ואחרי ניתוח ויטרקטומיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ואחרי ניתוח ויטרקטומיה
    סימה
    17/07/2012

עברתי לפני חודשיים ניתוח ויטרקטומי . עברתי את הניתוח כתוצאה מעכירות בנוזל העין. העכירות פגמה באופן רציני בראיה שלי בעין ימין. העכירות נוצרה מכך שלפני 7 שנים חליתי בעין זו (ימין) במחלת האובאיטיס שיצרה גם גלאוקומה . קבלתי טיפות סטרואידיות וטיפות להורדת לחץ . ברבות השנים נוצרה העכירות בנוזל העין ולא היה מנוס מניתוח ויטרקטומי.

כעת, אני חודשיים אחרי הניתוח .בעין ימין. אני רואה בעין הזו כאילו מתוך ערפל.הלחץ בעין מאוזן. האובאיטיס כרגע לא פעיל .אולם בכל זאת הראיה היא כאילו בתוך ערפל לבן. הרופא טוען שיש לי פגיעה בעצב הראיה ולכן זה המקסימום שניתן להגיע בראיה בעין זו.

האם פגיעה בעצב ראיה גורמת לראיה מתוך ערפל ? כי עד כמה שהבנתי פגיעה בעצב ראיה גורמת לצימצום בשדה הראיה ולא שכל הראיה בעין היא מתוך ערפל ?

אשמח אם תוכלו לענות לי .תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ואחרי ניתוח ויטרקטומיה

הוספת תגובה

• ואחרי ניתוח ויטרקטומיה - תגובה

ד``ר דיאנה שטיין
    17/07/2012

שלום רב,
    באופן עקרוני פגיעה בעצב הראייה עקב גלאוקומה גורמת לנזק בשדה הראייה. כאשר הגלאוקומה מתקדמת, גם חדות הראייה עלולה להיפגם.
    הסיבה השכיחה לטשטוש ראייה כפי שאת מתארת הוא קטרקט או ירוד. אני מניחה שבמקביל לניתוח הויטרקטומי, עברת ניתוח ירוד (קטרקט). במקרה כזה יש לשלול ירוד משני בבדיקת עיניים רגילה. בנוסף ניתן לעשות OCT של הרשתית כדי לוודא שאין הפרעה במבנה הרשתית ובדיקת שדה ראייה.
    בברכה,
    ד״ר דיאנה שטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו