טיפול באומנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול באומנות
    נילו
    09/02/2011

שלום רב,

בני בן 6 וחצי עובר שינויים והתמודדות לא פשוטה עם המעבר לכיתה א', ומגלה סימני מצוקה ורגרסיות התנהגויות.
    הוא מצליח מאוד בלימודים והקושי שלו הוא יותר רגשי חברתי.
    במסגרת בית הספר הציעו לי טיפול על ידי סטאז'רית שמטפל במשחק כהגדרתה בהתאם לתיאוריה של פוירשטיין, והטיפול יערך בזמן הלימודים.
    אני חשבתי לקחת אותו לטיפול באומנות, במיוחד מכיוון שהוא נהנה מאוד לצייר ומגיע גם לתוצאות יפות, כל זאת מתוך הידיעה שהתבטאות בע"פ קשה לו יותר.

תחילה אני שואלת לגבי שתי אופציות הטיפול שהצעתי - איזו עדיפה?
    והייתי שמחה לקבל המלצה על מטפל/ת באומנות באיזור מבשרת ציון שבירושלים.

תודה!
    ושמחה על מציאת היריעה הזו...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול באומנות

הוספת תגובה

• טיפול באומנות - תגובה

מיה גל M.A.
    10/02/2011

נילו שלום,
    ראשית אני שמחה על הקשבתך למצוקתו של בנך ועל נכונותך לסייע לו רגשית.
    באשר לשאלתך, שתי האופציות טובות, אולם קודם כל חשוב לדעת שטיפול בתוך ביה"ס הוא מעט שונה מטיפול מחוץ לביה"ס. הטיפול בתוך ביה"ס כפוף לצרכי ביה"ס, אם יש טיול או הצגה או כל פעילות אחרת ביום של הטיפול, הרי שהטיפול מתבטל, וכמובן שבכל החופשים מביה"ס לא מתקיים טיפול. השעה הטיפולית היא 45 דקות אולם בפועל הרבה פעמים עד שהילד מגיע לטיפול עוברות מס' דקות כך שהטיפול גם קצר יותר. בנוסף בד"כ בטיפולים בביה"ס מתקיימות מעט פגישות עם ההורים, כך שההורים פחות מעורבים בתהליך הטיפולי.

בטיפול מחוץ למסגרת ביה"ס מגבלות אלה לא מתקיימות, ובד"כ ההורים בעצמם נפגשים מדי פעם עם המטפלת לקבלת הדרכה ויעוץ ולשיתוף הדדי.

לגבי העובדה שבביה"ס זו סטאז'רית - אין הדבר מעיד על איכות הטיפול, אולם ברור שיש לה פחות נסיון מאשר למטפלת ותיקה.

לגבי התלבטותך בין טיפול באמנות לטיפול במשחק - מטפלים רבים ואני ביניהם משלבים בין סוגים שונים של תרפיות להשגת הבעה מיטבית, בהתאם לנטיותיו ולצרכיו של הילד. אינני מגבילה את עצמי לסוג אחד של אומנות. גם ילד שמתקשה להתבטא מילולית יכול להביע את עצמו בדרך של משחק, וכמובן שגם דרך אמנות פלסטית. למיטב הבנתי שיטתו של פוירשטיין אינה תרפיה במשחק אלא שיטה מובנית וקוגניטיבית להתמודדות עם מצבים חברתיים, שנעשית בקבוצה ולא בטיפול פרטני. אינה מכירה אותה לעומק אולם זה שונה מאד מטיפול דינמי פרטני באמנויות - משחק או אמנות פלסטית. הטיפול באמנויות עובד לעומק, כמו טיפול פסיכולוגי, ואינו מתרכז במתן אסטרטגיות. את מוזמנת לפנות אלי במידה ואת זקוקה ליעוץ נוסף. בהצלחה!
    מיה גל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו