כל כל כותרת פסיכוטרפיה היא טיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כל כל כותרת פסיכוטרפיה היא טיפול
    שרון
    19/10/2010

לידיעה קיים שוק פרוע במיוחד של מטפלים מכל סוג.
    כל דבר שזז הפך לפסיכוטרפיה.
    ויש שאף מגדילים ובונים פסידומדע ומדברים ברמה מולקולרית של מכון וויצמן
    לסוגיות שהצניעות יאה להם.

חבל שמשרד הבריאות לא מבצע סדר בתחום.

מה שחשוב זה לא הטכניקה אלא ההכשרה של המטפל - ולא פלא שבתחום הטיפולי: רק עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה ,ריפוי בעיסוק, פיזיוטרפיה וקלינאות שפה ,סיעוד וחינוך מוצאים את מקומם באונברסיטה...אנשים אילו מחוברים לאגודה עם אתיקה מקצועית ואוחזים ברישיון של משרד הבריאות או החינוך כל היתר זה אילתורים....וראוי לדעת.

מאדם מודאג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כל כל כותרת פסיכוטרפיה היא טיפול - תגובה

מיה גל M.A.
    19/10/2010

שרון שלום,
    את צודקת שתחום הפסיכותרפיה כיום הוא תחום פרוץ ואני מבינה את תסכולך ותרעומתך. חוק הפסיכותרפיה אמור לעבור בקרוב ולהסדיר את התחום.
    טיפול בהבעה ויצירה הוא תחום טיפול רציני ביותר הדורש לימודים רבים, הן עיוניים-תאורטיים והן מעשיים-חווייתיים, הכשרה, פרקטיקום, הדרכה ובחלק מהמוסדות (כמו במוסד שאני למדתי בו) גם כתיבת תזה. בחלק מהמוסדות זהו תואר שני (באונ' לסלי ובאונ' חיפה), ורמת הלימודים היא בהתאם. מעבר לכך גם לאחר קבלת התואר השני או התעודה הלימודים בתחום זה לעולם אינם נגמרים, ומטפל המחוייב למקצוע ממשיך להעשיר את הידע שלו ואת נסיונו המקצועי באמצעים רבים ושונים.
    עם זאת, תמיד, בכל מקצוע טיפולי, יש לבדוק הן את הכשרתו של המטפל והן להתרשם מאשיותו ומרצינותו.
    לדאבוני אני יכולה לומר לך שגם בתחומים מוסדרים ורשויים כגון פסיכולוגיה קלינית ועבודה סוציאלית, המחוייבים באופן רשמי לאתיקה מקצועית, קייימים לא מעט מטפלים העוברים על כללי האתיקה, מטפלים בבני אותה משפחה, בחברים ועוד ועוד חריגות קשות. האתיקה של איש המקצוע היא בראש ובראשונה מכח האתיקה האישית שלו, ולא מכח תקנון כלשהו שהוא כביכול מחוייב אליו. באופן אישי אספר לך שסירבתי לבקשות רבות לטיפולים מסיבות אתיות (קשר חברתי רחוק, קשר משפחתי רחוק וכדומה). זאת, למרות שאכן במצב החוקי כיום אינני מחוייבת לתקנון אתי כלשהו. אולם האתיקה מנחה אותי בכל יום ובכל שעה שאני מטפלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו