ויטרוקטומיה וקילוף קרום רישתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויטרוקטומיה וקילוף קרום רישתית
    רון
    04/07/2011

שלום לך
    אני מבקש לבדוק עבורי לעין שמאל:

נאמר לי במפגש עם הרופא- שאחרי ניתוח ויטרוקטומיה וקילוף קרום על פני עין שמאל, שאני צריך לעבור תוך 4 עד 5 חודשים יהיה לי קטרקט, ואז יהיה צורך לעשות ניתוח נוסף להורדת הקטרקט.
    OCT- עין שמאל ממברנה אפירטינלית אשר גורמת לעיבוי המרכז עד כ- 480 מיקרון. בשכבות העמוקות של הרישתית הדגמו ציסטטות לא קטנות, כמו כן נראה חור מקולרי בעובי לא מלא במרכז הפבואה.
    עשיתי אולטראוסאונד לעין שמאל. אך אין לי בכתב. יש את הדיסק.
    השאלות:
    1. האם אני חייב לעבור לפי הממצאים את הניתוח?
    2. האם אני יכול להישאר במצב הנוכחי ללא ניתוח? יכולה להיות החרפה של המצב?יש קצת ערפל בראייה עין שמאל.
    3. תמיד אחרי ניתוח מהסוג הזה יש ניתוח קטראקט?(בגלל הוצאת הנוזל מהעין)
    אודך לך מאד על משלוח תשובתך המהירה. אני צריך להחליט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ויטרוקטומיה וקילוף קרום רישתית - תגובה

ד``ר דיאנה שטיין
    04/07/2011

שלום רון,
    המידע שהרופא נתן לך נכון. לאחר נתוח ויטרקטומיה נוצר ברוב המקרים קטרקט.
    ניתן להחליף את העדשה כבר בנתוח הראשון וכך להמנע מנתוח נוסף. תוכל להתייעץ על כך עם הרופא שלך.
    אינני יודעת את גילך או את חדות הראייה שלך.
    רק אתה בסוף תוכל להחליט על בצוע הנתוח.
    להלן הסבר:
    את הנתוח מבצעים רק אם יש ירידה משמעותית בראייה.
    הקרום שיש לך גורם לבצקת משמעותית במרכז הראייה, והבצקת נמצאת בכל שכבות הרשתית.
    אם לא עושים את הנתוח הבצקת יכולה לגרום לנזק נוסף ברשתית, והחור יכול לגדול מה שיגדיל את הפגיעה בראייה.
    מאידך יש סיכונים כמו בכל נתוח (באחוזים יחסית נמוכים) ואי אפשר להבטיח במאה אחוז שהראייה תחזור ל6/6
    בברכה ובהצלחה,
    ד"ר דיאנה שטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו