מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CRVOאבי09/08/2011
שלום,
תקנו אותי בבקשה אם אני טועה..CRVO מתחלק לאיסכמי וללא איסכמי.
הרוב זה איסכמי בשכיחות של 75% מהמקרים והשאר (25%) זה לא איסכמי.
תודה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
אבי09/08/2011איסכמי - 25%
לא איסכמי - 75%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין09/08/2011איסכמי 25 אחוז
לא איסכמי 75 אחוז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיה ירודה
אבי09/08/2011הייתי רוצה לדעת את ההגדרה המקצועית לראיה ירודה מבחינת ח"ר וש"ר .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיה ירודה - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין12/08/2011הקריטריונים המזכאים בתעודת עוור:
1. חדות ראייה מיטבית עם תיקון אופטי בעין הטובה של 3/60
2. שדה ראייה של 20 מעלות או פחות בעין הטובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע ל 1
אבי18/08/2011בודקים מ 3 מטר או שהתכוונת ל 6/30 סנלן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע ל 1 - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין18/08/20113/60 זה כמו 6/120 סנלן כלומר מה שאדם רגיל רואה מ120 מטר האדם עצמו יראה מ6 מטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיה ירודה
אבי22/08/2011שלום,
בנוגע ל 2 הקריטריונים שציינת לראיה ירודה , עד כמה שזכור לי ח"ר מתוקנת גרועה יותר מ 6/20 בעין הטובה נחשב כבר לראיה ירודה .
6/120 זה עיוורון חוקי בארה"ב (אצלנו בישראל זה 6/60 ).
לפי הבנתי ראיה ירודה זה לא עיוורון , אחרת אין טעם להשתמש במונח זה - אפשר פשוט להגיד עיוור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיה ירודה - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין23/08/2011יש הבדל בין עוורון, לבין עוורון חוקי המקנה זכויות מסוימות.
מהי שאלתך?
אני מציעה לך לפנות לעמותות המתעסקות עם ראייה ירודה ועוורון.
ניתן למצוא מספר אתרים כאלו באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אבי23/08/2011שלום,
אני מתנצל אבל אני לא מבין אותך : מה ההבדל בין עיוורון לעיוורון חוקי ? עיוורון= עיוורון חוקי.
תודה בכל אופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין24/08/2011אני שוב מפנה אותך לעמותות שם יסבירו לך באופן מסודר מהם הזכויות לכבדי ראייה.
עוורון חוקי מוגדר על פי הקריטריונים שתארתי.
עוורון מוחלט הוא מי שאינו רואה אור כלל, ואילו אנשים עם עוורון חוקי יכולים להעזר בעזרי ראייה שונים כדי לתפקד ביום-יום. יש טווח רחב בין עוורון חוקי לעוורון מוחלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)