מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתלבטתאחת08/02/2015
בת 30 בריאה ללא היסטוריה משפחתית של סרטן.
בחצי שנה האחרונה יש לי יציאה כל בוקר( בעבר זזה היה משתנה ולא קבוע בבוקר) כאשר הצואה ברוב הפעמים היא כמו מס' 5 בסולם בריסטול. בנוסף ב3 חודשים האחרונים יש תחושת לחץ/כאב בפי הטבעת. נבדקתי מס פעמים על ידי פרוקטולוגים וקבעו שאין פיסורה או טחורים. עברתי בדיקת רקטוסקופיה שנמצאה תקינה מלבד טחורים מעט גדושים. האם יש צורך בביצוע קולנסקופיה למרות שאין כאבי בטן אין ירידה במשקל ואין דימום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתלבטת - תגובה
פרופ' נחום ויסמן10/02/2015תתיעצי עם גסטרואנטרולוג שגם יקח אנמנזה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לבדיקת קולונוסקופיהבחורה2804/02/2015
שלום רב,
הרופא רשם לי תרופת מוביפרפ להכנה לבדיקה. אין את התרופה הזו בבתי המרקחת, במקום זה רופאת המשפחה רשמה לי תרופת פיקו סלקס. האם יש הבדל בין התרופות? כמו כן יש הבדל בהוראות ההכנה לבדיקה .(בחלק כתוב 1 יום, בחלק 4 ימים...) כמה ימים עליי להתכונן לבדיקה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לבדיקת קולונוסקופיה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן10/02/2015יש הבדלים.
תתיעצי עם הגסטרואנטרולוג שיבצע את הפעולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר ובלאגן במערכת הפהיואל03/02/2015
שלום רב,
לפני מספר חודשים לאחר שינוי תזונתי תקופתי התפרץ בצידי הלשון שלי עטרת לבנה, כאשר מסתכלים מלמעלה זה מעוות מעט את הלשון והופך אותה למשוננת מעט, כמו כן היא מעט לבנה/צהובה. לפני מספר חודשים רופא אף אוזן גרון אמר לי שיש לי קנדידה בלשון ונתן לי דקטרין ג'ל שלא עזר ככ ומאז אבד לי חוש הטעם ומערות האף שלי מנופחות לפרקים. כמו כן שיעול הכולל ליחה מגיח מדי פעם בתום ארוחות. ובנוסף כל כמה זמן יש לי בבסיס הלשון (החלק שקרוב יותר לשקדים) נקודות שמדי פעם כואבות כמו אפטות אבל הן לא והלשון מעט מעוכה בהן.
במקביל אובחן אצלי הליקובקטר פילורי (אשר עשיתי לו טיפול אנטיביוטי וכן טיפול נטורפתי.) שנראה לי שעדיין לא עבר.
הסיבה שאני כותב כאן היא מכיוון שאינני מבין מדוע חלל הפה שלי מגיב באופן הזה ? האם אלו תסמינים של הליקובקטר ? של קנדידה ?
למי עלי לפנות ?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר ובלאגן במערכת הפה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן03/02/2015גם בחלל הפה יש חיידקים ופטריות ואלה מגיבים לשינויים ביציאה, למתן אנטיביוטיקה וכו. לדעתי גסטרואנטרולוג יוכל לעזור ולהסביר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות אחרי אנטיביטיקה צפוויט פורטהאור01/02/2015
לפני שבוע אובחנה לי דלקת באוזן, הרופא רשם לי
אנטיביוטיקה " צפוויט פורטה", בבית המרקחת נתנו לי כדורי
פרוביטיקה "נ'ארו דופילוס" במינון של 1 ליום, ומאז אני סובל
מצואה קשה וכאב ביציאות, מה עלי לעשות כדי להקל על היציאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות אחרי אנטיביטיקה צפוויט פורטה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן03/02/2015חיידקים שונים יש אפקטים שונים בבני אדם שונים. נסה להפסיק את הפרוביוטיקה. זמן לא ארוך לאחר הפסקת האנטיביוטיקה תחזור אוכלוסית חיידקי המעי להיות כמו קודם וגם הרגלי היציאות יחזרו כנראה לשיגרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת אם זה קשור לפורוםנועה199531/01/2015
אני
בתהליך לצאת מבולימיה אחרי שנה, השאלה שלי היא האם מערכת העיכול תחזור לתפקד כראוי אם ייפסקו ההקאות ולקיחת החומרים המשלשלים? סובלת מכאבים עצירות שלשולים בטן קשה ונפוחה ומעי רגיז. זה יעבור? רע לי מאוד היה לי חילוף חומרים מהיר והרסתי הכל. יש סיכוי שזה יחזור להיות כמו פעם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת אם זה קשור לפורום - תגובה
פרופ' נחום ויסמן03/02/2015תיאורטית כן אבל התהליך יכול להיות ממושך. תלוי בהרבה פרמטרים כמו משך הבולמיה, כלכלה נוכחית, הקאות וכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהיא הסננת אומנטום?שלמה30/01/2015
בתוןצאת סיטי מופיע הביטוי אבחנה של שינוי והסננת האומנטום מה פירושו?
תודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהיא הסננת אומנטום? - תגובה
פרופ' נחום ויסמן30/01/2015האומנטום הוא קרום נמכסה את אברי הטן הפנימיים ובבדיקה נמצא שיש שם דלקת או ננצא אחר. דורש כמובן בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גסרוסקופיהאורי29/01/2015
שלום רב
אני בן 41, בריא בדרך כלל, עקב תלונות על בטן נפוחה , גזים, וכאבים עמומים, נשלחתי לבצע בדיקת גסטרו ובדיקת קלונוסקפיה- תוצאות הקולונוסקפיה- תקינות, ולהלן תוצאות בדיקת הגסטרוסקופיה:- 1. ושט- איזופגיטיס דרגה A.
2. קיבה- גסטריטיס דיסטלית קלה.
3. בצל התריסריון- התכייביות קטנטנות בבצל בחומרה קלה.
נלקחו ביופסיות.
אבקשכם להתייחס לתוצאות הללו ולהסביר לי בבקשה מה משמעות הדברים והאם ניתן לטפל בדברים הנ"ל, וכמו כן רציתי לדעת אם הבעיות הללו גורמות לבטן נפוחה והרגשת מלאות והרבה גזים ואי נוחות וכאב בטן עמום.
נא התייחסותכם- מודאג מאוד.
ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גסרוסקופיה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן30/01/2015אני מאד מעריך את כל שאלותיך. ממליץ שתפנה אותן לגסטרואנטרולוג שעשה לך את הבדיקות וישמח להסביר לך ולהתייחס למה רלוונטי לגביך ספציפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בחיידק הליקובקטר פלוריחן29/01/2015
בבדיקת נשיפה גילו שיש לי חיידק הליקובקטר פלורי .
הרופא הביא לי לקחת שלוש אנטיביוטיקות.
clarithromycin 250 פעמיים ביום כפול 2
250 metronidazole שלוש פעמיים ביום כפול 1
500 amoxicllin trihydrate פעמיים ביום כפול 2
האם זה נורמלי כל כך הרבה כדורים ?
האם אפשר לקחת משהו אחד מהם בלבד נירא לי לא הגיוני כל כך הרבה כדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחיידק הליקובקטר פלורי - תגובה
פרופ' נחום ויסמן30/01/2015זה הנטהג אך יש להפנות את השאלה לרופא שנתן לך את התרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תזונה בחולה סיעודיבנימין29/01/2015
שלום
חולה סיעודי שמוזן ב - ג'יביטי (מזון יחיד) דרך פג ובאופן פתאומי (ייתכן בטעות) קיבל במקום זה אוסמלייט. האם זה עלול לגרום לבעיות בעיכול?
האם זה יכול לגרום לבעיות בספיגה ו/או ריפלוקס וכדומה?
כמו כן, איך אפשר לדעת אצל חולה סיעודי שלא ממש מתקשר באם יש לו בעיות של ריפלוקס כתוצאה מפעילות לא תקינה של השוער הוושטי?
במיוחד אם ריפלוקס עלול לגרום לשאיפת תוכן קיבה/אספירציות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תזונה בחולה סיעודי - תגובה
פרופ' נחום ויסמן30/01/2015לא , אוסמולייט לא יעשה כל בעיה ובטח לא בחשיפה חד פעמית.
רפלוקס נתן לחשוד כשיש דלקות ריאה חוזרות, אם מוצאים שאריות אוכל בפה וכו.
