פסיכודרמה או דרמה תרפיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסיכודרמה או דרמה תרפיה
    בתיה
    15/05/2011

אני מאוד רוצה להירשם ללימודים בתחום ולא מצליחה להבין האם עליי לפנות ללימודי פסיכודמה או דרמה תרפיה.
    הבנתי שההבדל טמון בעיקר בכך שהפסיכודרמה ישירה יותר,עושה שימוש בכלים ישירם כגון משחקי תפקיד, והדרמה תרפיה העושה גם היא שימוש באותם הכלים פחות או יותר אבל בגישה השלכתית יותר ועקיפה.שתיהן גישות טיפול הן אישיות והן קבוצתיות.האוכ' מגוונות.בתחילה היה נראה לי שדרמה תרפיה היא יותר לילדים .
    נראה שהן בעצם גישות משלימות, והמטפל הוא זה שצריך להרגיש האם הקבוצה בשלה לכלי ישיר יותר מהכלים של הפסיכודרמה או לכלי השלכתי יותר מתוך הדרמה תרפיה.
    יש מוסדות שנותנים תעודה של אחת מהשתיים, אין לימודים משולבים אז איך יודעים בעצם מה באמת כדאי ? הייתי רוצה ללמוד את הכלים של שתי הגישות. יש איזה הבדל מהותי שאני מפספסת?
    סליחה על האורך, באמת מבולבלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פסיכודרמה או דרמה תרפיה

הוספת תגובה

• פסיכודרמה או דרמה תרפיה - תגובה

מיה גל M.A.
    15/05/2011

בתיה שלום,
    שאלתך מפורטת ואכן עומדת על הבדלים מהותיים בין פסיכודרמה לדרמה תרפיה. קשה לי לייעץ לך מה יותר "כדאי" ללמוד. הדגשים הם שונים והשאלה מהי נטיית ליבך. כדאי לך ללכת להתנסויות בפסיכודרמה ובדרמה תרפיה ולראות מה יותר מדבר אלייך באופן אישי.
    אוכל לומר לך מנסיוני שאף שהתמחיתי בלימודיי בפסיכודרמה, הרי שכאשר אני עובדת עם ילדים אני משתמשת הרבה מאד בדרמה תרפיה (או בפסיכודרמה לילדים, כפי שחלק מאנשי המקצוע מכנים זאת), היינו בכלים השלכתיים ומרחיקים של משחק, בובות וכדומה, ואף כתבתי את התזה שלי על כך. ועם מבוגרים אני בד"כ משתמשת יותר בפסיכודרמה, אולם גם איתם ניתן לשלב כלים של דרמה תרפיה.
    לפי ראיית העולם המקצועית שלי, בסופו של דבר, כאשר את עוסקת בטיפול בהבעה ויצירה, את קודם כל מטפלת. השיטה שבה את משתמשת יכולה להיות מותאמת לכל מטופל בהתאם למה שמתאים לו, לשלב הטיפולי ולתכנים העולים. ככל שצוברים נסיון וידע רבים יותר ניתן לשלב בין אופנויות שונות של אמנות ובין גישות שונות.
    עצה נוספת שאוכל לתת לך היא לבדוק האם נטייתך היא לעבוד יותר עם ילדים - ואז הדגש הוא דרמה תרפיה, או עם מבוגרים - ואז הדגש עשוי להיות על פסיכודרמה.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו