד הבריאות ומל"ג מוכנות, וגם י"ו"ר י.ה.ת כתב שבאוגוסט הם יועברו לועדת הכנסת לקראת קריאה שניה ושלישית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכס
ורד26/07/2010אלכס,
אני אתחיל לחשוב שאתה מקורב לצלחת....מאיפה כל הידע הזה? :-)
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס26/07/2010למעשה, מאז שהחלטתי שאני מעוניין ללמוד טיפול בהבעה ויצירה אני במשך כמה שנים אוסף חומר באינטרנט על התקדמות של חקיקת החוק והתארגנות של המוסדות לקראת השינוי העומד לבוא.
ולא, אני לא מקורב לצלחת (-: , אך במקרה יש לי אותו מידע שיש ליו"ר י.ה.ת על התקדמות אחרונה(ורק אחרונה) לקראת החקיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכס
ורד27/07/2010אז..תודה לך, אלכס על כל האינפורמציה החשובה שאתה כותב כאן.
בזמנו ניסיתי לדלות אינפורמציה מראש החוג בחיפה ומארגון י.ה.ת, נתקלתי בנפנוף וחוסר סבלנות לשאלותי.
תמשיך לעדכן כאן לטובת הסטודנטים שמחכים לכל טיפת אינפורמציה חדשה.
תבורך!
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני דווקא שמעתי אחרת
אלכס29/07/2010שאנשים שהלכו ללמוד לתואר שני באוניברסיטת חיפה מאוד מרוצים מכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שמחה שיש התקדמות רצינית בתחום
עלמה129/07/2010בתקווה שזה יעלץ את המכללמות הפרטיות (aka לסלי) לעשות חישוב מחדש לגבי שכל לימוד.
אם כל המוסדות יצתרכו להתארגן מחדש ולהתאים את עצמם לתואר שני אולי תהיה ללסלי תחרות (מה שיהיה מעולה לסטודנטים עתידיים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תרפיה באומנות מיונים ועל מה בוחנים
טיפול באומנות למבוגרים תואר שני
תשלום שכר מטפלת בהבעה ויצירה
מתעניינת בלימודי תרפיה באומנות בוינגט
טיפול באומנות ללא לימודים אקדמאיים
מחפשת סטאג` לשנה הנוכחית- פסיכודרמה
לימודי תעודה -תרפיה באומנות איזה מכללות?
לימודי תרפיה באומנות היכן כדאי ללמוד?
מציאת סטאז` בפסיכודרמה בתשלום בשנה ג`
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)