מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנושא הפרדות זגוגית ורשתיתרונדו17/01/2012
לד"ר שלום רב,
לפמי כ-5 שנים עברתי הפרדות רשתית בעין ימין ולאחר מספר ניתוחים איבדתי כמעט את כל הראיה. לפני שלושה שבועות חשתי במעין שינוי בעין הבריאה- השניה- והתחלתי לראות מעין חוטים והבזקים במיוחד בלילה. מיהרתי לבי"ח , שם המומחה לרשתית קבע שיש הפרדות זגוגית- וזאת אחרי הרחבת אישון והכנסת עדשה לעין. לבקשתו חזרתי אחרי יומיים ושוב אותה בדיקה והכל היה תקין ואחר כך חזרתי לעוד בדיקה אחרי שבוע. הרשתית צמודה אך ההבזקים ממשיכים.י יש לי תור נוסף בעוד 3 שבועות אך המומחה הזהיר אותי לבוא מיד אם אני אחוש שינוי לרעה.
שאלותיי:
1- כמה זמן עלולים להמשיך הבזקים אלה?
2- האם ניתן לעשות משהו בנדון?
3-האם מותרת קריאה?
4- חשוב מאוד: האם מותרת פעילות גופנית מתונה כגון הליכה על מסלול ריצה במהירות נמוכה מאוד? זאת כי אני חושש שהטילטולים בזמן הפעילות עלולים להחמיר את המצב.
5-מה אסור לעשות במצבים כאלה.? אני בן 60 ולוקח תרופות נגד לחץ (ערכים ל"ד מאוזנים) גם ונגד כולסטרול וכן אספירין של 75 מ"ג כדור כל יומיים .האם לקיחת אספירין מותרת?
בתודה מראש ובאיחולי כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא הפרדות זגוגית ורשתית - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין17/01/2012שלום רב,
הנני מבינה את דאגתך, ואכן עליך להבדק עם כל שינוי בסימפטומים, דהיינו שינוי באופי ההבזקים, או הופעת נקודות חדשות, "זבובים",וילון, מסך.
להלן תשובותי לשאלותיך:
1. ההבזקים עלולים להמשך בין שבועות לחודשים, אולם הסיכון להיפרדות רשתית יורד משמעותית לאחר 6 שבועות.
2. לא ניתן לעשות דבר בנידון, לצערי.
3. מותר לקוא, לעשות פעילות גופנית מתונה, ואין הוכחה שיש פעילות אסורה במצב זה למעט פעילות קיצונית.
4. אין קשר בין נטילת התרופות להיפרדות זגוגית, זה תהליך הקורה בשכיחות הולכת וגדלה עם הגיל.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ד"ר שטיין!!!
רונדו18/01/2012ומאחל לך רק טוב!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)