התאמה אישית למקצוע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התאמה אישית למקצוע
    לימור
    21/09/2010

שלום לכולם,
    אני מנסה לתהות על קנקנו של המקצוע טיפול באמנות, ולהבין האם מטפל באמנות חייב לאהוב חומרים פלסטיים?
    אני למשל, אדם שמאוד מחובר לתחום הטיפול והתרפיה, אך מעולם לא הייתי מהאנשים שיוצרים באמנות פלסטית יצירות וחושבים דרך השפה הזאת. (אני כן אוהבת מאוד לצייר ולהביע עצמי באופן זה), אך בגדול- אני בן אדם ורבלי, שאוהב אמנות, אבל לא משתגעת על נגיעה בחומרים פלסטיים כאלה ואחרים.
    האם מטפל חייב להיות אמן בעצמו? האם מטפל חייב לאהוב את ההתעסקות בחומרים הללו? (מצטערת אם שאלותיי נראות טיפשיות או טריוואליות, אני ממש בהתלבטות- באיה סוג של תרפיה לבחור), ייתכן שכדי לי ללכת על בבליותרפיה,
    אם כן, היכן לומדים זאת לתואר חוץ מאונ' חיפה? האם זה מקצוע מוכר כמו טיפול באמנות פלסטית?
    מצטערת על הבילבול.... אודה לתגובתכם! חג שמח ושנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התאמה אישית למקצוע

הוספת תגובה

• התאמה אישית

ד``ר עפרה קמר
    21/09/2010

איילת שלום
    השאלות שלך לא טיפשיות, נראה לי שמאוד חשוב לשאול אותן לפני שבוחרים לעסוק במקצוע מסויים.
    חשוב מאוד שהמטפל באמנות יהיה בקשר עם אמנות כל הזמן על ידי עשייה אמנותית , ביקור בתערוכות וכ"ו.
    חשוב להתנסות בסוגים שונים של אמנות פלסטית בטכניקות שונות ולהכיר את כל החומרים שנמצאים בחדר הטיפולים , צריך לזכור שלפעמים אנחנו עובדים עם המטופלים ויוצרים יחד אתם, כלומר ממש נוגעים בחומר, חשוב שלא תהייה למטפל רתיעה מהחומרים שהמטופל עובד אתם.
    שנה טובה, ובהצלחה בבחירת המקצוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאמה והתלבטות....

לימור
    22/09/2010

עפרה שלום, וחג שמח
    תודה על תשובתך, אני רוצה לחדד ולומר כי אין לי רתיעה מהנגיעה בחומרים השונים, אך מעולם לא הייתי מסוג האנשים שעסוקים ביצירה מחומרים (כמו שיש בהחלט משוגעים לדבר), אני כן נהנית ליצור, בעיקר ציורים אקספרסיביים, ומאוד מחוברת לנושא הטיפול,
    אני גם מגיעה מרקע של אמנות , בפן התאורטי שלה, ובהחלט מבקרת במוזיאונים ומחוברת לתחום.
    אך, כפי שציינתי קודם, לא תמצאי אותי יוצרת לדו' פסל מעיתונים או קרטון- משום שלזה אני לא כ"כ מתחברת, וגם למען האמת, לא הזדמן לי.
    לאחרונה התחלתי סדנת השלמות של 300 השעות הנדרשות, ועל כן השאלות מאוד מהותיות לי כרגע. האם אני בכיוון הנכון? אולי עלי פשוט להחשף לחומרים בכדי להבין טוב יותר?
    האם מטפלת באמנות צריכה להיות אדם ורבלי? הרבה בילבול עולה, ואני מקווה שתוכלי בעזרת נסיונך בתחום, להאיר לי קצת את הדרך...
    שוב תודה רבה,
    אילת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיילת

מיה גל M.A.
    21/09/2010

אוסיף רק שכמובן שאת יכולה לבחור גם בתחום טיפול אחר - דרמה, פסיכודרמה, תנועה וכיוצ"ב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו