השתלבות מקצועית כמטפלת באומנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השתלבות מקצועית כמטפלת באומנות
    שואלת
    08/11/2010

שלום,

יתכן וזה אינו המקום המתאים לשאילת שאלות אלה ועל כן אני מראש מסייגת את תהיותי/שאלותי:

סיימתי את לימודי לפני כשנה כמטפלת באומנות -בוגרת לסלי.

מסיום לימודי השתלבתי במערכת החינוך ובמרכז טיפולי אחה"צ- השכר עגום ומתסכל לאור ההשקעה המרובה והאנרגיה הנפשית, מעבר לכך שההשתלבות במערכת החינוך כאשת טיפול ,התנאים הפיזיים,ההבנה הטיפולית ומפגש השפות השונות מורכב וקשה מאוד .

הגעתי למקצוע הטיפול לאחר שינוי מתחום אחר וממקום אמיתי של נתינה ואהבה לתחום אבל ! אני חשה שהרבה מאוד משתנים לא היו ידועים לי אז :
    כשעובדים עם אוכ' ילדים -בבקרים העבודה היא בבתי ספר ושם התנאים לא פשוטים
    על מנת לעבוד אחה"צ -ערב נדרשת גמישות רבה כשמדובר במשפחה
    והשכר העלוב-כל אלו יחדיו יוצרים תמונה מתסכלת עבורי..

פנייה לאפשרות של קליניקה לא נראית לי כרגע באופק ואני רוצה להגיע אליה ממקום בשל-אך אני תוהה מהו פרק הזמן הסביר לעבוד כעצמאית? אילו אפשרויות נוספות פתוחות בפני מטפלים באומנות שעובדים עם ילדים בתנאים הולמים את המקצוע ואת היותי אדם בעל ידע ,ניסיון( גם אם מועט בשלב זה)?
    חבל לי שבשום מקום אקדמי לא מכינים אותך באופן אמיתי לקשיים שבחוץ בתחום זה ולקושי האמיתי להתפרנס באופן מכובד וראוי.
    אשמח אם תוכלו מעט להתייחס לדברים שציינתי,
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

אלכס
    08/11/2010

לצערי, תנאי השכר העלוב במקצעות טיפוליים במגזר הציבורי זה דבר רע כשלעצמו אך ידוע בדרך כלל מראש למי שמתחיל ללמוד...
    האם את מקבלת(קיבלת) הדרכה כאשר עבדת בבית הספר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן.....

שואלת
    08/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלבות מקצועית כמטפלת באומנות - תגובה

מיה גל M.A.
    08/11/2010

שלום לך,
    את מתארת מצב מוכר, עצוב ומתסכל. אכן העבודה הטיפולית במקומות ציבוריים אינה מתוגמלת כראוי, לא כל שכן ביחס להשקעה הרגשית, לידע וליכולות הנדרשות.
    אני מציעה לך לנסות לברר אפשרויות עבודה דרך עמותות שונות, כפרי- לנסרית, לעיתים השכר דרכן עשוי להיות גבוה יותר. לצערי איני יכולה להמליץ על עמותות ספציפיות. לעיתים עבודה קבוצתית היא מתגמלת יותר, נסי לבדוק בבתי אבות למשל.
    קיימים גם מרכזים טיפוליים פרטיים שהשכר בהם גבוה יותר.
    השנים הראשונות הן אכן קשות, אך אם ליבך מצוי בטיפול אני מקווה שתעברי משוכה זו ותצליחי להגיע גם לקליניקה פרטית, שהעבודה בה מתגמלת יותר.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו