מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפיחות בבטןשמש22/10/2014
שלום ,
אני סובלת מנפיחות בבטן וגזים .
שמעתי על כדורי פחמן המורידים את הנפיחות בבטן , על מה מדובר ? מה לבקש בבית מרקחת ? והאם יש תופעות לוואי ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בבטן - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/01/2015פחם סופח גזים ולכן בשימוש.
הייתי מתרכז בהבנת הסיבה לשינוי.
רופא גסטרואנטרולוג יעשה זאת עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים מרובים לאחר ניתוחאלמוני2806/10/2014
שלום. אינני יודע אם פה זה הפורום המתאים לשאלתי אך אשאל ואשמח לתשובה שלך.
עברתי ניתוח לצריבת קונדילומה מתוך פי הטבעת וגם כריתה של קונדילומות גדולות. מאז אפשר להגיד שאני "סובל" מגזים רבים . זה תופס אותי בעיקר כשעולה לישון ולפנות בוקר...
אני לא הייתי ככה כלל! האם יש קשר?
אני מעשן.. לא אוכל מסודר.. לא בכושר.. ואף פעם לא סבלתי מגזים. אני נואש.. היציאות של הגזים די "חזקות ומרעישות" אולי בעיית מעיים? בלילה זה קורה לפחות עשר פעם וביום 4 ..
מה הסיבה ואין אני יכול להפסיק את הגזים האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים מרובים לאחר ניתוח - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/10/2014כן יכול להיות ק/שר
אנא פנה לגסטרואנטרולוג לייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזים מרובים לאחר ניתוח - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/10/2014כן יכול להיות ק/שר
אנא פנה לגסטרואנטרולוג לייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח גוף שונהירדנה05/10/2014
שלום רב,
בת 79, מסתם מיטראלי מלאכותי מאז 2001 קוצב לב מאז 2010 ולאחריו צריבה של AV כך שרק הקוצב עושה את העבודה. מרגישה טוב, עובדת עדיין כשיש עבודה, אני עורכת ומוציאה לאור עצמאית של ספרים דיגיטליים וספרים בדפוס. מקבל אלטרוקסין 100 מ"ג 6 פעמים בשבוע, הבדיקות בסדר. מקבלת קומדין, כמובן. מקבלת גם ציפרמיל 20 מ"ג מאז שחוויתי חרדה אחרי פרפורים קשים ומסכני חיים בלב. מאז הקוצב והצריבה - הכל טוב. מקבלת טיפות עיניים פעמיים ביממה, משלושה סוגים, בגלל גלאוקומה, ומטופלת אצל רופא עיניים.
בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה נעשתה לי לראשונה לפני שלוש שנים, היה איזה פוליפ שלא היה ממאיר, הוצא - וזהו, הכל בסדר. בדיקות הדם שלי טובות.
לאחרונה אמרה לי בתי הצעירה, וגם הנכדות שלי הרגישו כך, שיש איזה ריח חריף שהן מרגישות שהוא קשור אלי. גם בדירתי הן מרגישות בו. חשבתי שזה בגלל משחת שיניים חדשה, והעפתי אותה ממני, אבל הן אומרות שהעניין עדיין נמשך, אולי פחות. לדעתן זה ריח הדומה לריח של תרופות.
לא רוצה דבר כזה, בשום אופן!5!!!
מבקשת לדעת האם יש איזו הערכה מה קורה כאן. הזמנתי תור אצל רופאת המשפחה שלי, ואני מבקשת לדעת האם יש קשר למשהו בדרכי העיכול שקשור לזה, למרות שהכל תקין ואני לא סובלת משום הפרעה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח גוף שונה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/10/2014לא ברור לי אם הריח מהיור, מגזים שאת משחררת מהפה או..
כל אלה דושים בירור בנוסף לאפשרויות אחרות.
נסי בתת מקצועות או רופא משפחה שירכז את הבירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק הליקובטורשרונה01/10/2014
באוקטובר 2013 היה לי חיידק הליקובטור ועכשיו באוקטובר 2014 שוב החיידק חזר. טופלתי בקרין, מוקסיפן ולוסק במשך 15 ימים. האם יש תרופה אחרת שתתן לי "חופשה"מחיידק זה? מה עלי לעשות ואיך לנהוג כדי שהחיידק לא יחזור. גם אם התרופה לא בסל אשמח לשמוע ולדעת. יש סימנים מציקים, שעול מרובה, חנק, הקאות וכו.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק הליקובטור - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/10/2014אפשרות אחת קומבינציה אנטיביוטית אחרת ומשך ארוך יותר.
קיימות גם אפשרויות אחרות פני לגסטרואנטרולוג לייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Saccharomyces boulardiiדניאל29/09/2014
שלום
קראתי על כך שבזמן טיפול בונקומיצין לחיידק קלוסטרידיום מומלץ לשלב פרוביוטיקה מסוג "Saccharomyces boulardii".
מה מיוחד בזה?
האם במסגרת בית חולים נותנים טיפול בפרוביוטיקה?
והיכן ניתן להשיג את זה בארץ?
באם ישנן המלצות אחרות/נוספות, אשמח לדעת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Saccharomyces boulardii - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/10/2014בבית חולים אצלנו לפחות לא נותנים
נתן להשיג בבתי מרקחת
קרוב לודאי שגם חיידקים פרוביוטים אחרים יעזרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בקנדידהשרי27/09/2014
ביתי בת 21 נימצא שיש לה קנדידה במעי ומקבלת טיפול מחוץ לכותלי קופת חולים מאחר ואין מכירים בזאת.
זה התחיל לפני כשנה כאבי ראש מיגרנות כאבי בטן עזים לאחר מרוץ של בדיקות אמרו לנו שזה משהו פסיכולוגי.
במקרה נתקלנו בבדיקת הקנדידה ונימצא שיש לה שאלתי למי אני פונה בקופת חולים מאחר וברפואה הפרטית זה מאוד יקר תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בקנדידה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/10/2014איני מאמין קנדידה סימטומטית בבריאים ולא מכיר לכן דרכי טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהלי22/09/2014
אני חושבת שיש לי בעיות בעיכול...
אני סובלת לעיתים קרובות מכאבי בטן, נפיחות והפרשות מוזרות...
הלכתי לרופא וגם לגסטרולוג אבל כל הבדיקות שביצעתי יצאו תקינות
בגלל העובדה שאני צעירה לא שלחו אותי לעוד בדיקות, אבל זה ממש מעיק עלי ואני לא יודעת מה לעשות בנושא
אשמח ליעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
לי22/09/2014שכתי לציין, אני בת 18
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/10/2014זה לא לייעוץ אינטרנטי
פני לגסטרואנטרולוג אחר לייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענו לינוי16/09/2014
שלום. רציתי לדעת האם אפשר לקבל מחלות דרך מי שתייה מהברז ? בטעות שתיתי מים חמים מהברז. אני גרה במושב בגליל העליון.
האם זה מסוכן??? אפשר לקבל זיהום מזה? אני בלחץץ כי אומרים שמותר לשתות מים קרים מהברז אבל לא מים חמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי - תגובה
פרופ' נחום ויסמן17/09/2014איני יודע במדויק. שאלי במשרד לאיכות הסביבה אולי הם יודעים. לדעתי הכל תוי צנרת ולא קשור לחום או קור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות וכאב קיבהדנה14/09/2014
שלום ד״ר,
לעיתים קרובות אני סובלת מכאבים עזים בקיבה בשעות הבוקר במיוחד אשר עוברים לאחר נטילת ״אמפרודקס״. בנוסף, מזה כמה חודשים, אני סובלת מנפיחות בבטן עליונה ואיני יודעת אם לייחס זאת לעלייה במשקל ( רקמת שומן) או לבעיה במערכת העיקול לאור הכאבים בקיבה שהתחילו באותה תקופה כמעט. איך אוכל לוודא ומהן הבדיקות הנדרשות לבדיקת העניין לעומק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות וכאב קיבה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן16/09/2014דעתי עליך לפנות לגסטרואנטרולוג לבירור התלונות. תשובה מכוונת תהיה חלקית ולא מספקת לאור מיעוט הנתונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךשגית11/09/2014
אני בת 49
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
פרופ' נחום ויסמן16/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה על הלשוןשגית11/09/2014
היה לי את החיידק ההליקובטר פלורי בקיבה,טופלתי בשני סוגי אנטיביוטיקה במשך שבוע בתוספת אומפרדקס,אתמול הופיע לי מעטה לבן על הלשון האחורי בצדדים האם יתכן שזו תופעת לוואי של האנטיביוטיקה והאם זה בסדר שהתחלתי טיפול של ג'ל אגיסטן למריחה?
תודה יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה על הלשון - תגובה
פרופ' נחום ויסמן16/09/2014כן, האנטיביוטיקה הורסת חלק מהחיידקים ואז פלורה אחרת מתגברת במקרה שלך פטריות שתעלמנה עם הזמן. את יכולה להחיש את התהליך ולהשתמש בתרופות שיתן לך רופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה דחוףנוי09/09/2014
שלום. אני בת 19
רציתי לשאול אתמול קרתה לי סיטואציה מחרידה.
אני באה לאכול חטיף אנרגיה של ליב של ניצת הדובדבן אני פותחת את החטיף ורואה רימה ותולעים ובטעות נגעתי בתולעת וברימה כשפתחתי את השקית מרוב לחץ שמיהרתי לצאתת מהבית לא זוכרת אן שטפתי ידיים.
מה יכול לקרות לי??? אפשר לקבל מחלות מזה ? השם ישמור אני בסרטים
אני צריכה גם לנקות חפצים שנגעתי בהם ?
יכולים לקבל מזה תולעי מעיים עכשיו??
בבקשה תענו בהקדם אני בחרדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה דחוף - תגובה
פרופ' נחום ויסמן16/09/2014תולעים במזון אינם בהכרח תולעי מעיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהנוי09/09/2014
שלום. אני בת 19
רציתי לשאול אתמול קרתה לי סיטואציה מחרידה.
אני באה לאכול חטיף אנרגיה של ליב של ניצת הדובדבן אני פותחת את החטיף ורואה רימה ותולעים ובטעות נגעתי בתולעת וברימה כשפתחתי את השקית
מה יכול לקרות לי??? אפשר לקבל מחלות מזה ? השם ישמור אני בסרטים
אני צריכה גם לנקות חפצים שנגעתי בהם ?
יכולים לקבל מזה תולעי מעיים עכשיו??
בבקשה תענו בהקדם אני בחרדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן16/09/2014אם רחצת היטב את ידיך אין מה לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים חוזריםאוראל08/09/2014
שלום,
הני כבת 65. הובחנתי כרגישה ללקטוז ומאז אני נמנעת ממוצרי חלב ומשתמשת בחלב סויה וגבינה צהובה. ללא קשר התחילו לי לפני כחודש וחצי יציאות מרובות במשך הבוקר תקופה של מספר שבועות. עברתי בדיקות דם וחיידקים בצואה התשובה יצאה שלילית.במשך זמן זה שמרתי על סוג של דיאטה. לפני כשלושה שבועות עברתי קולונוסקופיה, הבדיקה היתה תקינה ונלקחה ביופסיה, תשובתה תהיה רק בעוד כחודש וכמו כן התור לרופא. מה שקרה שאחרי הבדיקה חזרתי לתזונה רגילה ולא היתה שום תופעה של שלשולים. שלשלום התחילו לי שוב יציאות מרובות ואנני יודעת אם זמדובר בקלקול כיבה או חזרת התופעה שהיתה לפני הבדיקה.
אודה על תשובתך המהירה,
בברכה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים חוזרים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן16/09/2014גם אני לא יודע וקרוב לודאי שבעוד מספר ימים תדעי. בכל מקרה בגילך , שינוי באופי היציאות דורש יעוץ גסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרחבות הקולון העליוןאוסנת31/08/2014
ביצעתי צילום בטן סקירה.
בממצאים נכתב: התרחבות ניכרת של הקולון העליון.
דרוש המשך בירור CT בטן.
מה המשמעות של התרחבות הקולון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרחבות הקולון העליון - תגובה
פרופ' נחום ויסמן02/09/2014לא ברור לי מה הכוונה בצילום בטן ריק ויש מספר סיבות להתרחבות של חלק מהמעי. מכיוון שאיני יודע מדוע נעשה הצילום קשה לי לייעץ. ממליץ לפנות לגסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)