מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריפלוקסמעיין08/06/2015
האם בריפלוקס חייב להופיעה תסמין של תחושת צריבה בחזה
או יכולים להופיע תסמינים אחרים שאינם כוללים צריבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס - תגובה
פרופ' נחום ויסמן08/07/2015צרבת שכיחה אך יכולים להיות תסמינים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה בבטןמעיין08/06/2015
שלום רב,
אני בחורה בת 49, מזה זמן רב שמופיע לי תחושה של בטן מקרקרת, אם כי
הבטן לא תמיד משמיע רעשי קרקור אבל התחושה קיימת.
ממה יכולה לנבוע תחושה זו? האם יכולה להיות קשורה לריפלוקס או לא ממש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה בבטן - תגובה
פרופ' נחום ויסמן08/07/2015מבין שהקרקור אינו בבטן העליונה ונראה לי שסיבותיו אחרות. פני לגסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון בעקבות גסטרוסקופיהגלית06/06/2015
בת 45. עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה לפני 18 ימים. לא הייתה סיבה מיוחדת, פשוט כתוספת לקולונוסקופיה. מייד לאחר הבדיקה התחילו לי כאבי גרון, שמתגברים בזמן דיבור. בימים הראשונים רופא משפחה ראה גירוי קל בלוע ושריטה בחך. לפני 9 ימים הייתי אצל רופא אף אוזן גרון שהסתכל עם צינורית דרך האף, ראה גירוי קל בלוע וליחה. כמה זמן אמורים להימשך הכאבים האלה? לא מצאתי על זה מידע באינטרנט, כתוב שזו בדיקה פשוטה אבל אצלי לא נרגעים כאבי הגרון. אני עוסקת בהוראה ונאלצת לבטל שיעורים כי קשה לי לדבר. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גרון בעקבות גסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/06/2015כדאיי שתפני לרופא שבצע את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריר בצואהחסוי04/06/2015
שלום לך פרו'.
יש לי בתקופה האחרונה ריר בצואה.מעבר לכך יש לי תמיד רעשים בבטן ולפעמים בחילות חזקות.
(גבר בן 28.)
רציתי לדעת האם ליחס לזה חשיבות או לתת לזה לעבור לבד?
אני אוכל טוב והיציאות שלי סדירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריר בצואה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/06/2015כדאי שתתיעץ עם גסטרואנטרולוג שיקח אנמנזה יותר יסודית וימליץ על בדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית אוכל לגרוןלי02/06/2015
שלום, קורה לי הרבה פעמים שכשאני נשכבת עולה לי אוכל מהקיבה לגרון. גם אם אכלתי שעתיים או ארבע שעות לפני שנשכבת ולפעמים גם יותר. לעיתים אפילו אם שתיתי תה או מים או קפה אני מרגישה שזה עולה לי כשנשכבת. לעיתים כשמרגישה שזה עולה אני יושבת ובעלי טופח לי על הגב כמה דקות עד שאני שומעת כמו בועות אויר שמשתחררות מהקיבה ואז לרוב כשאני חוזרת לשכב האוכל או השתיה לא עולים. יש לציין שאין לי צרבת או כאב כלשהו כשזה קורה, אבל ממש מרגישה את האוכל או השתיה בגרון גבוה.
מה זה יכול להיות? איזה בדיקות צריך לבצע?
תודה,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית אוכל לגרון - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/06/2015פני לגסטרואנטרולוג לייעוץ וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לאחר הסרת אבן מרהפ31/05/2015
שלום רב,
שלשום עברתי הסרה (באמצעות אנדוסקופיה) של אבן שיצאה מכיס המרה וחסמה את דרכי המרה והכבד (וגרמה לצהבת...). כרגע אני ממתינה עד לקביעת ניתוח להסרת כיס המרה.
רציתי להתייעץ האם יש תזונה מיטבית לתקופה זו - ראשית, להחלמה מהצהבת וחיזוק הכבד ושנית עד להסרת כיס המרה.
ידוע לי שעליי להמנע ממאכליים שומניים, אך אני תוהה אם יש מאכלים אחרים שהם מומלצים באופן מיוחד.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לאחר הסרת אבן מרה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן01/06/2015חומרים שומניים גורמים לכיס המרה להתכווץ. במידה ויש עוד אבנים שיצאו או יתקעו בהתכווצות יכולה להיות בעיה. מלבד זאת לטווח הקצר איני רואה הגבלות אחרות. האם באולטראסאונד מצאו שיש עוד אבנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש עוד אבנים
פ01/06/2015תודה רבה על תשובתך.
באולטרסאונד לפני ה- ercp מצאו לפחות 5 אבנים גדולות ועוד קטנות בכיס המרה, בנוסף לאבנים שחסמו את הכבד. אני כרגע עדיין עם סימפטומים של צהבת מכנית, שלאט לאט משתפרים...
אגב, האם מוכר כאב עוויתי בימים שלאחר ercp?
תודה שוב על התשובה המהירה!
פ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונוסקופיהטלי29/05/2015
שלום רב,
אני טלי בת 23 ואמורה לעבור ביום ראשון הקרוב בדיקה משולבת של גסטרו וקולו עקב נפיחויות בבטן , בחילות והקאות כבר מעל לשנה.
רציתי לשאול 2 שאלות ברשותך:
במידה ונטלתי את הפיקו (המשלשל) במשך כמה זמן אני צריכה להיות בסביבת שירותים זמינים? והאם זה משפיע מיד?
**השאלה השנייה ומבחינתי הכי חשובה האם בדיקת קולו מחייבת עירום? אני דוחה את הבדיקה הזאת כבר מעל שנה בגלל הסיבה הזאת , הרצון והמבוכה שוב משתלטים עליי ואני שוקלת לדחות את הבדיקה או לא לעשות אותה בכלל. יש איזה שהיא אופציה אחרת ,
דרך נוספת לבצע את הבדיקה ללא עירום?
תודה מראש ושבת שלום,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קולונוסקופיה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן01/06/2015נורא תלוי אבל לאחר מספר שעות
נתן להתכסות בסדין ולא להיות בעירום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה פחות מזיק לקיבה אספירין או פלקויגילה28/05/2015
אני סובלת מטרומבוציטמיה ראשונית (המטואונקולוגית) ומטופלת בHYDREA ואספירין.
למרות שימוש קבוע בלוסק הראתה גסטרוסקופיה דלקת בקיבה עם איזורים של רירית "אולי" אטרופית. נלקחה ביופסיה, עדיין אין תשובה. בינתיים קבלתי NEXIUM 40 מ' ג ליום.
מבחינת ההמטולוג אפשר אספירין או פלקויקס ולכן שאלתי מה פחות גרוע!
תודה על תשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה פחות מזיק לקיבה אספירין או פלקוי - תגובה
פרופ' נחום ויסמן01/06/2015התייעצי עם גסטרואנטרולוג בקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גזים טורדנית- עשרות שניםד27/05/2015
שלום רב,
אני מברר עבור קרובת משפחה, בת כ- 70, הסובלת כבר עשרות שנים מגזים במערכת העיכול.
הסימפטומים הינם כמובן כאבי בטן עזים במשך שעות רבות ביממה, לאחר התפנות רגיעה מסויימת, אך לאחר זמן מה, שוב התקפי גזים חזקים.
היא ניסתה כבר כל סוג של דיאטה / טיפלה בזה כאל פטריה/קנדידה / עשתה בדיקות רבות,
אך דבר לא פתר את הבעיה.
לעצתכם המחכימה נודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית גזים טורדנית- עשרות שנים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן01/06/2015יש להתייעץ בפגישה עם גסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןאבי21/05/2015
בני עבר ניתוח פנדיציט בגיל שנה וחצי מגיל 14 לערך כל כמה חודשים יש לו כאבי בטן חזקים שרק במיון מייצבים אותו עבר סיטי /צילום מעי דרך הפה /בישבן צליאק בדיקת דם והכל תקין לא יודעים מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
פרופ' נחום ויסמן01/06/2015לפנות לייעוץ של גסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבטן ולעיתים כאביםאור18/05/2015
אני סובלת בזמן האחרון מנפיחות בבטן לא יודעת אם יש קשר אבל ושמתי לב שזה התחיל אחרי שהתחלתי לשתות כף שמן זית מידי יום בגלל שסבלתי מעצירות פעם אחת ולקחתי את זה וזה עזר מאוד ומזרז את חילוף החומרים אז המשכתי עם זה . השאלה שלי היא האם הנפיחות בבטן יכולה להגרם כתוצאה מהכף של השמן זית שאני שותה כל יום על הבוקר ?? למרות שאפילו אחרי שאני שותה ישר אני נכנסת להתפנות? לאחר מכן הבטן נהיית קטנה ומשתטחת אבל אחרי כמה דק שוב מתנפחת כמו בלון.למה זה קורה לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בבטן ולעיתים כאבים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן01/06/2015היציאה שיש לך איה של השמן ששתית כמובן.
הגזים יכולים לנבוע מכך שלא כל השמן שלקחת נספג וחלקו מגיע למעי הגס ומתפרק שם לגזים על ידי החיידקים. נסי להקטין בכמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעלהפליקס15/05/2015
היי בימים החרונים שתיתי כמוניות של 5 ליטר מיים ביום וכבר כמה ימים יש לי כאבי ראש שלא עוברים אני בת31 ובריא הבכללי רק שאני נוטלת נקסיום פעמיים ביום בגלל החזר מיצי קיבה האם יש לי סכנה של הרעלת מיים ? האם לפנות מיוןמון ?לפעמים שותה ב30 דקות 2 ליטר האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעלה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן01/06/2015לא ברור מדוע את שותה כמויות כאלה. פני לרופא המשפחה לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרת טעמי מאכליםאברהם28/04/2015
שלום,
האם העלאת אויר מהקיבה (כמו גרעפסים) המלווה בטעם האוכל שאכלתי בעייתי ויכול לרמז על איזושהיא בעיה ?
שמתי לב שלאחר אכילת מאכלים ספציפיים התופעה מתגברת ויכולה גם להמשך כ-12 שעות (למשל, אם אני אוכל בשעות הערב, זה יכול להימשך עד שעות הבוקר המאוחרות.
המאכלים ששמתי לב שגורמים לכך הם מלפפונים טריים, פלפלים אדומים טריים, גבינה צהובה.
מהי תופעה זו ? על מה יכולה לרמוז ? האם בעייתית ? האם קשור לרפלוקס ? מה ניתן לעשות ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת טעמי מאכלים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן04/05/2015כן קשורה לרפלוקס ויתכן לזמן פינוי קיבה מאורך. פנה לגסטראואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Giardia lambliaקובי26/04/2015
נתגלה בבדיקת צואה שעשיתי Giardia lamblia
קראתי מעט באינטרנט על פתרון ומדובר באנטיביוטיקה
רציתי לדעת אם יש פתרונות לא קונבציונאלים
צמחי מרפא למינהם ואם זה יעיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Giardia lamblia - תגובה
פרופ' נחום ויסמן04/05/2015לא לידיעתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזיםL.A21/04/2015
שלום אני בת 31 וסובלת מגזים כבר זמן רב
פעם פחות פעם יותר ,אבל כשיש לי אז יש לי :(
עדיין לא ברור לי מה גורם לי :ירוקות שורש דווקא לא גורמים לי לזה ,אלא שמתי לב כבר שנים שכשאני אוכלת מתוקים ,שוקוקלדים וכו אז יכול להיות שזה גורם לגזים.
שמתי לב גם כשאני לא אוכלת הרבה ,צום של 5 שעות למשל ,אז יש לי גזים פנימיים שמתים לצאת !
לא נעים.
ויש לי עוד משהו : במהלך סקס אני מרגישה שבא לי שירותים (לא פיפי ) אבל בעיקר בא לי להפליץ ממש מביך ,ברמה שאני לא יכולה להתאפק.או כשחבר שלי מותח לי את הישבן פותח אותו ,זה כנראה פותח את פי הטבעת ואז גם זה עושה לי חשק להפליץ .
אני משתדלת להתרוקן לפני וכשזה קורה אז עדיין יש לי את הבעיה .
ממה זה נובע ? ומה עליי לעשות ,ולאן להתייעץ אם לא בפורום הזה ?
לגבי חוקן : מה זה בדיוק ,מתי אפשר לעשות את זה ,איך עושים בדיוק,איפה קונים ואשמח להסבר מדוקי על זה תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן22/04/2015מציע שתפני לגסטרואנטרולוג להסבר וטיפולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)