מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ באזור הצלעותסיגלית14/12/2014
בת 65, בריאה בד"כ.
הנחתי באקראי יד על הצלעות באזור הבטן וגיליתי שבצד שמאל אני ממששת את הצלע בקלות ואילו בצד ימין יש שכבה שמורגשת כמו שכבת שומן על הצלעות. הלכתי לרופאת המשפחה שבדקה ואמרה לי שזה נראה לה פשוט שכבת שומן ושלא תמיד הגוף שלנו סימטרי. ליתר ביטחון שלחה אותי לאולטרסאונד שעדיין לא הגיע התור לביצועו. לעת עתה אני מרגישה סוג של אי נוחות מתחת לצלעות בשני הצדדים ולאו דווקא בצד ימין, ובעיקר אחרי אוכל, אבל גם בלי קשר לכך, לפעמים מלווה בקשיי נשימה שמצריכים אותי לשכבת על כרית מוגבהת.
אני כמובן אמשיך את הברור אולם רציתי לדעת מה זה יכול להיות, מאחר ואני מאוד מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ באזור הצלעות - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/01/2015טבעי שתרגישי "תחושות שונות" עד שתקבלי אבחנה. שכבת שומן מעל הצלעות לא צריכה לגרום לבעיות נשימה. התייעצי עם רופא המשפחה וראי מה יעלה האולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן בעייתיתדניאל24/11/2014
שלום אני בת 20,יש לי תקופות בהן יש ימים עם כאבי בטן חזקים.עכשיו למשל יש לי יומיים שבהם יש לי קצת בחילה,כאבי בטן,גזים,והבטן משמיעה המון קולות.אני מרגישה כאילו אכלתי המון ואני מלאה מצד שני יש לי חשק לאכול.זה קרה לי בעבר וקרה שיום אחר יום במשך 4-5 ימים זה היה ככה. במה יכולה להיות הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן בעייתית - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/01/2015מגוון סיבות. פני לרופא לבורור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CRPלימור24/11/2014
פרופ שלום
בת 40 שלשולים הרבה זמן. קולונסקופיה וביופסיה מהמעי הדק תקין וגם גסטרוסקופיה
בדיקות דם CRP 1.6
ESR 30
מה המשמעות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CRP - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/01/2015שיש להמשיך לברר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CT בטןעדי23/11/2014
שלום ותודה מראש על המענה.
מבקשת לדעת האם הבדיקה תקינה.
יש בסיכום כמה ממצאים שאינם ברורים לי, הבדיקה לאישה בת 80
מצורפים שני קבצים.
שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקובץ השני
עדי23/11/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת CT בטן - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/01/2015קשה לי לקרוא בבירור אך בכל מקרה מציע לפנות לרופא המשפחה לברר את התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה ושלשוליםלימור21/11/2014
פרופ שלום
אני בת 40 מזה כמה שנים טובות סובלת מהתקפי שלשולים ללא הסבר קולנסקופיה מלפני 6 שנים תקינה גסטרוסקופיה מלפני חצי שנה תקין
לפני כחודש זיהום ברגל קיבלתי אנטיביוטיקה והחלו שלשולים עבר כבר חודש עדיין משלשלת יש ימים קלים יותר ויש פחות. אך בשבוע האחרון החלו שלשולים צהובים מיימים עם כאבי בטן היה חום 37.7 . האם יכול להיות שבעקבות האנטיביוטיקה יש חיידק ומכיוון שלא טיפלתי עד כה זה מסתבך..? האם יש סיכון כלשהו??
כרגע כמות השלשולים התמעטה לפעמיים עד שלוש ביום אך הצהוב מיימי קצת מלחיץ
תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה ושלשולים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/01/2015את השלשולים במשך השנים יש לברר את סיבתם אם תדירותם גבוהה ומפריעה לך.
ביחס לשלולים העכשויים אלה קשורים לטיפול האנטיביוטי והשינוי באוכלוסית החיידקים עקב כך. עם הפסקת האנטיביוטיקה אוכלוסית החיידקים תתחדש והשלשולים יחלפו קרוב לוודאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת ביופסיה בכיבהאלי13/11/2014
אמא שלי עשתה ביופסיה בכיבה לאחר שהתלוננה על כאבים,התוצאה של הבדיקה:
1.consistent with hyperplastic polyp with asoociated acute
and chronic inflammation.
2.giemsa stain negative for h.pylori
אני מבקש הסבר לתוצאה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקת ביופסיה בכיבה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/01/2015הסבר צריך לקבל מהרופא שבצע את הבדיקה או שלח אותך לעשותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפורום הזה לא פעיל כנראהנירית11/11/2014
פעם אחרונה שהפרופסור ענה היה ב- מאי 2013 .
או שיענה או תבטלו את הפורום.
חבל שאנשים ישאלו שאלות ואף אחד לא יענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפורום הזה לא פעיל כנראה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/01/2015לא צדקת. אשתדל לענות יותר תכוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס קשהמשואה08/11/2014
שלום . אני כבת 21 סובלת מרפלוקס קשה כבר יותר מחצי שנה ..
יש לי הצטברויות של ליחה נוראיות. הרגשה של משהו תקוע בגרון וכאבים חזקים בבטן העליונה .
ניסיתי הכל. טיפול הומופאתי קנסויולוגי.. התחלתי דיקור בקופת חולים הלכתי לרופאים פרטיים שלקחו מלא כסף. אני נוטלת 80 מג נקסיום ליום .. וגם צמחי מרפא..
שום דבר לא עוזר.. אמרו לי שדיקור סיני אמור כן לעזור אבל צריך מישהו טוב מאד.
אם תוכלו להמליץ לי עם מדקר שיעזור לי .. החשק לחיות ירד מזמן וחוץ מלעבוד אין לי חשק לעשות כלום. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס קשה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גוף זרארמן05/11/2014
היי עקב חשד לבליעת גוף זר קבלתי מהרופא אאג הפניה לבדיקת גסטרוסקופית רציתי לדעת עם יש סיכון לסיבוך לאחר הבדיקה או ניקוב של איברים פנימיים היכולים לגרום למוות?ואם כן מה הסטטיסטיקה לגבי זה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גוף זר - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/01/2015משתנה בין מקומות שונים, בד"כ סיכון קטן. איני יודע מה הדבר שמפריע לך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת המעי הרגיזבחורה2804/11/2014
שלום, יש לי 3 שאלות בבקשה:
האם אפשר לאבחן IBS רק על ידי ביצוע קולונוסקופיה?
האם התסמונת היא כרונית או שניתנת לריפוי?
האם שימוש בגלולות למניעת הריון יכול להוות גורם להתפרצות התסמונת או להחרפתה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת המעי הרגיז - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/01/2015האבחנה אינה על ידי קולונוסקופיה
לתסמונת אופי כרוני אך נתן להקל
לא חושב שקשור לגלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי כריתה מלאה של מעי גס מלאהשרון01/11/2014
שלום . במשך שנים סובלת מבעיות במעיים . 6 פעמים חידק הילקטבטור . בקולנסקפיה הובחן מלרוטציה חלקית . ואז נעלמה . עצירות קשה מאוד בכל השנים . ואז ניתוח חרום של בקע עם גוש שנכרת . מאז התחילו תופעות קשות עצירות קשה שמגיעה לבה"ח ונתנו לי סירופ גסטרו טליברקס . ובמהלך היום שאני שותה ואוכלת מתנפחת . לא בצקות פשוט מתנפחת בכל הגוף ובעיקר באגן ברגליים והפנים . ואז עברתי . בדיקה של לחצים בפי הטבעת . שאין לי תחושה . לאחר שניפחו בלון מלא . ואז אמרו אניזמוס קשה . עברתי ביו פידבר ששם עשו לי מעקב נוזלים ושתן . שאני לא עושה פיפי כמעט במהלך היום . ואז בדיקת חלקקים שבה נקבע כריתה מלאה של המעי . מאז חיי נהיו קשים ביותר . כל האישפוז היה בצום . הדבר הראשון ששתיתי מרק גרם לי לתת חסימה . ומאז הקאות מרובות התנפחתי בצורה מפחידה . הפאוץ לא מתפקד . נהיה לי בעיה בכליות . והחזירו אותי למשלשלים לאחר שהעצירות חזרה . ובבדיקות נוספות של המעי הדק . המעי מאוד מאוד איטי . המעבר בקיבה איטי . דלקות בפאוץ התקפי הקאות . בחילות . הרגשה של גוש בגרון עד שלבסוף אני מקיאה . ירדתי 14 קילו . יש המלצה להאכלה דרך הוריד . לוקחת ויטמינים . הוסיפו לי כדור רוזולור . שלא עזר אבל החמיר את העצירות שהפסקתי . ואז לוקחת אותו שוב . והבעיה של הנפיחות מהשתייה ממשיכה . ואני כמעט לא עושה פיפי . יש בריחה של צרכים . וכל השתיה שאני שותה . יוצאת (סליחה ) מפי הטבעת . יש לציין שהגעתי הרבה פעמים לבה"ח מיובשת לחץ דם נמוך מאוד מאוד ופעם אחת הכליות היו ממש בלי תיפקוד . שכמעט והגעתי לדיאליזה . שנמצא בבדיקות הידרונפיזיזוס דו צדדי . וסובל מכאבים בכליות ודלקות שתן מרובות . מבה"ח שלחו אותי לקבל חוות דעת נוספת . אני כבר מיואשת שנה שלא יצאתי מהבית . מאז הכריתה של המעי הגס ... בבקשה זקוקה לנס ..... ולשתות ולאכול כמו אדם נורמלי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי כריתה מלאה של מעי גס מלאה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/01/2015כמובן שלא נתן לתת ייעוץ להיסטוריה כזאת דרך הרשת. פני לגסטראנטרולוג לייעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוף זר בגרוןאורם01/11/2014
היי אני בן 28 בריא לפני כמה ימים אכלתי והרגשתי שנתקע לי משהו בגרון אני חושד שזה חתיכה של ענף או עץ לאחר בדיקה של אף אוזן גרון וסיטי הוא לא רואה כלום אך טוען שהסיטי לא מראה חתיכות עץ והמליץ לי גסטרו אנטרולוגיה השאלה שלי מה עליי לעשות האם בגסטרו יוכלו לעזור לי האם זה מסןכן? אני כבר כמה ימים מסתובב ומרגיש דקירות אך עם הקלה כול יום פחות הרופא טוען שאם זה לא עצם של דג אז לא לא מסןכן והגוף סופג הכול סליחה על השאלה הארוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוף זר בגרון - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/01/2015דרך הבירור היא גסטרוסקופיה ובדרך כלל אינה מסוכנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע בנשימהאנונימית23/10/2014
שלום, אני נערה בת 19.
בשנה האחרונה אני סובלת מריח צואתי בנשימה, כמו גם מגזים, נפיחות בבטן ועצירות. המצב יוצר אצלי אי נעימות וצורך באכילה מרובה. הבעיה היא שיש לי גם ריח חריף מהפה לאחר אכילה (בעיקר של פחמימות). אני מתביישת לפנות לרופא, ולכן המצב הלא נעים נמשך וזה כבר בלתי נסבל.
יש לציין שבשנתיים האחרונות אני צורכת בקבוק קולה זירו בכל יום, ואני חוששת שזה השפיע על תהליכי העיכול בגופי, וכי הוא מהווה מקור/גורם לבעיות הנ"ל (הוא לפחות חלק מהגורמים)
האם יש לך כיוונים להבחנה? מה ניתן לעשות? למי לפנותץ
אשמח לתשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע בנשימה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/01/2015יש לטפל ראשית בעצירות.
ריח רע מהפה קשור גם למצב השיניים , פני גם לזה לייעוץ אצל רופא שיניים.
בכל מקרה יש להתייעץ עם גסטרואנטרולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכיס -המרה ודלקת בלבלברני23/10/2014
הי
אני בת 54 .הגעתי למחלקת רפואה דחופה(מיון) באישון לילה עם כאבים חזקים מאד ברום הבטן, עם הקאות מרובות ביותר והרגשה איומה.
הובחנה דלקת חריפה בלבלב שנובעת מאבן שהיתה בכיס המרה ונדדה לכיוון הלבלב.
אושפזתי במחלקה כירורגית בצום מוחלט(לא אוכל ולא שתיה) ועם אינפוזיות לווריד.
לאחר 5 ימים ביצעו בדיקה עם חומר ניגודי של דרכי המרה ולאחר מכן הסירו את כיס המרה בניתוח לפרוסקופי.
יומיים לאחר מכן שוחררתי הביתה.
1.
מה מומלץ לאכול בשבועיים הראשונים ?.2. מה מומלץ לא לאכול בשבועיים הראשונים?
3. האם יש צורךבהמשך ברור ומעקב
ולאיזו מחלקה רפואית עלי לפנות כדי לוודא שהלבלב לא נפגע וגם לא הכבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים בכיס -המרה ודלקת בלבלב - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/01/2015אופא המשפחה יעקוב אחרי המעבדה כדי לוודא שהכל מסתדר.
רק אם הבדיקות תמשכנה להיות מופרעות יש מקום לברר.
אין הגבלה תזונתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זונדה ופגרחל22/10/2014
שלום
האם יש מגבלת זמן בשימוש בהאכלה בזונדה?
מאושפז שמקבל הזנה (לפני כן אכל מהפה עם מזרק) דרך זונדה מזה כשלוש חודשים.
ככל הנראה לא צפוי לחזור לאכול מהפה, והתוכנית בהמשך היא להאכלה דרך פג.
הבנתי שלא ניתן לבצע הפג בעת האשפוז מאחר והמצב הכללי/זיהומי לא יציב.
כמה זמן אפשר למשוך עם הזונדה? מה הסיכונים שבזה? והאם יש מקרים שמבצעים את הפרוצדורה גם בחולה עם זיהום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זונדה ופג - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/01/2015נתן למשוך זמן ממושך.
למה האישפוז הממושך? איני מוצא סיבה לאי הכנסה אם מצבו יציב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)