פורום גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי סבילות למים?
    עמוס
    21/01/2015

בחודשים האחרונים יש לי הרבה יציאות של צואה במהלך היום. (כשלוש פעמים ביום) היציאות האלו מגיעות תמיד אחרי שאני שותה כוס או שתיים של מים.
    אני יכול לאכול במהלך היום מה שאני רוצה, כמה שאני רוצה בלי שלשול. אבל ברגע שאני שותה מים מייד יש לי שלשול. לכן לדעתי יש קשר בין שתייה לבין השלשולים.
    שאלתי: האם יש לגוף שלי אי סבילות למים? ממה נגרמת הבעיה ואיך מטפלים בה?
    אני ממעיט בשתייה כמה שאני יכול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי סבילות למים?

הוספת תגובה

• אי סבילות למים? - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    30/01/2015

לא מכיר אי סבילות למים.
    גם שתית מים שגורמת לשלול באדם בריא שלא עבר ניתוח מעי לא זכורה לי.
    פנה לגסטרואנטרולוג כדי שיקח אנמנזה יותר מקיפה וינסה לעזור לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשולים שלא עוברים?
    יוסף
    18/01/2015

אני בחור בריא וצעיר בן 23. לפני כשנה התחלתי טיפול בתרופה נוגדת דיכאון בשם ציפרלקס. התרופה הזו גרמה לי לתופעת לוואי של שלשולים כרוניים, כשלוש פעמים ביום. לפני כחודש סיימתי את הטיפול בתרופה אך משום מה השלשולים נמשכים. עברתי בדיקת צואה ובדיקת דם כללית, הכל נמצא תקין. ולא נמצאו טפילים או סימנים לצליאק או פגיעה בתפקוד כליות ובלוטת תריס.
    התופעה של השלשולים החלה כאשר התחלתי ליטול את התרופה ציפרלקס אבל למרות שסיימתי את הטיפול התופעה הזו נמשכת.
    לכן אני לא יודע מה גורם לשלשולים? האם יכול להיות שהציפרלקס גרמה לי לסמטוחה במערכת העיכול ועכשיו הגוף לא מצליח להתאושש?
    האם גרמתי לעצמי נזק בכך שנטלתי תרופה שגרמה לי לשלשולים במשך שנה שלמה?
    מה עוד יכולה להיות הסיבה לשלשולים?

לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים שלא עוברים?

הוספת תגובה

• שלשולים שלא עוברים? - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    30/01/2015

לדעתי יש לחפש סיבות אחרות לשלשולים שאין קשורות לציפרלקס.
    פנה לגסטרואנטרולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל נמוך ובעיות בבטן
    דניאל
    18/01/2015

שלום רב,
    אני בת 24. לאחרונה אני חשה בבחילות ועייפות, שהביאו אותי לעשות בדיקות דם. בבדיקות יצא כי רמת הברזל שלי נמוכה מאוד, כאשר מעולם לא היו לי חוסרים, בוודאי שלא ברזל - כלומר מדובר במשהו פתאומי. (התזונה שלי לא השתנתה, ואני אוכלת הכל). רופאת המשפחה הפנתה אותי לבדיקת צליאק, ובנוסף לגסטרואנתרולוג - אשר התור הכי קרוב אליו הוא בעוד כמה חודשים. יש לציין כי בכמה חודשים/שנה האחרונה, אני חשה מדי פעם בכאבים בבטן, כאשר הכאבים כל פעם בעוצמות שונות ובמקומות שונים (בעיקר בצידי הבטן התחתונה - פעם ימין ופעם בשמאל) - אך לא חשבתי צורך לבדוק זאת כי חשבתי שזה ייעלם מעצמו. הכאב אינו מגיע לעוצמה גבוהה מאוד אך הוא גורם לאי נוחות והוא אינו רגיל.
    מכיוון שהתור הוא בעוד זמן רב מעכשיו, הייתי מעוניינת לדעת האם הסימפטומים אותם פירטתי מעידים על משהו מסויים, לפי נסיונך? \

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל נמוך ובעיות בבטן

הוספת תגובה

• ברזל נמוך ובעיות בבטן - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    30/01/2015

כמובן שיכולים חהעיד.
    בקשי שעד בדיקת הגסטרואנטרולוג יקחו לך סירולוגיה לצליאק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים מאז הלידה
    מיטל
    17/01/2015

שלום רב

ילדתי לפני ארבעה חודשים
    מאז הלידה אני סובלת מהמון גזים היוצאים כנפיחות
    אני נמנעת ממוצרי חלב וניסיתי גם למשך חודש להימנע מקיטניות, ללא הועיל

האם יש כיוון מחשבה מדוע זה קורה?
    והאם יש טיפול ועזרה בנוגע לגזים

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גזים מאז הלידה

הוספת תגובה

• גזים מאז הלידה - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    30/01/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד
    זיו
    13/01/2015

שלום

האם לפי תוצאות בדיקות הדם הנ"ל ניתן לדעת כיוון אפשרי של הבעיה?
    בבדיקות דם חוזרות ALT + AST מוגברים, כאשר שאר תפקודי הכבד תקינים.
    האם זה מרמז על בעיה בכבד או שההפרעה בתפקודי כבד משני למשהו אחר?
    האם צריך לחשוד בהפטיטיסים? אין סימני צהבת)

ALK.PHOSPHAT. 101.00 U/L ( 30.00- 140.00) (.....*...)
    ALT(GPT) 136.70 U/L ( 5.00- 45.00) (.........)*
    AST(GOT) 97.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)*
    BILIRUBIN TOTAL 0.30 UMOL/L ( 0.30- 1.20) (*........)
    GGT(GAMMA GT) 44.00 U/L ( 9.00- 55.00) (......*..)

במקביל כבר למעלה מחודש ברזל נמוך (פריטין תקין), מדדי דלקת מוגברים, לויקוציטים מעט מוגברים, ללא חום (מודדים פעם בכמה ימים, כך שייתכן ומפספסים)
    האם יש קשר?
    IRON 17.00 UG/DL ( 50.00- 170.00)*(.........)
    CRP 20.60 MG/L ( 0.00- 5.00) (.........)*
    ESR 120.00 MM/HOUR ( 2.00- 25.00) (.........)*
    WBC 11.10 K/UL ( 4.00- 10.00) (.........)*
    NEUTROPHILS 8.20 K/UL ( 1.80- 6.60) (.........)*

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד

הוספת תגובה

• תפקודי כבד - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    14/01/2015

גם וגם. דורש בירור. יש מספר אבחנות קליניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בארט חסימה ונמק במעיים ועכשיו עוד?
    אבגדהוזחטיכלמ
    12/01/2015

רקע קצר , אך מלווה ומטריד אותי כבר שנים רבות .
    גיל שלוש -ניתוח האפנדציט אחרי שכבר שהתפוצץ. בתוך הבטן
    גיל 20, חסימה במעיים ,כתוצאה מהדיבקויות ובגלל עיקוב בבית החולים והביוקרטיה של הצבא נוצר נמק .!!!!!!
    כתוצאה מכך הוציאו לי 25 סנטימרים או מטרים מהמעיים ...
    תקופה ארוכה היתיי רק משלשלת
    גיל 31 בעקבות שהייתי נחנקת מהאוכל ומקיאה , מצאו אצלי ריפלוקס ותסמונת בארט.
    נכון שיש לי אחלה של מערכת עיכול? ?.....אז זהו שלא , מוכרת אותה בזול לכול המעוניין
    ליפני שבוע התעוררתי בלילה עם שילשולים, רבים צמרמורות,כאבי בטן וראש .
    בשרותים השילשול היה שחור .
    בקופת חולים עשו בדיקה שיצאה חיובית שיש לי דם סמוי ושלחו אותי לבית חולים.
    באחרון עשו לי בדיקות דם , וכבד והן יצאו תקינות .
    אבל כבר שבוע אני עם שילשולים , אתמול היתה לי לי הרגשה שאני צריכה להטיל שילשול אבל לא יצא לי כלום .
    הצורה מוזרה וירדתי במשקל . אבל זה בוודאי מהשילשול(ועל זה איני מתלוננת)
    קבעתי תור לשלושים בסוף חודש זה .
    אתם חושבים שאני צריכה להקדים את התור לגסטרואנטרלוג? שמכיר אותי כבר שנים?
    זהו סרטן המעי ? בגיל 40?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• בארט חסימה ונמק במעיים ועכשיו עוד? - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    13/01/2015

כן.
    צואה שחורה מצביעה על דימום במערכת העיכול העליונה. גם אם פסק יש לחפש מקור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואש
    קרוהן
    11/01/2015

שלום,
    אני בן 32, בגיל 18 עברתי ניתוח בו כרתו לי חלק מהמעי, מאז ועד היום לא היו התלקחויות.
    לפני כחודש התחיל כאב בבטן בצד ימין, כאב שמחמיר מאוד בזמן עיטוש, שיעול, צחוק.
    חוץ מהכאבים, אין תופעות כמו שלשולים חריגים, ירידה במשקל, חום וכו'. הבדיקות דם תקינות למעט CRP וERS מעט גבוה, עברתי אולטרסאונד בטן, רנטגן שיצאו תקינים. הייתי אצל רופא גסטרו שנתן לי הפניה לCT ובינתיים לקחת בודזון, בהמשך רמיקייד.
    אני לא רוצה לעבור שוב CT, האם אני יכול לבקש MRI במקום? האם יכול להיות שהכאבים בכלל לא קשורים למעי בגלל שאין תופעות נוספות? חשבתי אולי על דלקת בצלע...
    כדאי לי לפנות לראומטולוג במקביל?

לקביעת תור
    סגירה
    מיואש

הוספת תגובה

• מיואש - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    13/01/2015

סביר במקרה כמו שלך שזה מערכת עיכול אך כמובן גם אפשרי שלא.
    סמני הדלקת מראים על דלקת לא קשה שגם מחזקים זאת.
    נסה לבקש MRI עם חומר ניגוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Clostridium
    אורי
    08/01/2015

ערב טוב

השאלות דלהלן ברמת התיאוריה והידע הכללי, ולא בתור ייעוץ פרטני שמצריך להכיר את החולה.

מה משך הטיפול המקובל בונקומיצין דרך הפה במקרה של Clostridium שאובחן בבדיקת צואה (עקב שלושולים מרובים)
    מדובר על חולה שקיבל את זה במסגרת אשפוז לאחר שימוש ממושך בסוגי אנטיביוטיקה שונים או כתוצאה מהדבקה באשפוז.
    בתחילה טופל ב 500 מ"ג 4 פעמים ביום, וכיום מקבל 125 מ"ג 4 פעמים ביום.
    מדובר כבר על כמה חודשים של טיפול, כאשר כבר מספר שבועות טובים שאינו משלשל כלל.
    האם יש הצדקה להמשך הטיפול? האם יש תופעות לוואי לטיפול ארוך בונקומיצין?
    מלבד הקליניקה של שלשולים וכו', איך ניתן לזהות בוודאות אם עדיין יש את החיידק?
    בדיקת צואה חד פעמית שלילית זה מספיק? יש הנחיות ברורות בנושא?
    ובמידה והתשובה תהיה שלילית האם אפשר עקרונית להפסיק את הטיפול בבת אחת?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    Clostridium

הוספת תגובה

• Clostridium - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    13/01/2015

ם הצואה שלילית ואין טוקסין בבדיקה סביר שהיתה תגובה ואין טעם להמשיך באנטיביוטיקה.
    כן נתן להפסיק בבת אחת
    לתשומת לבך היום עושים גם השתלות צואה לחולים שמשלשלים ולא מגיבים לאנטיביוטיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Clostridium
    אורי
    08/01/2015

ערב טוב

השאלות דלהלן ברמת התיאוריה והידע הכללי, ולא בתור ייעוץ פרטני שמצריך להכיר את החולה.

מה משך הטיפול המקובל בונקומיצין דרך הפה במקרה של Clostridium שאובחן בבדיקת צואה (עקב שלושולים מרובים)
    מדובר על חולה שקיבל את זה במסגרת אשפוז לאחר שימוש ממושך בסוגי אנטיביוטיקה שונים או כתוצאה מהדבקה באשפוז.
    בתחילה טופל ב 500 מ"ג 4 פעמים ביום, וכיום מקבל 125 מ"ג 4 פעמים ביום.
    מדובר כבר על כמה חודשים של טיפול, כאשר כבר מספר שבועות טובים שאינו משלשל כלל.
    האם יש הצדקה להמשך הטיפול? האם יש תופעות לוואי לטיפול ארוך בונקומיצין?
    מלבד הקליניקה של שלשולים וכו', איך ניתן לזהות בוודאות אם עדיין יש את החיידק?
    בדיקת צואה חד פעמית שלילית זה מספיק? יש הנחיות ברורות בנושא?
    ובמידה והתשובה תהיה שלילית האם אפשר עקרונית להפסיק את הטיפול בבת אחת?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    Clostridium

הוספת תגובה

• Clostridium - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    13/01/2015

ראה תגובה בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות כרונית
    גימל
    08/01/2015

בת 39
    מזה כמה חודשים סובלת מעצירות כרונית
    עשיתי שינוי תזונה, לא אוכלת קמח לבן,משתמשת בבנפייבר, יוגורט, פשתן טחון,כוסברה טחונה,עושה גם דיקור
    שומדבר לא עוזר לי להתרוקן, רק לקסעדין, וגם אז לא לגמרי...
    סובלת גם מגזים עם ריח מאוד חזק... :(
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות כרונית

הוספת תגובה

• עצירות כרונית - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    13/01/2015

פונים לגסטרואנטרולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בצואה תיקון
    סיון
    07/01/2015

שלום, אני בת 23. מתאמנת פעמיים עד ארבע פעמים בשבוע בסטודיו C. לאחרונה התחלתי בתפריט קבוע.
    בוקר: גמבה. פרוסת לחם מלא. חצי גביע קוטג'.
    ביניים: חצי גביע קוטג'.
    צהריים: בשר /חזה עוף מוקפץ עם ירקות/קציצות וכו' בתוספת אורז מלא/קוסקוס מלא/פסטה מלאה ולפעמים גם אפונה.
    ביניים: מרק קטניות ופרי/ שעועית ירוקה/אדומה עם פרוסת לחם ופרי/ ביצה עם פרוסת לחם ופרי.
    ערב: דייסת שיבולת שועל עם חלב.
    לא אוכלת מתוקים. לא שותה מוגז. במהלך היום אני שותה הרבה תה עם סוכרזית לפחות 7 ספלים.
    הבעיה שלי היא כזו: מאז התחלתי את הדיאטה יש לי יציאות פעמיים ביום אך היציאה היא יבשה, קשה והצורה שלה היא או גושים קטנים או גושים קטנים שמגובשים למעין נקניקייה. (סליחה על התיאור). האם יש צורך בשינוי כלשהו בתפריט?

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בצואה תיקון

הוספת תגובה

• שינוי בצואה תיקון - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    07/01/2015

ראי לעיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בצואה
    סיון
    07/01/2015

