מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממה זה יכול להיות ?בת 2518/02/2009
שלום רב , כבר שבוע סובלת מיציאות דמיות (אדום קהה + משהו צהוב ) וזה מלווה בכאבי בטן חזקים ...ממה יכול להיות זה ? אם לפני שנתיים סבלתי מאותם תסמונים ולא נתגה כלום ( עברתי בזמנו הרבה בדיקות כמו CTבטן , קולונוסקופיה , צילומים בטן שונים,בדיקות דם,... שונות וכולן תקינות וחוץ מזה אצל פרוקטולוק והוא אמר שמבחנתו הכל גם תקין ... ) אז... ממה יכול להיות ? תודה מראש על כל עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה דמית
ד''ר אהוד מלצר18/02/2009יציאה דמית מחייבת תמיד בירור. תיתכן דלקת - זיהומית או אחרת. יש לפנות בהקדם לגסטרואנטרולוג.
בברכה,
דר מלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסקופיה - אי ספיקת כליותאיריס14/02/2009
שלום, אבי בן 63 סובל מאי ספיקת כליות(ומאשלגן גבוהה) עומד לעבור קולונסקופיה. הוא קיבל תמיסת "מרוקן חדש " לניקוי המעיים. האם התמיסה בטוחה לשימוש עבורו? האם עליו לשתות את כולה? תודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איריס
ד''ר אהוד מלצר15/02/2009שלום רב,
מרוקן הוא התכשיר היחיד המותר לחולים עם אי ספיקת כליות. הוא אינו נספג, אינו "מושך" נוזלים ואינו משנה את מאזן המלחים בגוף ומכאן בטיחותו. יש לשתות כמובן את כל המיכל. אין חשש להעמסת יתר של נוזלים מאחר והנוזל אינו נספג כלל, כאמור
בהצלחה
דר' מלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולקוסאני14/02/2009
אני בת 21, עברתי בדיקת גסטרוסקופיה לפני כשבועיים ואובחן אצלי דלקת בקיבה (אולקוס) , הרופא לא ציין דברים שאסור לי לאכול חוץ מצריכת אלכוהול עישון וקפאין, יש לי כמה שאלות. *האם ישנם מוצרי מזון שרצוי להמנע מהם כשיש אולקוס? *למה הבטן מתנפחת לי אחרי כל דבר שאני אוכלת? האם זה קשור לאולקוס או שמה זה משהו אחר. רצוי לציין שלקחתי כדורים סופחי גזים לפני כחודש בגלל הנפיחות, זה עזר עם הגזים אבל הנפיחות נמשכת. אני שוקלת 48 גובה 154. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני
ד''ר אהוד מלצר15/02/2009שלום "אני"
1. דלקת בקיבה איננה "אולקוס"
2. לרוב אין קשר לתזונה, אלא אם את מרגישה החמרה בתסמינים אחרי מזון מסויים ואז תדעי בעצמך להימנע ממנו
3. בטן נפוחה היא לרוב סימן של מעי רגיש ולא קשורה קרוב לודאי לממצא שהיה בגסטרוסקופיה.
אני מציע שתחזרי לייעוץ אצל גסטרואנטרולוג לדון בהמשך הבירור או הטיפול בך, במידת הצורך
בברכה
דר' מלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקסשולה09/02/2009
כל הזמן יש לי מעין משהו שמפריע לי בגרון וגורם לקוצר נשימה מלווה בגרפסים מה זה?כל בדיקותי תקינות האם זה יכול להתאים לריפלוקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
ד''ר אהוד מלצר09/02/2009אחד הסמפטומים של רפלוקס ממושך יכול להיות תחושת גלובוס ("משהו תקוע") בלע. אם בדיקת אאג שללה בעיות אחרות עליך לפנות לייעוץ אצל גסטרואנטרולוג כדי לבדוק אפשרות של רפלוקס ומתן טיפול בהתאם
בריאות שלמה
דר' מלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך ציסטי בתריסיריוןפרופ' אלכסנדר פיש04/02/2009
בני שלום רב:
אתה סובל מכאבי בטן ויש לך ממצא ציסטי בסמוך לתריסריון.
אנדוסקופיה רגילה לא יכולה לגלות ממצא ציסטי שלא בתוך החלל.
עושה רושם שהפטרון בEUS חוזר.
מציע שתגיע לרופא גסטרואנטרולוג שעוסק גם ב EUS ותביא את כל בדיקות הדמיה שעברת.
איחולי בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך ציסטי???
בני04/02/2009לעשות EUS חוזר עד פעם?או לעשות CT חוזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך של תהליך ציסטי
בני04/02/2009תודה רבה על התייחסות. מי מומחה מהפרופסורים בEUS ?באיזה מרכז רפואייש אחד כזה שעובד עם קופת חולים כליית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילותשרה03/02/2009
אני בת 30 מזה כחודשים התחלתי להרגיש בחילות ותנועת נוזלים בתוך הבטן המצב עכשיו הסתבך מתחילה להרגיש את תנועת הנוזלים גם מעל לבטן קצת והרגשת אי הנעימות הזאת נגמרת בשירותים וזה חוזר חלילה אתמול נכנסתי לשירותים עקב תנועות אלה והיה לי יציאות 4 פעמים גם כן מתחילה להרגיש טעם מרירות בפה, יש לי גזים בתדירות גבוהה דבר שלא הופיע קודם יש לי מין תחושת עייפות יש לציין שאני לא מרגישה כאבי בטן , עד כה אין ירידה במשקל, לא מרגישה צרבת מה הסיבה לתנועת נוזלים המוזרה בכל הבטן האם זה יכול להעיד על סרטן כיבה? אם לא אז מה ואילו בדיקות צריך לעשות כדי לברר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוליה
ד''ר אהוד מלצר03/02/2009יוליה שלום
תחושה של תנועת נוזלים בבטן יכולה לנבוע מתנועתיות יתר של המעי, בעקר לאור העובדה שאת גם מתרוקנת יותר פעמים מהרגיל. זה אינו סמפטום של סרטן קיבה. יחד עם זאת מאחר והתחושות שלך הן חדשות יחסית כדאי לפנות לייעוץ גסטרו כדי שמי שיבדוק אותך יוכל להתרשם ישירות אם יש צורך בבירור כלשהו.
בריאות שלמה
דר' מלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באיזור הקיבהאורית25/01/2009
שלום רב, אימי בת 55 בריאה בד"כ ומעשנת המון. לאחרונה מתלוננת על כאבים שבאים והולכים באיזור קיבה ואיזור מפתח הלב. הכאבים מגיעים עד לאיזור הצלעות והגב. לתופעה זו מלווים לאחרונה הרבה גרפסים קטנים (ולעיתים גם צרבות ,אבל פחות) שברגע שהיא עושה כואב לה. בעוד שבוע היא תעשה צילום ושט, קיבה ותריסריון. עד אז עפ"י הסממנים מה אומרות תופעות אלו למיטב ניסיונך? האם יש לבדוק גם את נושא הלב לאור האמור לעיל? תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן
ד''ר אהוד מלצר25/01/2009שלום רב,
כאב בטן בגיל של אימך יכול להיגרם ממגוון תופעות. לפני כל בירור אני ממליץ שאימך תפנה לייעוץ גסטרואנטרולוג בהקדם. לצילום קיבה אין כמעט ערך אבחנתי ונדירים המיקרים שאנו מבצעים אותו. במידה ותזדקק להדמיה כלשי, בדיקת הבחירה תהיה גסטרוסקופיה ולא צילום רנטגן, על כך צריך להמליץ גסטרואנטרולוג לאחר שייפגש איתה.
בריאות שלמה
דר' מלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקסלימור22/01/2009
אני סיימתי טיפול בחיידק בקיבה מוקסיפן קארין ואומפרה.ובגלל שאני סובלת תקופה ארוכה מקוצר נשימה ושיעול ועשיתי את כל הבדיקות כולל ריאתיות לבביות וכל בדיקות הדם והכל יצא תקין.הרופא אמר שזה יכול להיות ריפלוקס ואמר להמשיך את האומפרה עוד חודשיים לפחות.רציתי לשאול כמה זמן עד שהאומפרה משפיע על הריפלוקס?כי עדיין יש שיעןל.והאם ריפלוקס יכול לגרום לתסמינים אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
ד''ר אהוד מלצר22/01/2009לימור שלום
כאשר הביטוי של הרפלוקס הוא שיעול (ולא צרבת) יש צורך בטיפול במינון גבוה לפחות חודשיים. אם לא מושגת הקלה תוך חודשיים ייתכן וסיבת השיעול איננה ברפלוקס.
בברכה
דר' מלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העצה אבל
אניי22/01/2009אני מהיום מנסה להמנע לחלוטין ממוצרי חלב למרות שזה הכי קשה לי כי על זה כמעט כל התזונה שלי מתבססת ומה שנשאר לי לאכול זה חזה עוף עם ירקות וירקות וירקות. , האם יש תחליף לחלב שאני יכולה לשתות עם הנס קפה לפחות כי זה הכי קשה לי. וגם קבעתי תור לרופא גסטרולוג. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעותתת במיקום
אניי22/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצרי חלב
ד''ר אהוד מלצר25/01/2009אם יש לך אי סבילות לחלב זה בדרך כלל נובע מאי סבילות לסוכר החלב (לקטוז). על המדפים במרכולים יש חלב דל לקטוז (עמיד) שיכול להתאים, כמו גם חלב סויה. אפשרות אחרת היא לקנות (ללא מרשם) את האנזים החסר - לקטאז. יש מס' מוצרים כאלה בבתי המרקחת - פני לרוקח והוא יציע לך.
כל טוב
דר' מלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן תפוחה לבחורה עם משקל סביראניי21/01/2009
אני בת 21 שוקלת 48 גובה 153 אני עושה אירובי 3 פעמים בשבוע ואוכלת דברים לא משמינים, ברנפלקס, מוצרי חלב עד 3%, טונה במים, חזה עוף והמון המון המון ירקות, וכל מיני פתית או פריכיות ולחם קל.(ככה בכללי). בזמן האחרון יש לי תופעה מוזרה בבטן היא פשוט נפוחה כמו אישה בהריון, עד לפני כמה חודשים היו לי קצת קוביות בבטן אפילו, אני בדכאון מזה אני מרגישה שמנה ונפוחה ואני לא יכולה לעשות כלום. בשעות הערב היא מתנפחת כפול. אני מוצאת את עצמי בוכה כבר. לפני כחצי שנה היה לי את החיידק הליקובקטר פלורי, טיפלתי והוא עבר, אחרי הטיפול עברתי גסטרוסקופיה וגם יצא תקין. מה לעשות??????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בבטן
פרופ' אלכסנדר פיש22/01/2009
נפיחות בבטן יכולה להיות ביטוי של מספר מצבים:
1) אי סבילות לסוכר החלב (לקטוזה). דבר אשר גורם לכך שאנשים שצורכים חלב ודברי חלב עלולים לסבול מניחות בבטן ,גזים לפעמים עם יציאות מרובות.
2) יש מאכלים המגבירים יצירת גזים כגון קטניות, קרוב,כרובית , בצל,צנון. גם צריכת תאית וסובין כגון ה ברנפלקס שאת צורכת יכולים להיות סיבה.
3) בליעת אוויר (הקשור לעיטים למצבי מתח)
4) תסמונת מעי רגיש בא לידי ביטוי לפעמים בנפיחות בבטן.
5) סיבות אחרות נדירות מאוד הן גידולים או מיימת.
היית מציע לך –ניסיון קצר (שבוע-שבועיים) להימנע מצריכת חלב ומוצרי חלב. אם זה לא עוזר לנסות להמעיט במאכלים המגבירים יצירת גזים.
אם התופעה ממשיכה רצוי לבדוק אפשרויות אחרות יחד עם גורם רפואי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העצב, אבל
אניי22/01/2009אני מהיום מנסה להמנע לחלוטין ממוצרי חלב למרות שזה הכי קשה לי כי על זה כמעט כל התזונה שלי מתבססת ומה שנשאר לי לאכול זה חזה עוף עם ירקות וירקות וירקות. , האם יש תחליף לחלב שאני יכולה לשתות עם הנס קפה לפחות כי זה הכי קשה לי. וגם קבעתי תור לרופא גסטרולוג. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסי להימנע מהברנפלקס תלמה
אורן09/11/2010גם אני חוויתי חוויות דומות לשלך. שבועיים שלוש הסתובבתי
עם תחושת נפיחות\ כאבי בטן, גזים, תחושה כללית מאוד לא
נעימה בבטן. איך שהוא "עליתי" על זה שזה התחיל מאז שהתחלתי
לצרוך ברנפלקס תלמה. הפסקתי עם זה, והכל נעלם.
"פי 3 סובין מכל השאר" הם מתגאים בפרסומת.. נו נו, פי 10 כאבי
בטן וגועל נפש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנטון חוסר תאבוןפרופ' אלכסנדר פיש19/01/2009
שלום רב:
לנטון זאת תרופה שמורידה הפרשת חומצה ע'' הקיבה.
חוסר תאבון וגם הגברת תאבון מדווחות כתופעות לוואי נדירות מאוד של התרופה (פחות מ1% מהמקבלים).
לא ברור לי למה את נוטלת את הלנטון. כדאי לברר האם הבעיה או המחלה שבגללה את מקבלת את התרופה יכולה להיות הסיבה לחוסר תאבון.
איחולי בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
תוהה19/01/2009תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום נמוך +כאבי בטן חוזריםלאה17/01/2009
שלום, אני בת 30- בריאה. בחודשיים האחרונים כבר 3 פעמים קרה לי שאני מסתובבת יומיים עם בחילות ו/או כאבי בטן וקצת נפיחות בבטן העלינה וחום נמוך יחסית של כ 37.8 מעלות. הדבר מטריד אותי שכן לא זכור לי מעולם שהיה לי חום (חוץ מביחד עם צינונים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללאה
ד''ר אהוד מלצר18/01/2009שלום לאה,
ייתכן ומדובר בסך הכל בצירוף מיקרים של 3 אירועים של הרעלת מזון. יחד עם זאת, לאור זה שהתופעה חריגה אצלך ובכל זאת הופיעה 3 פעמים תוך זמן קצר יחסית, אני ממליץ בפנייך לפנות לגסטרואנטרולוג כדי להיבדק ולהחליט אם יש צורך בבירור כלשהו
בריאות שלמה
דר' מלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחלי13/01/2009
בעוד כשבוע עלי לעבור בדיקת גסטרוסקופיה. מה שמאוד מדאיג אותי זה שאסור לאכול ולשתות 8 שעות לפני הבדיקה. אין לי סכרת, אבל הקיבה שלי מאוד רגישה ואני חייבת לאכול כל 3 שעות, במיוחד בבוקר, כדי למנוע חולשה ותחושת עילפון כתוצאה מהרעב. ביום הבדיקה ארוחת הבוקר שלי תהיה במקרה הטוב בשעה :11:00...!!! אני חוששת מאוד להתעלף מרוב חולשה.( ועוד אחרי זריקת טישטוש...). האם יש משהו שיכול להקל עלי בביצוע הבדיקה??? כיצד מבצעים את הבדיקה אצל אנשים חולי סכרת, שאסור להם להמנע מהאוכל הרבה שעות??? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גסטרוסקופיה
ד''ר אהוד מלצר14/01/2009חלי שלום
בדיקת גסטרוסוקפיה מחייבת שהקיבה תהיה ריקה לחלוטין ולכן אין אפשרות לקצר את שעות הצום. מותר לך לשתות עד 4 שעות לפני הבדיקה וכדי להקל אפשר לשתות משקאות ממותקים (צלולים!!).
באשר לחולי סכרת, אין להם בעייה להיות בצום. כל שעליהם לעשות זה להקטין את מינון התרופות המורידות את רמת הסוכר, כדי למנוע ירידת יתר של הסוכר בעקבות הצום.
בהצלחה
דר' מלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגסטרוסקופיה-סכרת
פרופ' אלכסנדר פיש14/01/2009חולים עם סכרת אשר צריכים לעבור בדיקת גסטרוסקופיה צריכים להמנע מנטילת תרופות לאיזון הסכרת לפני הבדיקה . זה יעזור למנוע ירידה ברמת הסוכר.
במידת האפשר רצוי לתכנן ביצוע בדיקה בשעות הבוקר המוקדמות.
למרות שצריך צום של 8 שעות לפני הבדיקה מותר לשתות מיים עד 3 שעות לפני הבדיקה. דבר זה עשוי להקל.
בהצחלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)