ראיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ראיה
    ary
    20/11/2011

נעשה לי צילום oct גילוי ציסטה במקולה התעבות המקולה וסביבה עד 360 מקרון erm במיספר מוקדים מה אפשר לעשות למצב הרבה שנים אני חולה בסכרת רואה אותיות בצורה מעוותת האם יש פתרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ראיה

הוספת תגובה

• ראיה - תגובה

ד``ר דיאנה שטיין
    21/11/2011

שלום ארי,
    כדי לענות על שאלתך צריך לראות את הרשתית ואת הצילום.
    ישנם שני מצבים אפשריים:
    אחד, שמדובר בקרום על פני הרשתית, המושך את הרשתית וגורם להצטברות נוזלים ברשתית. במקרה זה, במידה וחדות הראייה ירדה מעבר לגבול מסויים, הפיתרון הוא ניתוחי.
    אפשרות נוספת שמדובר בבצקת על רקע סכרתי, ומלווה בקרום על פני הרשתית שאינו גורם למשיכה של הרשתית או להפרעה בראייה. במקרה זה הטיפול הוא הזרקת חומר לחלל העין ו/או טיפול לייזר, שמטרתם לגרום לספיגת הבצקת.
    בכל מקרה עליך להיות מטופל על ידי מומחה בתחום הרשתית.
    בברכה,
    ד"ר דיאנה שטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכרת

ary
    29/11/2011

תודה על תשובתך אני בטיפול לייזר כרגע האם משקפיים יוכולים למנוע עיוות ראיה בעיין רק ימין שמפריע לי מאוד כמה זמן עובר לאחר טיפולי ליזר שבצקת במקולה נמוגה בגלל זה רואה מעוות תודה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכרת - תגובה

ד``ר דיאנה שטיין
    30/11/2011

אם הראייה שלך הייתה תקינה לפני הבצקת, משקפיים לא יעזרו, מאחר והבעיה היא ברשתית ולא במבנה האופטי של העין.
    בדרך כלל ממתינים כשלושה חודשים לאחר טיפול לייזר כדי לבדוק אם יש נסיגה של הבצקת ובעקבות כך שיפור בראייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו