מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטרוקטומיה וקילוף קרום רישתיתרון04/07/2011
שלום לך
אני מבקש לבדוק עבורי לעין שמאל:
נאמר לי במפגש עם הרופא- שאחרי ניתוח ויטרוקטומיה וקילוף קרום על פני עין שמאל, שאני צריך לעבור תוך 4 עד 5 חודשים יהיה לי קטרקט, ואז יהיה צורך לעשות ניתוח נוסף להורדת הקטרקט.
OCT- עין שמאל ממברנה אפירטינלית אשר גורמת לעיבוי המרכז עד כ- 480 מיקרון. בשכבות העמוקות של הרישתית הדגמו ציסטטות לא קטנות, כמו כן נראה חור מקולרי בעובי לא מלא במרכז הפבואה.
עשיתי אולטראוסאונד לעין שמאל. אך אין לי בכתב. יש את הדיסק.
השאלות:
1. האם אני חייב לעבור לפי הממצאים את הניתוח?
2. האם אני יכול להישאר במצב הנוכחי ללא ניתוח? יכולה להיות החרפה של המצב?יש קצת ערפל בראייה עין שמאל.
3. תמיד אחרי ניתוח מהסוג הזה יש ניתוח קטראקט?(בגלל הוצאת הנוזל מהעין)
אודך לך מאד על משלוח תשובתך המהירה. אני צריך להחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטרוקטומיה וקילוף קרום רישתית - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין04/07/2011שלום רון,
המידע שהרופא נתן לך נכון. לאחר נתוח ויטרקטומיה נוצר ברוב המקרים קטרקט.
ניתן להחליף את העדשה כבר בנתוח הראשון וכך להמנע מנתוח נוסף. תוכל להתייעץ על כך עם הרופא שלך.
אינני יודעת את גילך או את חדות הראייה שלך.
רק אתה בסוף תוכל להחליט על בצוע הנתוח.
להלן הסבר:
את הנתוח מבצעים רק אם יש ירידה משמעותית בראייה.
הקרום שיש לך גורם לבצקת משמעותית במרכז הראייה, והבצקת נמצאת בכל שכבות הרשתית.
אם לא עושים את הנתוח הבצקת יכולה לגרום לנזק נוסף ברשתית, והחור יכול לגדול מה שיגדיל את הפגיעה בראייה.
מאידך יש סיכונים כמו בכל נתוח (באחוזים יחסית נמוכים) ואי אפשר להבטיח במאה אחוז שהראייה תחזור ל6/6
בברכה ובהצלחה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)