תמיד נתן לעשות גסטרוסקופיה לראות סימני רפלוקס, גם לחולה דימנטי.(כמובן בהסתייגויות שונות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהגל25/01/2015
שלום רב,
שמי נעמה בת 25 .בד"כ בריאה. רציתי לשאול,
אם בכיתתי הייתה מישהי שחלתה בוירוס הקאות ושלשולים והגיעה לאחר 4 ימים (אחרי הוירוס) ומרגישה טוב, האם היא עדיין מדבקת ונושאת בוירוס? מה הסיכוי להדבק ממנה אם לא באתי איתה במגע (אך היא כן התעטשה בכיתה פעם אחת.)..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן30/01/2015אם לא באת עמה במגע , קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוקן בריום לתינוק על בטן ריקהשלמה25/01/2015
תינוק בן שנה וחצי שמהלידה סובל מעצירויות חוזרות ונשנות, כולל נפיחות בבטן בזמן עצירות, וקיים חשש להירשפרונג. אמור לעבור חוקן בריום בימים הקרובים, אבל בדיוק עכשיו יש הפסקה בעצירות והבטן לא נפוחה. שאלתי: האם חוקן בריום יכול לאבחן הירשפרונג כשכרגע אין עצירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוקן בריום לתינוק על בטן ריקה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן30/01/2015הבדיקה צריכה להראות את תגובת המעי לחומר הניגוד וצורת התקדמותו כך שיציאות לא שוללות את הבדיקה באנמנזה כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה אנדוסקופיתסיגלית24/01/2015
שאלתי לא זכתה לתגובה, אעלה אותה שנית:
בת 65
עשיתי היום בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. להלן סיכום הבדיקות:
בדיקה עם מערכת FUSE צ'קום קולון ימני רוחבי תקינים
דיברטיקולים בקולון שמאלי וסיגמויד רקטום תקין.(מעקב בעוד 5 שנים)
בגסרטו:בדיקה עם מכשיר FUSE -וושט עליון תקין GEJ בגובה 36-37 סמ מעל בקע של 3 סמ ללא אוזופגיטיס או ברט. קיבה ותריסריון-כולל אזור הפפילה- תקינים.
האם מישהו יכול לתרגם לי את התוצאות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה אנדוסקופית - תגובה
פרופ' נחום ויסמן30/01/2015כן כמובן וזה תפקידו של הרפא שעשה את הבדיקה.
מדוע אינך פונה אליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדמאיה24/01/2015
אני בת 44 בריאה .
בבדיקות דם לפני שנה ALP 149, ALT 53, שאר תפקודי כבד תקינים כולל GGT. וירולוגיה HBV ן-HCV שלילית.
צהבת שלילי , Liver Kidney Microsome Ab -שלילי Antinuclear Ab Adults-שלילי .
Smooth Muscle Ab-שלילי
TransGlutaminase (IgA) A-שלילי
ב-US כבד שומני. כולסטרול ל"ד וסוכר תקינים.
משקל לפני שנה52 גובה 149 ס"מ.
שוללת אלכוהול וסיגריות.
ירדתי 3 ק"ג לאחר דיאטה דלת שומן .
לפני חצי שנה נרמול כל תוצאות הכבד למעט ALP 150.ז.AMA שלילי.
בבדיקה אתמול ALP 160 , שאר תוצאות כבד תקינות. AMA שלילי.
האם מדובר ב- PBC או שהALP גבוה בגלל כבד שומני.
מה ניתן לעשות כדי לטפל בבעיה, האם יש בדיקות לא פולשניות כמו MRI כדי להגיע לאבחנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד - תגובה
פרופ' נחום ויסמן30/01/2015זו לא שאלה לפורום זה.
השאלות חשובות ועליך להבין וכן פני לגסטרואנטרולוג שמטפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי בחילה ואי נעימותיואב23/01/2015
בן 39, ללא בעיות רפואיות קבועות ללא צריכת תרופות קבועה.
מזה כשנה אני סובל מהתקפי אי נעימות על סף בחילות. בתחילה היה מדובר בהתקפים של פעם במס' חודשים לאחר מכן פעם במס' שבועות. ועכשיו זה ברצף של מס' ימים. יש קשר ישיר ומסויים לאוכל שלאחריו מגיעים אותם התקפי/הרגשה לא נעימה שמגיע מאזור החזה כלפי מעלה לגרון. בחודשיים האחרונים היו לי גם התקפי צרידות וגירוי בגרון.
ללא הקאות. יציאות סדירות לעיתים שלשולים. והרבה אויר.
ביצעתי בדיקות דם אך לא נמצאו ערכים לא תקינים מלבד ירידה בערך הברזל מתחת למינימום ועוד משהו לא קריטי לדברי הרופאה שלי.
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי בחילה ואי נעימות - תגובה
פרופ' נחום ויסמן30/01/2015לפנות לגסטרואנטרולוג שיעשה בירור ויטפל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה וגלולות למניעת הריוןבחורה2821/01/2015
שלום,
אני בת 27. רופא גסטרו הפנה אותי לביצוע בדיקת קולונוסקופיה.
אני נוטלת גלולות נגד הריון. בזמן ההכנות לבדיקה, מה עליי לעשות? האם ליטול את הגלולה כרגיל? האם זה אפשרי? אם כן, ההשפעה של הגלולה בזמן שלשול יורדת...יש פתרון לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה וגלולות למניעת הריון - תגובה
פרופ' נחום ויסמן30/01/2015התרופה בדרך כלל נספגת במעי העליון. הבכל מקרה ההשפעה במעי זמנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)