שלום, לאחרונה התחלתי בתפריט קבוע.
    בוקר: גמבה. פרוסת לחם מלא. חצי גביע קוטג'.
    ביניים: חצי גביע קוטג'.
    צהריים: בשר /חזה עוף מוקפץ עם ירקות/קציצות וכו' בתוספת אורז מלא/קוסקוס מלא/פסטה מלאה ולפעמים גם אפונה.
    ביניים: מרק קטניות ופרי/ שעועית ירוקה/אדומה עם פרוסת לחם ופרי/ ביצה עם פרוסת לחם ופרי.
    ערב: דייסת שיבולת שועל עם חלב.
    לא אוכלת מתוקים. לא שותה מוגז. במהלך היום אני שותה הרבה תה עם סוכרזית לפחות 7 ספלים.
    הבעיה שלי היא כזו: מאז התחלתי את הדיאטה יש לי יציאות פעמיים ביום אך היציאה היא יבשה, קשה והצורה שלה היא או גושים קטנים או גושים קטנים שמגובשים למעין נקניקייה. (סליחה על התיאור). האם יש צורך בשינוי כלשהו בתפריט?

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בצואה

הוספת תגובה

• שינוי בצואה - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    07/01/2015

נראה שכן לאור השינוי ביציאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Omeprazole or Lantoprazole?
    אבי
    20/12/2014

אודה מאוד אם תסבירו לי: מה ההבדל בין Omeprazole ו Lantoprazole ?
    במקרה של ריפלוקס ודלקת ושת קלה - מה עדיף - השפעה, תופעות לוואי?
    בתודה. אבי.

לקביעת תור
    סגירה
    Omeprazole or Lantoprazole?

הוספת תגובה

• Omeprazole or Lantoprazole? - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    07/01/2015

תרופות השייכות לאותה קבוצה, מבנה שונה מינורית, אין השוואה, מיועדות להקטנת ייצור חומצה בקיבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנפחות וכאבים בבטן עליונה יובש בפה
    jawad
    20/12/2014

הי
    אני סובל מכאבים שורפים בבטן כולל התנפחות באזור הקיבה ויובש חזק בפה יותר משנה, עשיתי גסטרו וקולונו שיצאו תקינות ב CT בטן אמרו לי שבלוטות הלימפה היו גדולות ועכשיו חזרו לגודלן והבדיקה תקינה, אולטראסונד בטן יצא כבד שומני, בדיקות דם ASCA חיובי וחוסר בחומצה פולית, יציאות סדירות ללא שלשולים..
    אני מטובל כבר הרבה זמן בסותרי חומצה ומעכבי משאבת מימן ללא שום שיפור.

אשמח לדעת על מה הכאב הזה יכול להעיד ואיזה עוד בדיקות כדאי לעשות.

הוספת תגובה

• התנפחות וכאבים בבטן עליונה יובש בפה - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    07/01/2015

לדעתי אתה צריך להתייעץ עם גסטרואנטרולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידק הליקובקטר שלא עובר
    מיטל
    15/12/2014

שלום,

יש לי הליקובקטר בקיבה ולקחתי פעמיים את הטיפול של האנטיביוטיקה המשלוש אך לא עזר לי.לאחר בדיקת ביופסיה אשר גילה דלקת בקיבה בגלל חיידק הליקובקטר ולאחר קבלת טיפול אנטיביוטי פעמיים אשר לא עזר לי להעלים את החיידק הרופא נתן לי טיפול של אנטיביוטיקה -טיפול מספר 3
    omepradex 20 mg פעמיים ביום במשך 10 ימים
    levo 500 mg פעם ביום במשך 10 ימים
    protocide 500 mg פעמיים ביום למשך 10 ימים

וטען כי זהו הטיפול הא-ח-ר-ו-ן ואם זה לא יעזור לי אצטרך לחיות עם החיידק כל החיים. האם זה נכון? האם יש טיפול אחר שאתה מכיר במידה והטיפול ה3 לא יעזור לי?האם יש תזונה שעוזרת?
    סובלת נורא מהחיידק וכבר רוצה שיעלם וגם עצם העובדה שזה מדבק מטריד אותי מאד כי אני מדביקה אנשים.אשמח לקבל מימך תשובה מיואשת

לקביעת תור
    סגירה
    חידק הליקובקטר שלא עובר

הוספת תגובה

• חידק הליקובקטר שלא עובר - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    07/01/2015

נסי להוסיף פרוביוטיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה