מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לימודים השנהיעל03/08/2010
אני כבר עייפה מלהתלבט האם כדאי להתחיל ללמוד בכדי לעבוד כמטפלת באמנות, או לזנוח את זה וללמוד תואר מוכר אחר, או שאולי פשוט לנסות לפתוח "קליניקה" של "מדריכת אמנות לנפש בריאה" או משהו כזה - בכסף שאמור לממן את לימודיי- שכן גם ככה לא ברור מה יהיה שוויה של ההסמכה.
בכל מקרה אם אהיה קונקרטית:
התקבלתי ל3 מקומות:
תואר שני בלסלי -שהבנתי שהם אמורים לקבל שוב את אישור המלג ל4 שנים הקרובות להסמיך ללמודי תואר שני אמריקאי- ושככל הנראה זה יקרה (אבל אולי לא..)
תעודת מטפל בבית ברל- שזה 3 שנים -שנה אחת יותר מלסלי אבל פחות עמוס, ו30 אלף שקל פחות.
תואר שני באוניברסיטת תל אביב - טכנולוגיה ולמידה- שזה כיוון אחר לגמרי ופחות אני מתחברת אליו אבל אולי הוא יותר פרקטי?והוא הרבה יותר זול ורק שנתיים.
בהסמכה שלי אני בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ובעלת תעודת הדרכה לאמנות במקצועות הבלתי פורמליים, ובעלת עסק קטן להדרכת יצירה בעיקר באירועים.
עצה? מישהו? תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
מיה גל M.A.03/08/2010יעל שלום,
כמנהלת הפורום אני נמנעת מלייעץ לגבי לימודים ובחירת מסלול ומוסד לימודי, כפי שכתוב בכותרת. אין זה תחום המומחיות שלי ולא זו מטרתו של פורום זה. את מוזמנת להתרשם מהתכתבויות הגולשים בנושא, המתלבטים גם הם, מאחר והמצב כרגע מורכב ובעיקר לא וודאי.
באשר לאופציה שהצעת לפתוח "קליניקה" של "מדריכת אמנות לנפש בריאה" - הייתי נזהרת מכך. במצב כזה עלולים להיות מובעים תכנים טיפוליים שבהעדר הכשרה מספקת לא תדעי להתמודד עימם ו/או לתת להם מענה. ההכשרה לטיפול בהבעה ויצירה היא גם הכשרה עיונית וגם הכשרה רגשית, המפתחת אותך לקראת היותך מטפל, מטפל המטפל בנפשם של אנשים. אין לזלזל בכך, ולא הייתי ממליצה לך ליצור מקום עם גוון טיפולי ללא הכשרה מתאימה. כמןובן, שאין הדברים אמורים לגבי מקום להתנסות וללמידה של אמנות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי את המלצתך
יעל03/08/2010הפנו אותי לכתוב בפורום זה את השאלה הנ"ל ולכן כתבתי-כתבתי אותה במקום אחר ושלחו לי למייל הפרטי שאעלה אותה לכאן.
אני מבינה שאין ביכולתך להמליץ על מוסד זה או אחר.
אני לא מתכוונת לפתוח קליניקה עם גוון טיפולי- על אף שאני בפני עצמי עם אופי שכזה כך שאולי זה יהיה בלתי נמנע אבל בהחלט לא מתכוונת להעביר מסר שכזה למי שאני מדריכה אותו ביצירה ואמנות שאני מטפלת באמנות - בעוד שאינני כזו.
אם את יודעת לאן ניתן לפנות ליודעי דבר במרד הבריאות ו/או המל"ג אשמח עם תפני אותי.
ככל הנראה אתחיל ללמוד השנה בלסלי - ואקווה שאני לא שופכת את שקי מעותיי הדלילים לשווא...
שיהיה לכולם בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל שלום
אלכס03/08/2010אני לא חושב שבגלל 30 אלף ש"ח כדאי לך לוותר על תואר שני, במיוחד שאת נשמעת לפי תאורך בעלת בסיס כלכלי מסויים. אך אל תשכחי שבלסלי הלימודים אמורים להימשך אומנם שנתיים, אך פרוסים על פני 6 סמסטרים בזמן הזה.
לגבי לסלי, יש להם אישור ממל"ג לעוד שנה מעכשיו, וכל שנה האישור מתחדש אוטומטית. מה שחשוב זה שתתחילי ללמוד . תוכלי לראות קישור לאישור של מל"ג בדף ראשי למטה באתר של לסלי
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
אלכס03/08/2010מה שחשוב שתתחילי ללמוד בזמן שיש אישור ואז מובטח לך לסיים את כל התואר גם אם שנה אחרי זה לא יהיה אישור לתלמידים חדשים. אך כמו שכתבתי לך, אין לך ממה לחשוש מכיוון ששלוחת אוניברסיטת לסלי פעלת בארץ כבר 30 שנה תחת רשיון של מל"ג ומאז 1995 רשיונה מתחדש אוטומטית עד שיא לא תהפוך למוסד ישראלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
יעל03/08/2010לא בטוח כמה אני מבוססת כלכלית... אבל ממחר אני מתחילה ללמוד קורס בלסלי- קצת לטעום..
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש מסוכן לפתוח קליניקה ללא הסמכה
נורית04/08/2010רשום בכתבה במפורש " כל המציג עצמו כמטפל באמנויות ללא הרקע הנדרש יסתכן באישום פלילי" ואת כמובן חשופה גם לתביעות של לקוחות. מההתלבטות שלך וממה שכתוב בהמלצות, רק לסלי עומד בתנאים עתידיים, בית ברל שיש להם שם טוב – לא נותנים תואר שני. ותל אביב זה כמובן משהו אחר לגמרי, ולא קשור לתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס04/08/2010כל אחד יכול לפתוח קליניקה בישראל מכיוון שאין חוק של פסיכותרפיה. לגבי טיפול באומנות - אם היא לא תקרא לעצמה מטפלת אז גם לא תהיה לה בעיה לפתוח קליניקה למרות שזה מאוד לא ממולץ ללא הסמכה אקדמית של מטפל.
לגבי לסלי - בנוסף ללסלי קיימים עוד מוסדות שמלמדים טיפול באומנות בלי קשר לתואר שני ש-לשנה הקרובה זה לא רלוונטי מבחינת החוק החדש(שאמור להיחקק כבר אחרי ששנת הלימודים הקרובה תתחיל) אם מתחילים ללמוד לתעודה או לתואר.
למקרה ספציפי של יעל - שיהיה לה בהצלחה במה שהיא היא בחרה ללמוד ואיפה שהיא בחרה ללמוד(כמובן זה עוד לא סופי מכיוון שהיא מתנה זאת בקורס שהיא עומדת לעבור בלסלי כדי להתרשם מהמוסד ולפני שהיא תחליט סופית אם זה מתאים לה) - מקווה שהיא תצליחו לשאת בנטל של שכר לימוד של 100 אלף ש"ח בלסלי אם אכן תחליט ללמוד שם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנחנו לא באמת יודעים
עלמה108/08/2010מתי יכנס החוק לתוקף ויתחילו המכללות להתנהל לפיו.
(ראו לדוגמה חוק פסיכותרפיה וחוק הדיאטאניות שמונחים כבר שנים על שולחן הכנסת )
גלגלי הכנסת זזים מאוד לאט
החוק יכנס זה בטוח אבל אני בדעה שזה יקח עוד הרבה זמן . כפי שכתב אחד המרצים בתחום זה יכול גם לקחת שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוק הדיאטנים
אלכס08/08/2010חוק הסדרת העיסוק במקצועות הבריאות, התשס"ח- 2008
לכל הדיאטנים שלום
ביום חמישי ה 23.7.08 עבר חוק העיסוק בתזונה קריאה שניה ושלישית בכנסת. מדובר בהישג אדיר עליו עמלו שנים רבות דיאטנים וותיקים בהובלתה של מנכלית עמותת עתיד – גב' זהבה קורנברג. בשנה וחצי האחרונים הצוות שהוביל את המהלך כלל את ד"ר רונית אנדוולט, דורית אדלר, ד"ר גילה רוזן וד"ר נעמי טרוסלר. בנוסף ד"ר זיוה שטל ליוותה את החוק מטעם משרד הבריאות. לכולם תודה על הנחישות, המאמץ וההתמדה.
מצ"ב חוק העיסוק בתזונה בקובץ המצורף, ומכתב שנשלח על ידי עו"ד אילן שלגי שליווה אותנו במשך השנים בקידום החוק. המשימה לא הושלמה, עוד עבודה רבה לפנינו ביישום ואכיפת החוק. בהבטחה שמשרד הבריאות יתקן את התקנות המתאימות להשלמת ההשייג. אין ספק שהעתיד נראה טוב מתמיד. אדווה הימן מנכלית עמותת עתיד רונית טואף ממלאת מקום יו"ר עמותת עתיד
לכבוד גב' אדוה היימן, מנכ"ל ע.ת.י.ד.- עמותה לקידום התזונה והדיאטה
שלום רב,
הנדון: חוק הסדרת העיסוק במקצועות הבריאות, התשס"ח- 2008
1. החוק שהתקבל בכנסת ביום 23.7.08, הוא הישג למערכת הבריאות ולארבעה המקצועות שהוסדרו בו. ראשי משרד הבריאות וחברי הכנסת מציגים אותו בצדק, כחוק מסגרת, אשר יאפשר בעתיד הסדרה של מקצועות נוספים, ידוע לי כי בכוונתם לעשות כן בקרוב. הדיאטנים ושלושה המקצועות האחרים זכו להכרה כמקצועות בריאות אקדמאיים, בעלי מעמד מועדף ומוגן.
2. החוק מסדיר את רישוי בעלי המקצוע (על כך בהמשך), מייחד את התואר ומגן עליו. מעתה רק אדם העומד בתנאי החוק רשאי להקרא "דיאטן" או "תזונאי" ולהציג כך את עצמו או את מי שפועל מטעמו ככזה (העונש- עד שנת מאסר). החוק קובע את העקרון כי תהיינה פעולות יחודיות אותן יהיה רק דיאטן רשאי לעשות. סעיף הפעולות היחודיות הושאר בחוק למרות התנגדותם של נציגי הרפואה המשלימה וגם של מקצועות בריאות אחרים. הסעיף מפנה לתוספת השניה שלא מולאה בשלב זה בתוכן, שר הבריאות הוסמך לעשות כן בהתייעצות עם הועדה המייעצת (ראה סעיף 6 להלן) ובאישור ועדת הבריאות בכנסת. ראוי כבר עתה לבחון מה הפעולות שהנכם מבקשים להגדיר כפעולות יחודיות בלא שיעוררו התנגדות יתרה של מקצועות אחרים. השר גם הוסמך לקבוע איסור העסקה של מי שאינו בעל תעודה, בהקשר זה נציין כי הוכנסו לחוק ביטוח בריאות ממלכתי, לחוק חינוך מיוחד ולחוקים אחרים תיקונים המחייבים קבלת שירותי בריאות וטיפולים רק מבעלי תעודה. בחוק זכויות החולה הוספו בעלי ארבעה המקצועות להגדרת "מטפל".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוק הדיאטנים - המשך
אלכס08/08/20103. התחום הראשון בו יעסוק משרד הבריאות ליישום החוק, הוא חידוש תהליך הרישוי שהופסק לפני שלוש שנים בעקבות פסיקת בג"ץ. מעתה תונפקנה "תעודות במקצוע הבריאות" במקום "תעודות הכרה במעמד", ויתנהל מרשם פתוח לעיון הציבור באינטרנט ובדרכים נוספות. כל הדיאטנים שהם בעלי תעודת הכרה במעמד קבועה או זמנית, יצטרכו להגיש בקשה לקבל תעודה על פי החוק החדש. ותיקים אשר מסיבה כזו או אחרת אינם בעלי תעודות הכרה וכן החדשים במקצוע שסיימו לימודיהם בשנים האחרונות, בהן לא הונפקו תעודות, יוכלו לקבל תעודות על פי החוק החדש תוך עמידה בתנאים מסוימים, תוך אבחנה בין קטגוריות שונות (אוכל לפרט במסמך נפרד את הוראות המעבר לסוגיהן). בקשות יש להגיש למשרד הבריאות בתוך שנים עשר חודש מיום תחילת החוק, שהיא לענין זה שישה חודשים מיום פרסומו. ככל הנראה ימהר משרד הבריאות לנצל ההסמכה בחוק לקבוע בתקנות אגרות שידרשו המבקשים לשלם. יהיה עלינו לעמוד על המשמר ולמנוע הטלת מס עקיף על כל חברי המקצוע לצורך מימון המנגנון הממשלתי שיעסוק בנושא.
4 החוק מסמיך את השר להגדיר תחומי מומחיות בכל מקצוע בריאות, למי שיעמדו בתנאים שיקבע השר תונפקנה תעודות מומחה. כמו כן יכול השר לקבוע פעולות יחודיות ותחומי עיסוק בהם יוכלו לעסוק רק בעלי תעודות מומחה, גם לענין זה ראוי לנקוט עמדה ולהביאה בפני משרד הבריאות בהקדם. אני מניח כי ניתן להציג תחומי מומחיות על סמך תקדימים ממדינות אחרות
. 5 בצד הזכויות הרבות יש בחוק גם הכבדה. כך למשל מי שירצו להכנס בשערי המקצוע בעתיד, יצטרכו בנוסף ללימודים אקדמאיים לעבור הכשרה מעשית וכן לעמוד בבחינות ממשלתיות. על בעלי המקצוע יוחלו חובות אמון, הגבלת פרסומות, כללי אתיקה, פיקוח ממשלתי, הוראות משמעת ודין משמעתי. בין שלושת חברי ועדת המשמעת יהיו שני בעלי תעודה במקצוע האחד עובד מדינה והשני שאינו עובד מדינה. לועדת המשמעת סמכויות ענישה עד כדי התליית תעודה וביטול תעודה, למורשע זכות ערעור לבית המשפט המחוזי.
6 הישג חשוב בתהליך החקיקה יש לראות בקביעת הרכביהן ובהגדרת סמכויותיהן של הועדות המיעצות. נושאים מהותיים בהם עוסק החוק יוסדרו בתקנות (ראה סעיף 2 לעיל), אשר במהלך הכנתן יהיה על השר להתייעץ בועדה שתמונה לכל מקצוע. בועדה יהיו חמישה חברים בהם שני נציגי האגודה (כל עוד תהיו הארגון המקצועי הגדול ביותר), שני חברי הסגל האקדמי ודיאטן שהוא עובד מדינה. מומלץ להיות בקשר פורמלי ובלתי פורמלי עם משרד הבריאות וחברים מהאקדמיה על מנת להגיע לכך שימונו חברי סגל אקדמי מתאימים (חברי הסגל ממונים ע"י השר ואינם "נציגים" של האקדמיה). הועדה תייעץ לשר ולמנהל בנושאי ההכשרה המעשית, בחינות, קביעת פעולות יחודיות ותחומי מומחיות, הגבלת פרסומות, כללי אתיקה, הכרה בתארים מחו"ל ועוד. לכאורה חובת המשרד היא להתיעץ בלבד, אולם אי קיומו של הליך התייעצות אמיתי ימנע אישור התקנות בועדת הבריאות בכנסת ויאפשר גם פניה לבג"ץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוק הדיאטנים - המשך
אלכס08/08/20107 בנוסף למאמץ מול משרד הבריאות ליישום נכון של החוק, עלינו להיות ערניים להמשך הליכי החקיקה בכנסת. לאחרונה אושרו בקריאה טרומית שתי הצעות חוק, של חברי הכנסת אריה אלדד ואחמד טיבי, אשר תאוחדנה בהמשך ותסדרנה מקצועות בריאות נוספים, חלקם לא אקדמיים. בהליך החקיקה, אשר למדתי כי ימשך בקרוב בועדת המשנה אשר תפעל גם בתקופת פגרת הכנסת, אנו עלולים להקלע למצב של שינויים בחוק שישליכו עלינו וינגסו בהישגים אליהם הגענו. כמו כן קיימת מגמה להסדרת מקצוע האחות בחוק, תזכיר ממשלתי כבר עבר כמה גלגולים ובכנסת מונחת הצעת חוק הסיעוד של אריה אלדד. יש מקום לחשש כי האחיות הפחיתו התנגדותן לחקיקה הנוגעת לנו בשל הבטחות כאלה או אחרות שניתנו להן. אני לרשותכם בכל שאלה, אשמח גם להופיע בפני ועד העמותה להצגת הנושא.
בברכה אילן שלגי, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתראה מבלי לקרוא את הכל
עלמה109/08/2010אימי דיאטאנית והיא די בעיניינים - מתעדכנת באתר של עתי"ד (עמותת הדיאטניות)וגם בכנסים וכו.
החוק מונח בכנסת אבל עדיין לא אושר .
וזה (לדבריה) יכול לקחת שנים עד שיכנס לחתוקף
מה שאומר שכיום כל אחד שעשה קורס תזונה יכול לייעץ
למשל מדריך כושר שלמד קורס סמסטריילי בנושא תזונה יכול לייעץ
או מישהו שלמד רפוא משלימה ובתוך המסגרת הזו עשה איזה קורס שנתי וכו
לימודי תזונה פרופר הם לימודים של 3 שנים + חצי שנה פרקטיקום (אפשר ללמוד את זה בשלושה מקומות כיום - רחובות, אריאל ותל חי)
אגב אם אתה קורא בפורמים אחרים בנושא ט יפול בהבעה (אחד מנוהל על ידי מרצה בתחום)
הוא בפרוש כתב שהאישור של החוק ועם ה"בלגן" מסביב יקח זמן עד שהחוק יאושר ויכנס לתוקף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס09/08/2010ביום חמישי ה 23.7.08 עבר חוק העיסוק בתזונה קריאה שניה ושלישית בכנסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמע אמא שלי תזונאית
עלמה109/08/2010והיא אומרת שזה לא נכנס
אני סומכת עליה
מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס09/08/2010זאת זכותך כמובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוק פסיכותרפיה
אלכס08/08/2010למיטב ידיעתי אין חוק פסיכותרפיה מונח בכנסת מכיוון שלא הוגש עדיין אם בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תרפיה באומנות מיונים ועל מה בוחנים
טיפול באומנות למבוגרים תואר שני
תשלום שכר מטפלת בהבעה ויצירה
מתעניינת בלימודי תרפיה באומנות בוינגט
טיפול באומנות ללא לימודים אקדמאיים
מחפשת סטאג` לשנה הנוכחית- פסיכודרמה
לימודי תעודה -תרפיה באומנות איזה מכללות?
לימודי תרפיה באומנות היכן כדאי ללמוד?
מציאת סטאז` בפסיכודרמה בתשלום בשנה ג`
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)